Пропускане към основното съдържание

"Вестители" от Цветелина Владимирова







Здравейте, днес съм тук за да споделя впечатленията си за една невероятно интересна и прекрасна книга а именно "Вестители" от Цветелина Владимирова.
         Издателство: Orange Books
         Цена: 9,90 лв.
      

--- --- --- --- ---

 АНОТАЦИЯ:


Ксения е 19-годишно момиче, чийто живот завинаги се променя с жестокото убийство на родителите ѝ. Но мистерията около смъртта им е само една малка част от пъзела, в който се превръща настоящето ѝ. Необясними халюцинации и ужасяващи сънища започват да тормозят Ксения, докато един ден непознат и мистериозен мъж я отвлича. Игор Алешкин. Неспособна да избяга, Ксения е принудена да замине с него в Москва, защото той я е издирил, не само да я предупреди за смъртната опасност, която я преследва, но и да опази живота ѝ. 
Безкрайното преследване се превръща в битка на живот и смърт, в която Ксения трябва да избере на кого да се довери и да приеме истината за това коя е - потомка на тайно общество от хора, наречени вестители, които са посветили живота си на вечната борба с кръвожадни същества. Но зад заплахата и нарастващата сила на кръвожадните, се крие дълбоко заровена тайна, която може да предрече съдбата на хората и вестителите.
 --- --- --- --- --- 


 "Вестители"- първа книга от поредицата "Проклятието на Воронина" - Цвети Владимирова

Така, така тук идва момента в който просто трябва да си призная че много ама много ме е срам че подцених тази книга, само защото е от български автор и следователно нейното прочитане.
 Книгата е невероятно увлекателна, по-нищо ама по-абсолютно нищо не отстъпва на другите световни книги, в този жанр. Даже напротив много по-добра е от много книги на световни автори, според мен.
Книгата буквално я прочетох за 2 дни, толкова е интересна.
Моментално се влюбих във главната героиня Ксения и разбира се Игор. Тези двамата през какво ли не преминаха, особено Игор имаше много проблеми със  виденията на Ксения и това винаги да я спасява, освен това двамата трябваше да се борят с чувствата който започнаха да изпитват един към друг.
И все пак много се радвам че накрая, се отдадоха на тези си чувства, а пък да става каквото ще. 😜

Разбира се за къде сме без приятели, много се радвам че Ксения намери приятели във Палатата, защото истината е че имаше нужда и то не от просто някакви хора с които да дружи, а такива които да са и истински приятели. И ето я любопитката Зоя, млад вестител, но във мислите си според мен войн Юри и разбира се последен но не на последно място Майкъл.





 Сега да се върна на Ксения, обожавам да чета за такива силни и чепати геройни като нея.
Нейния живот се променя буквално за една нощ и все пак, до края на книгата я виждаме как колкото и да и е трудно и да иска да се откаже, не го прави. Със всяка злощастна случка тя иска повече и повече да разбере за себе си, за вампирите които убиват по-жесток начин родителите и и разбира се за тайният мъж, който иска да я спаси.

Следващия на когото искам да обърна внимание е Игор Алешкин.
 Игор е Пазител и то не какъв а най-добрият, мисля че няма как да не го хареса човек, а и аз като всяко нормално момиче, без да се срамувам ще си призная че (не дай си Боже, разбира се) ако някой трябва да ме спасява ще искам да е някой като Игор. Той е войн от глава до пети и мисля че Ксения има огромен късмет. Разбира се като войн за него дълга е на първо място, но след като прекарва време с Ксения, се появят чувства и както на нея, така и на него му става трудно и все пак той е готов да се грижи не само за нея но и да си свърши работата като Пазител. 

--- --- --- --- ---


Не знам дали това може да се приеме като ревю и да ви помогне с нещо и да ви заинтригува да си я вземете да я прочетете, (макар че едва ли има такъв човек.) но това са нещата които чувствам и много исках да споделя с вас, приятели.


   Благодаря Ви, за отделеното време!!!


Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ