Пропускане към основното съдържание

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

 


                                                       Здравейте, 


       Издателство: Artline Studios  Страници: 529  Цена: 27лв.



 Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н. 

Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче не знае какво я очаква за напред. По-стечение на обстоятелствата, Син-ин трябва да избяга от Луната, да изостави майка си и прислужницата за да се спаси от Кралското семейство, но с обещанието, че някой ден ще се върне и ще ги спаси. 

 
По-новият път който поема Син-ин се среща с най-различни хора и добри и лоши, но това само я калява за това което я чака по-напред. Един ден среща едно потайно момче, което е първият човек, който се държи добре с нея, а в последствие се оказва, че това е престолонаследника Ли-уей, сина на хората от които се крие Син-ин и които са заточили майка й сама на Луната. 

След като се сприятелява с Ли-уей и спечелва състезанието в двореца, което и дава право да учи наравно с престолонаследника, тя малко по-малко се превръща в най-добрият войн. Разбира се, няма как да се разминем и с любовната линия в книгата. Тук се появява и Уън-джъ, Капитан от войската на Кралското семейство. Син-ин изпитва чувства както към Ли-уей, така и към Капитана и обратно. С уговорката, че престолонаследника бива обещан на друга. 

Без повече да разказвам от сюжета на книгата, ще продължа с това което вече споменах. Лично за мен, тази история бе изпъстрена с най-различни чувства и обрати - семейни драми, изграждане на едно прекрасно приятелство разцъфнало в една красива любовна връзка, но осеяна по-пътя с много препятствия, доверие към погрешни хора, предателства, тайни,магия, много научени житейски уроци, упоритост и следване на целите и т.н. 

Син-ин преминава през всичко това, но след много години постига целта си, а именно да извоюва свободата на майка си и да спаси Небесното царство. Макар да бъде предадена от двамата мъже, който е обичала най-много, накрая Ли-уей си спечелва доверието й отново. И разбира се, в лицето на Шу-сяо, също войн като Син-н, тя намира много добър приятел. 

Единственото което ми се искаше да има малко в повече е от китайската митология и тази мистичност която се усеща около тази култура, но както казах, не мога да се оплача от нищо, за мен историята е страхотна и й дават 5 от 5 звезди. Нямам търпение за втората част и отново да се срещна с всички герои и света им. Накрая, но не й на последно място искам да обърна внимание и на прекрасната корица, която си имаме. Не защото е българска, но си ми харесва повече и разбира се, не мога да не спомена картата която се намира вътре и прекрасното оформление в самото начало включваща името на книгата а на заден фон прекрасни планини, дървета и луна. :)


   (Очаквайте и втора част с цитати от книгата, тъй като си отбелязах доста и бих искала да ги споделя с вас.) 


              Благодаря на издателство Artline Studios, за предоставеното копие и на всички отделили време да прочетат това ревю. :)




Коментари

  1. Много хубаво ревю! Бях си взела книгата преди няколко седмици и още стои на рафта ми и чака да и дойде редът за четене 😬

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, радвам се, че ревюто ми ти е било полезно това е й целта ми. И колкото до книгата, щом я имаш ако има вариант да си я започнеш по-рано, няма да съжаляваш. :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ