Пропускане към основното съдържание

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов





                                               Здравейте, приятели!





                                 Издателство: Ракета
                                 Страници: 152 
                                 Цена: 26,90лв.




--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ: 
 
  Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче.

С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е първата книга от поредицата.

--- --- --- --- ---

   Красива, интересна, пъстра, забавна и поучителна история, която ни разкрива нещо много важно и то е че приятелството и помощта са много важна част от нас.
Много се радвам когато попадна на красиви и сносни детски книжки, а тази е точно такава. Автора я е представил по-такъв начин че да бъде интересна на малки и големи.

Тук, главният герой е Лиско - едно малко сладко и много любознателно лисиче. След като бива заведен на първата си баня, Лиско се влюбва във водата и много му се иска отново да се върне при поточето с течащата вода. Успява да избяга от погледа на мама Лиса и татко Лисан, но малкият Лиско си няма ни най-малка на престава колко опасна може да бъде гората, без да има кой да те защити.

Докато се радва на поточето с вода, Лиско бива отвлечен от орелът Каменар. С ясната цел че малкото сладко лисиче ще бъде храната на малките му, Каменар си няма ни най-малка на представа в каква беля се вкарва.

В това време когато семейството на малкото лисиче разбира че го няма, започват да го търсят и също така, цялата Тиха гора се събира на помощ и започват частно разследване.
На чело на голямата горска група, разбира се е Мецан, Детективът, Сивко, Кафявко и Таралежко - който няма как да има някакъв вид делегация и той да не бъде там. 😋

От тук нататък какво точно ще се случи, оставям на вас.

Както вече ви казах, историята е много забавна и поучителна. Написана по-начин който може да се чете и от по-големите. Стилът на писане на автора е много лек, лесно достъпен и въвличащ те, да чете ли четеш. А, Лиско е персонаж, който няма как да не се хареса на човек и да не започне да му симпатизира.
Малко, но пък изключително любознателно лисиче, точно като дете. Всичко му е интересно и от всичко иска да опита, каквото и да му се случи, той все успява да се спаси и някак по-детски му да излезе от ситуация.
Другият важен пример, който е даден в самата история е приятелството и помощта.
Главните герои ни показват в какво се състой истинското приятелство - да си помагаме в беда, морално да се подкрепяме, да бъдем вежливи и да правим добро.

Ако ви се чете нещо леко и забавно, то тогава тази книга е точно за вас. Детето в всеки един от нас, от време на време се обажда - убедена съм, то тогава Лиско е насреща за да ви разсее от забързаното ежедневие, да ви напълни душата с добро. И не на последно място, всеки като мен който обожава, животните ще му бъде двойно по-интересно и забавно... защото тук изборът е голям.
Нека обърнем заслужено внимание и на илюстрациите, които се намират в книгата. Самото издание е много красиво, твърди корици, а вътре е изпълнена с толкова красиви илюстрации на Лиско, Мецан, Великият детектив... абеее, наистина както споменах цялата Тиха гора е нарисувана вътре. А илюстрациите са дело на Мира Мирославова.
Определено занапред с голямо удоволствие ще чакам и другите приключения, които очакват малкото лисиче, горската дружина, а и не само...


    "В живота на хората и животните има два вида мечтатели. Едните обичат да мечтаят за достижими неща, а други - за неща, които никога не могат да бъдат постигнати. Последните си имат по една глупава идея, която обмислят цял живот и... нищо - само мечтаят." 


    "  Едно, две, едно, две, 
          едно, две, три.
        Едно, две, едно, две, 
         слънцето се скри. 
        Та-ра, та-ра - 
         два ша-ма-ра, 
        ще я-деш ли таз по-па-ра.
          Едно, две, три..." 
  

     " - Хубаво нещо е смехът! - забеляза Мецан. - Почувствахте ли как ни олекна! Наистина животът без смях е немислим. А колко малко сме направили в нашата гора да се смеем всеки ден!"



      Благодаря на издателство Ракета за предоставеното копие!


--- --- --- --- --- 



                                     Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ