Пропускане към основното съдържание

"Жената - Чудо: Вестител на войната" от Лий Бардуго



                                          Здравейте, приятели!


                   
                          Издателство: Сиела
                          Цена: 15,90лв.


--- --- --- --- ---

     АНОТАЦИЯ:

     В „Жената-чудо“ един от най-продаваните автори според „Ню Йорк Таймс“ и „USA Today“ Лий Бардуго („Сянка и кост“) вдъхва живот на неразказана легенда, която обединява хора и полубожества.
Дъщеря на безсмъртни.
Принцеса Даяна се стреми да докаже себе си на легендарните си сестри воини. Но когато най-накрая възниква възможността, тя отхвърля шансовете си за слава и нарушава закона на амазонките, за да спаси смъртен. Даяна скоро ще научи, че не е спасила обикновено момиче и че с това смело действие може би е обрекла света на гибел.
Защото Аля се оказва…
Вестител на войната, потомък на легендарната Елена от Троя, обречена да носи война, реки от кръв и нещастие на всяка своя стъпка.
Двете момичета са изправени пред армия от врагове – смъртни и божества. Даяна и Аля трябва да намерят начин да обединят силите си. Защото спасението на света зависи само от крепкия им съюз.
„Жената-чудо“ е драматична история, в която гръцка митология, романтика, невероятни приключения и колоритни персонажи изграждат безкомпромисен свят, в който властват война и предателства.
Едно приятелство трябва да докаже силата си. Две каузи ще бъдат обединени. А враговете трябва да бъдат победени.


--- --- --- --- ---

 Вече сме август месец, първата половина на годината мина и аз продължавам да попадам на наистина добри книги, няма как да не бъда радостна. А "Жената - чудо: Вестител на войната" бе точно такава, в началото на годината си бях набелязала три книги на английски, които исках да прочета и тайничко се надявах да излязат и на българския пазар, дари това и да не се бе случило тази година, но ето че като никога изкарах късмет и две от трите книги са факт, а третата е на път.
 Имам едно издание на английски и сега когато прочетох книгата и на български останах още по-доволна и радостна че не съм се излъгала за книгата.

"Жената -чудо" е история от серията на DC за хора-герои и принцеса Даяна е едно добро начало. Даяна е амазонка, която живее на острова Темискира заедно със своите сестри амазонки и кралицата Хиполита. Амазонките живеят изолирано от години на този остров, но все пак не спират да се обучават за войни.
Даяна е точно такава, но все пак общото мнение е че тя не заслужава да бъде равна на тях защото всички амазонки са били калени в битки, а майката на Даяна е кралицата им и очакват да получи всичко на готово. Но тук идва ролята на Аля Кералис и всичко през което ще преминат двете момичета ще покаже че всъщност Даяна е точно толкова достойна амазонка, колкото и другите.

Повече няма да навлизам в самия сюжет, ще оставя това на вас като си вземете книгата и я прочетете, повярвайте ми, няма да съжалявате.
Може би, ще си кажете защо да го правя като и тук има момиче-принцеса, което трябва да се бие за да се докаже и всякакви такива YA елементи, обаче тук ще ви кажа че това е единственото общото между типичната YA героиня и амазонката Даяна.
Тук виждаме един силен и уверен в себе си войн, които трябва да се докаже, но пред своите хора, пред съдбата си и да докаже че е  достойна да се нарича амазонка, дъщеря на земята и докато другите героини, се лутат в това да разберат кои трябва да бъдат, как трябва да постъпват, то Даяна знае коя е, знае какво иска и в стечение на обстоятелствата започва сама да взима решения. Определено Жената - чудо е един доста различен персонаж. Освен приключение в което да се докаже като достойна амазонка, Даяна ще намери нови приятели в лицето на обикновените хора и ще разбере че освен разруха и война, те може да бъдат и добри един към друг.

Лий Бардуго е поредния нов автор за мен и не останах разочарована и от нейния стил на писане, това което ми направи най-голямо впечатление е описанията - не обичам дългите, разтегнати и досадни описания, които в повечето случай са излишни. А тук, бяха точни, кратки и доста ясни, много приятно написани и също така изобилстваше от диалози. Добре изградени персонажи, отново видяхме пресъздадени взаимоотношенията между брат и сестра но тук малко по-различни и заплетени, предателства и т.н. Хареса ми и как авторката беше описала самите битки, отново не прекалено описателни и пак достатъчно за да се разбере най-реално за какво става въпрос. Хареса ми и как Бардуго, бе вплела и то доста добре съвременните случки на героите с гръцката история. И не на последно място ми хареса че тук нямаше тези любовни триъгълници и драми, фокуса беше изцяло върху спасението на съвременния свят и всички приключения с които ще се сблъскат главните ни герои, в частност Даяна и Аля. Разбира се пак имаше някакво привличане и закачки между някои от героите, но то беше съвсем леко и доста приятно засегнато или иначе казано, беше на доста по-заден план.

И за накрая, остана да спомена нещичко и за самото издание което издателство Сиела ни предлагат. Корицата е оригиналната и ще бъда честна и ще си призная че от цялата серия, която предстой да излезе и на българския пазар, то тази ми е най-любима, още миналата година когато я видях просто се влюбих в нея. Самото издание е много добре издържано, самата хартия, шрифта който са използвали е един от любимите ми. Превода е дело на Явор Недев, а художник на българската корица е Дамян Дамянов - ами с такива имена мисля че няма как човек да има възражения. Както казах още в самото начало, попаднах на още една добра книга, аз не успях да намеря нещо което да не ми хареса и съответно в Goodreads и дадох 5 ✩.


       "- Не можем да избираме как да се родим. Не можем да победим какво сме, но можем 
        да изберем какъв живот да изградим за себе си."

       " - Сестро моя, мой боен другар, щит и копие съм за теб. Дишам ли, враговете ти мир 
         не ще познаят. Жива ли съм, моя е твоята кауза."


--- --- --- --- --- 


                                    Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ