понеделник

"Пазители" от Цветелина Владимирова   Здравейте приятели, днес съм тук за да споделя мнението си за "Пазители" както никога няма да спра да казвам, от прекрасната Цветелина Владимирова.
    Книга втора от поредицата "Проклятието на Воронина".
          Издателство: Orange Books
          Цена: 11.90 лв.


--- --- --- --- ---

АНОТАЦИЯ:

Вековните закони са потъпкани. Дълго пазена тайна е излязла наяве. Древните традиции на обществото на вестители и пазители изискват греховете да бъдат заплатени с кръв. Ксения е принудена да бяга, за да спаси живота си, а Игор Алешкин е единственият, който може да ѝ помогне да оцелее. Светът, управляван от непоколебимата ръка на Тайния кръг, е враждебен и изпълнен с опасности. Но спасението на Ксения означава Игор да се отрече от дълга си на пазител. А това ще го превърне в предател и враг на Двореца, на който е служил през целия си живот.   Ксения се нуждае от помощта на приятелите си. Освен с опасността, идваща от Двореца, те трябва да се справят и с други препятствия. Кръвожадните са решени да я използват, за да добият мощ, която би могла да се превърне в печелившото им оръжие във войната с пазителите и благословените фамилии от незапомнени времена. Разкъсвана от вина, страх и жажда за мъст, Ксения се озовава на прага на война, в която трябва да вземе съдбовно решение. Дали пророчеството на Вера Крамаренко ще предопредели съдбата ѝ или ще се превърне в единствената, способна да разруши покварената власт на Тайния кръг. За да спаси онова, което ѝ е останало, Ксения ще трябва да рискува и да се остави в ръцете на неизвестността, неовладяната си сила и един пробуден вампир от подземния свят на Москва.

--- --- --- --- ---

   Ще започна първо с това че тази книга ми е от специалният BOPS, който Алекс и Райс направиха. Всичко вътре беше невероятно, нямам нещо най-любимо, всички са ми най-най.
 Втората книга е също толкова невероятна като първата, случват се толкова важни неща за всеки един от героите, появяват се нови такива, някои любими за мен и някои не чак толкова, но всеки един изиграва важна роля за развитието на историята, а също имаме и такива които за съжаление ще изгубим.
  ✩  "Пазители" започва от там където свърши "Вестители", със Ксения и Игор и това което направиха и за което всички от Двореца ще ги гонят и ще ги определят като предатели. А именно за това че спаха заедно. Може би тук трябваше да кажа че ще се опитам да няма спойлери.
   ✩ Същата вечер Ксения получава видение, което е много важно за по-нататъшните взаимоотношения между тях. Лично аз съм страшно щастлива че те въпреки всичко което им се случи досега и което предстой да им се случи, (защото повярвайте ми, хич не е малко и по-никакъв начин няма да става по-лесно) те продължават да са заедно. Обичам да ги гледам заедно.
  ✩ Следващото нещо, което искам да отбележа е че и във тази книга приятелството отново е силно засегнато, и няма как според мен всеки един от нас, който чете книгата да не познае себе си или свой приятел в лицето на вече познатите ни Зоя, Юри, Майкъл и Ксения разбира се.


✩ Във тази книга имаме и няколко глави които са от гледната точка на Игор и Зоя. (тези на Зо, ми бяха изключително интересни) Ще започна със Зо и неините лични проблеми, в течение на цялото развитие на книгата, идва и времето да разберем дали ще се получат нещата между нея и Юри, тук ще добавя че един от новите герои е Дорин и според мен е много готин. Но ако искате да разберете за какво става въпрос, който все още не я е прочелллл, е какво чакате?

✩ В книга втора, виждаме как Ксения израства като истински боец, докато се крият всички наши познати приятели, ( за мен станаха такива) Игор подлага Ксения на нечовешки тренировки. А забравих да кажа че имаме и още един нов, важен герой- Франко Фарезе.

✩ Не искам да казвам прекалено много от сюжета на книгата, затова ще мина много напред и ще завърша с това че за да намерят главният кръвожаден Вълкан, да го убият и да предотвратят Пророчеството което Крамаренко е предсказала за "Първородната", нашите хора трябва да се върнат там от където започнаха.
   Както винаги с Игор начело и от А до Я изпипан от него план, нещата не винаги стават така както си ги мисли човек, та дори и Пазител. Във финалната битка, може да се очаква всичко от всеки и нищо не е такова каквото изглежда. А последното решение което Ксения взима за да спаси Игор и да предотврати и видението си за което вече споменах е готова на отчаяни мерки.
--- --- --- --- ---

Искам да завърша с един цитат който страшно много ми хареса и ми напълни душата.

   "Ако имаше любов, която не умира, тогава знаех как да излъжа смъртта и да остана вечна. Вечно жива само в едно-единствено сърце - в неговото. И неговото - в моето."

--- --- --- --- ---

                       Благодаря Ви, за отделеното време!!!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар