Пропускане към основното съдържание

"Софийски магьосници: Вещиците от Витоша" от Мартин Колев #3






                                               Здравейте, приятели!






                                           Издателство: Ciela
                                           Страници: 372
                                           Цена: 13,90лв. 




--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ: 

Готови ли сте за ново приключение в света, покорил хиляди читатели?
Готови ли сте за завръщането на Ванина, Морков и цялата шайка?

Свилен Воев заминава за Витоша в търсене на душевен мир. Вместо това попада на вещерско сборище, призраци от миналото и заплаха, по-страховита от всичко познато. За да я предотврати, той ще трябва да се върне обратно в града.
Силите на мрака не са си почивали по време на отсъствието му. Гласът е събрал цяла армия и се готви да завладее София, а сетне ? и цялата страна. Свилен няма друг избор, освен да се изправи пред външните и вътрешните си демони… и да се надява, че на сутринта слънцето ще изгрее отново.

Този роман ще ви изненадва постоянно… освен ако не сте ясновидец.
в. „Магьосническо дело“

Всичко, което искам от една книга ? да участвам в нея.
Морков Тенев /музикант, инфлуенсър/

Ей, съсип?ха я тая поредица!
Трайо Вентролога


--- --- --- --- ---

  Признавам си че в началото подходих с негативизъм към първата книга, заради някои не основателни причини и съм доволна че още с първата книга, всички тези мои предразсъдъци бяха разбити на пух и прах. (за втори път и отново за втори път от български автор)
Сега, мога да кажа с чисто сърце че тази поредица е една от любимите ми и автора е българин.
Мартин Колев определено с всяка една книга вдига нивото и ме разбива отвсякъде. 

Още от първите страници започват да се случват интересни неща, лекият и доста забавен хумор продължава да съпътства абсолютно всичко и всеки.
В първата книга съвсем нормално се запознахме с цялата банда от важни персони, които няма как да не ти легнат на сърце, в продължението Свилен липсваше, изчезна на някъде и ни вест, ни кост от него. Ноо... ето и книга номер три - Свилен се завръща на хоризонта, но пък от полезрението ни се загубват Бриян и Буреносна.
Абеее... все интересни случки.

След последните случки в "В сърцето на Странджа" всички си мислят че опасността е преминала, злото е победено и всички се опитвам да продължат напред. Но, не Гласът е все още тук и замисля по-големи бели от когато и да било. Бриян и баба Буреносна заминават, без някой да знае къде са точно, оставят само една бележка за Свилен, която племенницата й трябва да му предаде. Сякаш, Буреносна е знаела че Сливен ще се върне точно когато най-много е нужен на всички. А, Ванина през тази една година в която е изоставена от легендарният зорник, тя се издига до единственият представител на Маг-съюза в България.
Но... определено я чака още много, много работа и ще заеме голяма роля в предстоящото приключение. Няма как да не отбележа и завръщането на Морков - фамилиарът на Бриян.

Какво зло се надига отново, колко точно е замесен Чанев в това, къде и какво е правил и бил Свилен през тази една година и на още не малко въпроси ще си отговорите само ако решите да се доверите още веднъж на г-н Колев и неговите готини герои.

Разбира се не може и без нови такива, в лицето на Грета и Кина - вещици от Витоша. А какво свързва Грета и Свилен в миналото, отново оставям на вас.

Като цяло не искам да навлизам с подробности и да разкривам каквито и да е подробности от книгата, затова и си позволявам оттук от там да споменавам различни факти.

От трите книги, най-интересна ми беше точно тази "Вещиците от Витоша", начина по-който е структурирана много ми допадна. Едновременно виждаме къде е бил Свилен, какво е правил, с кого се е срещнал, каква е главната причина и как взима решението да се завърне отново в София и да помогне на тайфата срещу злите сили които се задават отново. Макар че във всяка една книга биват описани някакви български обичаи или легенди, тук като чи ли бяха събрани още повече и за мен бе доста образователно и нещо ново. Също така доста интересни ми бяха главите в които действието се развиваше в планината при сборището, мечката и най-вече загадъчният вълк.

 Също така съм изключително впечатлена и доволна от финалната битка - бе пресъздадена изключително добре -  не беше претупана или пък разтеглена в ненужни обяснения. Макар сблъска между Гласът и неговите подчинени срещу Вещиците, Свилен и всички останали да бе динамичен, то бе написан по-изключително интересен начин и развръзката е чудесна.
Изключително поласкана бях че на няколко пъти моят роден град бе включен в историята.

Нямам търпение за продължението и много, много ми е интересно в какво още ще се забъркат Свилен, Ванина, Морков... абеее всички, всички за които се сетите или пък в момента не. 😊


    "Не разбирам защо англичаните наричат кармата кучка. Откъдето и да го погледнеш, кармата си е уличен пес - добродушно настроен, помахващ с опашка. А когато най-малко очакваш, те захапва отзад с все сила. После само се чудиш изпросил ли си го, или не...".


          Ревю на книга 1: "Софийски магьосници"
          ✪ Ревю на книга 2: "Софийски магьосници: В сърцето на Странджа" 




--- --- --- --- --- 



                                   Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ