Пропускане към основното съдържание

"Оркономика" от Дж. Закари Пайк

 




                        Здравейте, приятели! 







                            Издателство: Artline Studios

                            Страници: 500

                            Цена: 20лв.

 







--- --- --- --- ---

    Определено тази книга си заслужава времето за да я прочетете. В нея не става въпрос за поредната книга с гноми, тролове и т.н., а за един цял нов свят. 

Зем е свят изпълнен с много магия, остроумие, битки, мечове, воини и честно казано доста видове и под видове на различните твари и техните странни имена. На моменти според мен имаше прекалено много персонажи, които пък имаха макар и частична, но значителна роля за самата история. Това беше нещото което на моменти ме объркваше, но горе долу се опитах да запомня Седемте герои, някой друг от боговете и по 2-3 от някой друг от видовете гноми, феи и други. 

Самата история подлежи на голямо развитие от страница първа, та чак до последната. Започваме с Горм Ингърсон - джудже войн. Преди 20 години едно грешно решение, определя живота му за по-нататък и той бива изгонен, забравен от родните си място и хора. Сам си е изградил име на скитник и крадец. Но както споменах, всичко търпи развитие и за негово добро или зло бива въвлечен в мисия с цял отбор герои. 
От храма Ал Матра възлагат мисия на него и още 6-ма герои и ако бъде успешна, то те ще им върнат предишните животи. 
И тогава започва наистина голямото приключение за Горм и бандата му.
И, Седмината герои са толкова различни както по-вид, така и по-нрав и способности, но джуджето съвсем естествено ще се превърне в техен водач и сройката от която имат нужда. 

Сега няма да навлизам в повече подробности, ще оставя това на вас. Но, им предстоят много битки както между тях, така и с много влиятелни съперници. Докато изпълнят целта си ще преминат през какво ли не и ще се променят толкова много. Много тайни ще излюзат на яве, докато търсят тези така важни за всички статуетки.
 Оркономика, само по-себе си дава да се разбере, че темата за икономиката ще е силно развита. И е точно така, по-много интересен и разгърнат до толкова че да не е досаден начин, автора е вплел тази така капризна и трудна за мен материя. 
Изпълнена с много хумор, магичност, битки и финансово злочестие, всеки започнал да я чете ще попадне в един нов свят, но и същевременно донякъде имащ прилики с нашия. 

Самата книга се чете много бързо, незатормазяваща е и определено хумора е много зарибяващ. Лично аз нямам търпение за продължението и да видя какво още очаква Горм и останалите герои. 


   "- Никой няма свое истинско аз - заяви Маската с новия си, писклив глас, глас на бюрократ. Всеки се опитва да се прави на някого другиго, дори пред самия себе си. А ние просто сме по-откровени в това отношение "



    Благодаря на Artline Studios за предоставеното копие! 

--- --- --- --- --- 

          Благодаря Ви, за отделеното време!!!

--- --- --- --- --- 

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ