Пропускане към основното съдържание

# A - Z Book Tag






  Здравейте приятели, днес реших да направя един таг, тъй като за съжаление в момента нямам достатъчно време през седмицата да чета, (ах, това направо ме убива) и следователно няма как да има ревюта, а ми се иска да качвам по-често.
   Влязох във Google и намерих именно ето този таг, който много ми допадна #A - Z Book Tag.
   Надявам се, да ви бъде интересно, всеки който иска нека да го направи.


--- --- --- --- ---

1. A като Author: Автор, от който имаш най-много книги:
   ✩ Най-много книги имам от Марина Фиорато и Сара Дж. Маас. Обожавам техните книги, толкова различни са като жанрове, но са просто невероятни. 

2. B като Best: Най-доброто продължение някога
  ✩ Хммм, трудно ми е да кажа, според мен не е само една, но книга втора от поредицата " Стъкления трон" много ми хареса а именно "Среднощна корона" , другата която мисля че е много добро продължение е "Пазители" на прекрасната Цветелина Владимирова. 


 
   
     











3. C като Currently reading: Коя книга четеш в момента: 
    Във малкото свободно време което имам в момента, имам да си довършвам точно "Пазители". 

4. D като Drink of Choice White Reading: Коя е любимата ти напитка докато четеш: 
    ✩ Със много голямо внимание разбира се и малко по-далечко от книгата, винаги имам най-любимата ми напитка от всички- кафето, след него много обичам да си пийвам Coca Cola Zero и не на последно място вода. 

5. E като E-reader or Physical Book?": Предпочиташ да четеш книги на хартиен носител или електронни книги: 
      Без да се замисля категорично казвам, хартиен носител. Обичам да взема книгата в ръце, да я разлистя, да я помириша , а пък и в последно време такива хубави корици имат повечето книги, как човек да не иска после след като ги прочете да си ги сложи в библиотеката. Иначе опитвала съм да чета електронни книги, но не ми доставя удоволствие. 

6. F като Fiction: С кой герой от книга би излизал/а в гимназията: 
    ✩ Най-големите ми любимци са Каол Уестфол и Игор Алешкин, със голямо удоволствие бих излизала с тях. 

 


















7. G като Glad you gave this book a chance: На коя книга си доволен/а, че си дал/а шанс: 
    ✩ Тук ми е малко трудно да отговоря, защото не искам да се повтарям, затова ще кажа "Дракула" от Брам Стокър, по-принцип този тип книги не са моят жанр и поради тази причина много време я отлагах, но накрая се реших и честно казано, както споменах и във ревюто си не беше кой знае колко страшна, по-скоро беше на моменти такава.  

8. H като Hidden Jem Book: Коя книга за теб е като книжно бижу: 
    ✩ Всяка една книга от библиотеката ми е книжно бижу, но ако примерно трябва да кажа за корица, много ми харесва тази на "Четирите цвята на магията" от В.Е. Шуаб ; "Краля Демон" от Синда Уилямс Чайма ; "Въглен в пепелта" от Сабаа Тахир ; "Дете на пустинята" от Олуин Хамилтън  и като се замисля сега, време няма да ми стигне да ги изброя по имена. Казвам всяка една от библиотеката ми и точка. 😜






9. I като Important: Важен момент в живота ти на читател: 
    ✩ Не знам от къде да започна, момента в който започнах да чета по-сериозно, разбрах същност какво богатство е книгата и колко различни светове и истории има. Аз нямам чак толкова финансови възможности да пътувам из света а много бих искала, но пък чрез книгите съм обиколила такива невероятни места че просто не е истина. Другото което също е много важно за мен, е хората с който се запознах и с който ми предстой да се запозная, невероятни сте! 

10. J като Just finished: Книга, която току-що си приключил/а: 
     ✩ "Вестители" от Цветелина Владимирова, приключих я преди няколко дни. 


11. K катo Kinds of Books You Won`t Read: Какви литературни жанрове не четеш: 
     Като цяло гледам да не се ограничавам от към жанрове но пък примерно не обичам захаросаните любовни романи (не че не съм опитвала, но просто не се спогаждаме), не ми допадат и криминалните, научна фантастика, трилъри, ужаси. И все пак ако анотацията отзад на такъв жанр книга ми хване окото, бих и дала шанс. 

12. L като Longest Book You`ve Read: Коя е най-дългата книга, която си чела: 
     ✩ Хубавото при мен е че нямам проблем с това какъв е обема на книгата, аз обичам и големи и малки книги. Така най-дългата книга която прочетох беше "Майкъл Джордан:Това е животът" от Роланд Лейзънби, невероятна автобиография. 

13. M като Major Book Hangover Because Of: Коя книга ти е дала усещане за свръх доза: 
     ✩ Ами мисля че беше "Брит-Мари беше тук" от Фредрик Бакман, много ме вдъхнови тази книга, просто не исках да свършва. 





14. N като Number of Bookcase You Own: Колко библиотеки за книги имаш: 
     ✩ По-принцип имам една, но тя ми е вече малка и живот и здраве, другата седмица ми предстой да си купя друга, стискайте ми палци да стане работата. Нямам търпение вечеее. 


15. O като One Book You Might Have Read Multiple Times: Има ли книга, която си чел, повече от веднъж: 
     По-принцип, аз не обичам да препрочитам книгите си, но сега като се замисля за по-нататък има 2-3 които със удоволствие бих препрочела. 


16. P като Preferred Place To Read: Къде обичаш да четеш: 
       Като цяло навсякъде, единствено ми трябва малко тишина. 

17. Q като Quote that inspires you / give you all the feels from a book you`ve read: Цитат от книга, който те вдъхновява: 
     ✩ "Библиотеките бяха пълни с идеи, а идеите бяха най-опасните оръжия на света." - "Стъкленият трон" от Сара Дж. Маас 
 
18. R като Reading Regret: За какво съжаляваш като читател: 
     ✩ Миналата седмица реших да гледам новините, (аз по-принцип не ги гледам) беше на 24 Май, даваха материал в който казаха че 2/3 от българите не са си купили книга в период от 1 година, а и като цяло сме много назад в класацията като страна в която се чете. Иска ми се повече хора тук в България да четат, това което би им харесало разбира се! 

19. S като Series You Started And Need To Finish (all books are out in series): Коя завършена поредица искаш да прочетеш до края: 
     ✩ "Червен изгрев" от Пиърс Браун 

20. T като Three of Your All-Time Favorite Books: Кажи твоите три най-любими книги: 
     ✩ Много се извинявам, но просто не мога да кажа само три, много повече са. 

21. U като Unapologetic Fangirl for: Непростим фен на ... 
     ✩ Сара Дж. Маас, Марина Фиорато, Фредрик Бакман, Филипа Грегъри, Сър Артър Конан Дойл... 

22. V като Very Excited For This Release More Than All The Others: Коя е книгата, чието излизане очакваш с нетърпение: 
     ✩ " Изменницата на султана" от Олуин Хамилтън (книга втора от "Дете на пустинята") 

 23. W като Worst Bookish Habit: Кой е най-лошият ти книжен навик: 
       ✩ Много се вбесявам когато краищата на корицата започнат да се огъват, защото я оставям насам и натам и не внимавам. ( макар че не е често срещано, аз съм си виновна. 😆) 

24. X като X Marks The Spot: Start at the top left of your shelf and Pick the 27th book: Посочи 27-та книга на най-горният ти рафт започвайки от ляво надясно: 
     ✩ "Като на кино" от Стаси Кара 

25. Y като Your Latest Book Purchase: Коя е последната книга, която си купи: 
      ✩ Същност те са 2 от намалението на Сиела: 
          - " Светът за Огън и Лед: Неразказаната история на Вестерос и Игра на Тронове" от Джордж Р. Р, Мартин 
          - "Мемоарите на една лека жена" от Джон Клилънд 





26. Z като ZZZ-snatcher book (Last Book That Take You WAY Late) : Коя е последната книга, която те е държала буден/а до късно: 
     ✩ "Среднощна корона" от Сара Дж. Маас (книга втора от "Стъкленият трон) 


  
Е приятели това е от мен, надявам се да ви е било интересно. 

     
    Благодаря Ви, за отделеното време!!!   

Коментари

  1. Много интересен таг и още по-интересни отговори!^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, постарах се. Радвам се че ти е харесало. :)

      Изтриване
  2. Този таг аз също го бях направила още миналата година - https://mellysbookblog.blogspot.bg/2016/05/a-to-z-bookish-survey.html

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ