Пропускане към основното съдържание

Book Tag: Книжни навици






     Здравейте приятели, днес отново съм тук със още един таг, а именно Book Tag: Книжни навици.
   Взе че много ми харесва да правя най-различни книжни тагове, затова се поразрових и намерих този прекрасен таг тук: https://selfishbookworm.wordpress.com
   Надявам се да ви бъде интересно и всеки на който му хареса, нека го направи, ще ми бъде интересно да прочета какво сте написали.

--- --- --- --- ---

1. Имаш ли определено място вкъщи, където четеш? 
    ✩ Най-често чета в кухнята а следващото място е моята стая разбира се. Във хола чета най-малко. 

 2. Книгоразделители или случайни хвърчащи листчета? 
     ✩ Когато във началото започнах да чета винаги си отбелязвах със някакво листче, но истината е че никога не ми е харесвало, аз обожавам книгоразделителите и от много време си използвам само тях. А най ми харесва, когато отворя дадена книга и вътре има книгоразделител свързан с нея, голяма радост.   










 3. Можеш ли просто да спреш да четеш или трябва да спреш след определена глава / определен брой страници? 
   ✩ Преди го правих четях и просто спирах, но от известно време се усещам че искам да си свърша главата и тогава чак да спра. После когато хващам книгата, по-лесно си спомням докъде съм стигнала. А колкото до страниците, не обичам да си слагам някаква норма: "Днес трябва да прочета, еди си колко страници", просто чета колкото ми се чете. 

4. Ядеш ли / пиеш ли докато четеш? 
    ✩ Да, обичам да пия кафе най-вече, (зависи колко е часът разбира се) също много обичам и Coca Cola Zero , Fanta Портокал и не на последно място вода. Разбира се чашата винаги е малко по-далечко от книгата, когато се случи да я оставя на масата. А за хапването някой път да, някой път не, но по-принцип винаги е нещо солено което не може да се разтече върху книгата. (бисквити или някакви такива подобни залагалки 😄 )






5. Мултитаскинг: Музика или телевизия по време на четене? 
    ✩ Обичам да слушам музика и да гледам телевизия, (че кой не обича? ) но когато сядам да чета предпочитам да ми е тихо, затова пускам телевизора, защото искам да мяркам от време на време какво дават, но му спирам звука и се потапям изцяло в книгата. 

6. Четеш само по една книга или няколко наведнъж? 
    ✩ Опитвала съм да чета няколко книги наведнъж нооо... твърдо не. Предпочитам да чета само една, да и отделя нужното време и да и се насладя изцяло и само на една история за да мога да вникна във всяка една страница и да изпитам удоволствие когато затворя последната. А не да си казвам "А тук сега тази книга се разказваше за това, а пък другата беше за онова и т.н" 

7. Четеш само вкъщи или навсякъде? 
     ✩ Случвало ми се е да чета някъде на вън, но като цяло, по ми е удобно да чета вкъщи или при бабите ми.  

8. Четеш на висок глас или тихичко в ума си? 
    ✩ По-принцип си чета на ум, но преди когато бях по-малка със майка ми вечер си четяхме взаимно от една дебела книга в която има приказки от цял свят. Дори и сега, някой път го правим. 😊 

9. Избързваш ли да четеш по-напред или дори да пропускаш страници? 
    ✩ Каквоо.. не, не и неее. Не бих го направила, защото тогава удоволствието и тръпката няма да ги има, а да пропускам страници... немислимо!!! 

10. Имаш ли проблем със сгъването на гръбчето на корицата или го пазиш като ново? 
      ✩ Разбира се че имам проблем, че кой книголюбител няма? Случвало ми се е имам няколко който просто нямаше как да спася, но за мой късмет, повечето ми книги съм ги опазила от този гаден "белег". (ще си позволя да го нарека така).       

11. Пишеш ли в книгите си? 
      ✩ НИКОГА, НИКОГА, НИКОГААААА!!! 

12. По кое време на деня четеш? Сутрин, по обяд, вечер, когато ти се отдаде шанс или през цялото време? 
     Ако зависи само от мен, бих чела по-цял ден, но както при всеки се случва имам други неща за вършене и за това чета през всяко свободно време, което имам. Но иначе да уточня че сутрин, обед или вечер, нямам предпочитания. 

13. Каква е любимата ти обстановка на четене? 
      ✩ Най-обичам когато се настаня на дивана в кухнята, кучето ми задължително винаги го взимам да спи до мен, телевизора както казах е пуснат но със спрян звук, на масата има напитка гореща или студена, (зависи от сезона, освен кафето, то е до мен през цялото време) 
и ако имам късмет през лятото да има вятър, да си отворя прозореца и през него да влиза лек ветрец. 

14. Какво правиш първо-четеш книгата или гледаш филма? 
      ✩ Пробвала съм и двата варианта и нямам някакъв проблем с това. Истината е че ми се случи само веднъж, но за мен това не е проблем. Става въпрос за книгата "Дракула", гледала съм много сериали, филми и т.н и т.н, и след като прочетох книгата, леко се разочаровах. 

15. Какво предпочиташ? Аудиокнига, електронна книга или книжно тяло? 
      ✩ Без да се замислям веднага казвам книжно тяло. Пробвала съм със електронни книги и просто не ми харесва, а за аудиокнига не съм прибягвала до този вариант, но като се познавам няма да ми допадне. 





16. Имаш ли някакъв уникален навик, когато четеш? 
      ✩ Някой път ми се случва лекичко да се огъне, ъгълчето на корицата, защото не внимавам и това много ме дразни. Но нещо по-така редовно да правя, в момента не се сещам. 

--- --- --- --- --- 

Е приятели, това е от мен, надявам се да ви е било интересно. 
  
     
                Благодаря Ви, за отделеното време!!!   
 
    

Коментари

  1. Страхотен таг! Много интересни въпроси и още по-интересни отговори. Радвам се на такива тагове, които позволяват да те опознаем като читател и човек ^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Първо- Благодаря и второ- наистина въпросите бяха невероятни, а колкото до отговорите, те са от сърце. Радвам се че ти е харесало. :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ