вторник

"Брит-Мари беше тук" от Фредрик БакманЗдравейте, днес ще пиша за една прекрасна книга, която прочетох съвсем наскоро през Март, и авторът и ми стана един от любимците. Както вече сте прочели от заглавието става въпрос за "Брит-Мари беше тук" от Фредрик Бакман.


--- --- --- --- ---

За първи път ми се случва да имам конфликт със някой главен герой, а във случаят това е Брит-Мари. До 88 страница някъде, много ме напрягаше със тази нейна мания все да чисти, да мисли за това какво ще кажат и помислят хората, да гледа хората какво правят и да го сравнява с това как би го направил нейният съпруг Кент. 

Аз съм на мнение че всеки човек трябва да изживее живота си според разбиранията си, а тя бе избрала да живее живота на Кент, това също ме подразни но със времето го поправи. Това че отиде във нов град, със нови хора, обстановка и преди всичко сама си помогна да разбере, че тя може да бъде наистина щастлива, а не стара вещица която вбесява всички. Най-вече момичето от Агенцията по заетостта. :) Темата за футбола е много силно засегната и това нямаше как да не ми хареса. Книгата много ми хареса, накара ме да се замисля за много неща и да разбера други, както и да разбера що за човек е Брит-Мари и сега е много готина според мен. 
 


 И за да покаже че за промяната у човек няма, някаква определена възраст, ( както съм чувала хора да казват: "Ооо, но аз съм станал на еди колко си години, за кога да се променям или да започвам нещо ново?!" ) на края на книгата тя взе едно наистина драстично решение за това как да продължи живота и от тук нататък. 

Тази книга е за това как човек може да започне свой истински живот, без значение на колко години е.
                    3 коментара:

 1. Аз съм чела само "Човек на име Уве" от Бакман и тотално се влюбих в книгата. Това е и причината за страха ми да подхвана други книги от автора. Страх ме е да не остана разочарована.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И аз бях така след "Брит-Мари беше тук", но реших че просто трябва да опитам и каквото стане. Е да ти кажа, още повече се влюбих във следващата му книга, "Пътят към дома става все по-дълъг", свърших я преди малко и мога да те уверя че е невероятна.

   Изтриване
 2. Чела съм всички издадени у нас книги на автора и никоя не ме е разочаровала(естествено зависи и от вкуса на човек).Надявам се и другите му книги да ти харесат :)))

  ОтговорИзтриване