Пропускане към основното съдържание

"Пазители" от Цветелина Владимирова   Здравейте приятели, днес съм тук за да споделя мнението си за "Пазители" както никога няма да спра да казвам, от прекрасната Цветелина Владимирова.
    Книга втора от поредицата "Проклятието на Воронина".
          Издателство: Orange Books
          Цена: 11.90 лв.


--- --- --- --- ---

АНОТАЦИЯ:

Вековните закони са потъпкани. Дълго пазена тайна е излязла наяве. Древните традиции на обществото на вестители и пазители изискват греховете да бъдат заплатени с кръв. Ксения е принудена да бяга, за да спаси живота си, а Игор Алешкин е единственият, който може да ѝ помогне да оцелее. Светът, управляван от непоколебимата ръка на Тайния кръг, е враждебен и изпълнен с опасности. Но спасението на Ксения означава Игор да се отрече от дълга си на пазител. А това ще го превърне в предател и враг на Двореца, на който е служил през целия си живот.   Ксения се нуждае от помощта на приятелите си. Освен с опасността, идваща от Двореца, те трябва да се справят и с други препятствия. Кръвожадните са решени да я използват, за да добият мощ, която би могла да се превърне в печелившото им оръжие във войната с пазителите и благословените фамилии от незапомнени времена. Разкъсвана от вина, страх и жажда за мъст, Ксения се озовава на прага на война, в която трябва да вземе съдбовно решение. Дали пророчеството на Вера Крамаренко ще предопредели съдбата ѝ или ще се превърне в единствената, способна да разруши покварената власт на Тайния кръг. За да спаси онова, което ѝ е останало, Ксения ще трябва да рискува и да се остави в ръцете на неизвестността, неовладяната си сила и един пробуден вампир от подземния свят на Москва.

--- --- --- --- ---

   Ще започна първо с това че тази книга ми е от специалният BOPS, който Алекс и Райс направиха. Всичко вътре беше невероятно, нямам нещо най-любимо, всички са ми най-най.
 Втората книга е също толкова невероятна като първата, случват се толкова важни неща за всеки един от героите, появяват се нови такива, някои любими за мен и някои не чак толкова, но всеки един изиграва важна роля за развитието на историята, а също имаме и такива които за съжаление ще изгубим.
  ✩  "Пазители" започва от там където свърши "Вестители", със Ксения и Игор и това което направиха и за което всички от Двореца ще ги гонят и ще ги определят като предатели. А именно за това че спаха заедно. Може би тук трябваше да кажа че ще се опитам да няма спойлери.
   ✩ Същата вечер Ксения получава видение, което е много важно за по-нататъшните взаимоотношения между тях. Лично аз съм страшно щастлива че те въпреки всичко което им се случи досега и което предстой да им се случи, (защото повярвайте ми, хич не е малко и по-никакъв начин няма да става по-лесно) те продължават да са заедно. Обичам да ги гледам заедно.
  ✩ Следващото нещо, което искам да отбележа е че и във тази книга приятелството отново е силно засегнато, и няма как според мен всеки един от нас, който чете книгата да не познае себе си или свой приятел в лицето на вече познатите ни Зоя, Юри, Майкъл и Ксения разбира се.


✩ Във тази книга имаме и няколко глави които са от гледната точка на Игор и Зоя. (тези на Зо, ми бяха изключително интересни) Ще започна със Зо и неините лични проблеми, в течение на цялото развитие на книгата, идва и времето да разберем дали ще се получат нещата между нея и Юри, тук ще добавя че един от новите герои е Дорин и според мен е много готин. Но ако искате да разберете за какво става въпрос, който все още не я е прочелллл, е какво чакате?

✩ В книга втора, виждаме как Ксения израства като истински боец, докато се крият всички наши познати приятели, ( за мен станаха такива) Игор подлага Ксения на нечовешки тренировки. А забравих да кажа че имаме и още един нов, важен герой- Франко Фарезе.

✩ Не искам да казвам прекалено много от сюжета на книгата, затова ще мина много напред и ще завърша с това че за да намерят главният кръвожаден Вълкан, да го убият и да предотвратят Пророчеството което Крамаренко е предсказала за "Първородната", нашите хора трябва да се върнат там от където започнаха.
   Както винаги с Игор начело и от А до Я изпипан от него план, нещата не винаги стават така както си ги мисли човек, та дори и Пазител. Във финалната битка, може да се очаква всичко от всеки и нищо не е такова каквото изглежда. А последното решение което Ксения взима за да спаси Игор и да предотврати и видението си за което вече споменах е готова на отчаяни мерки.
--- --- --- --- ---

Искам да завърша с един цитат който страшно много ми хареса и ми напълни душата.

   "Ако имаше любов, която не умира, тогава знаех как да излъжа смъртта и да остана вечна. Вечно жива само в едно-единствено сърце - в неговото. И неговото - в моето."

--- --- --- --- ---

                       Благодаря Ви, за отделеното време!!!
 

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

BOPS:Limited edition: Индор и Сянката на страданието"

Здравейте приятели, тук съм за да ви покажа какво има във Лимитираната кутия BOPS.
              Темата е "Индор и Сянката на страданието" 


--- --- --- --- ---


     През месец Ноември прекрасните Алекс и Райс от "Четат ли двама" направиха така че вместо да ни предложат една редовна кутия, те избраха да ни зарадват със цели ТРИ лимитирани кутии.
И едната е свързана със поредицата на българския автор Б. Н. Добрев - "Индор и Братството на почти-пълната луна" а именно продължението и "Индор и Сянката на страданието. (книга втора)


     1. Създадени специално за кутията подложки за чаша с изображения от поредицата, дело на Добромир  Томов. От двете подложки тази със изображението на Козлите ми допада много, със сигурност няма да ги ползвам по-предназначение, просто защото не искам да ги съсипя - вече дори съм им намерила място на библиотеката ми. 


2. Плакати с кориците на първите две книги от поредицата за Индор. 

Книга първа.


                       …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…