Пропускане към основното съдържание

"Може ли да се срещнем отново?" от Алисън Морган






          Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за "Може ли да се срещнем отново?" от Алисън Морган.
                     Издателство: ИБИС
                     Цена: 13.90 лв.



      Първо искам да Благодаря на издателство ИБИС за предоставената възможност да прочета тази книга.


--- --- --- --- ---

    АНОТАЦИЯ:


Остроумен и забавен роман за една сватовница, експерт по въпросите на сърцето, освен когато се отнася за нейното собствено…
Бри Какстън, собственичка на агенция за запознанства, е посветила живота си на любовта и може да се похвали с 98 % успеваемост. Тя е на върха в своята кариера и очаква публикуването на първата си книга. Бри ще е щастлива и доволна дори само да види творбата си отпечатана, но връхлетялата я изневиделица семейна криза я поставя пред истинско изпитание: тя се нуждае от немалка сума пари, при това бързо. И в личния й живот цари хаос, след като гаджето й я зарязва в момент, когато тя очаква да й предложи брак. Но кой ли ще си купи книга за любовта, написана от жена, чийто любовен живот е пълна бъркотия?
Принудена да спечели интереса на читателите, като разкрива подробности от любовната си връзка пред любопитна журналистка, Бри сключва сделка със свой клиент, попаднал в нейните два процента неуспех. Никсън е очарователен, загадъчен и невъзможен за сватосване, но Бри се нуждае от гадже за пред медиите и Ник трябва да изиграе тази роля. В началото всичко започва просто като бизнес и Бри е изненадана, когато светът неочаквано се влюбва в Ник и тяхната фалшива любовна история, а стъписването й е още по-голямо, когато открива, че се наслаждава на компанията му. Оплитайки се все повече и повече в паяжината от лъжи, Бри започва да се чуди коя всъщност е истината, докато открива мигове на щастие, смях и откровение с мъжа, който би трябвало да бъде всичко друго, но не и Прекрасния принц.
Проникновен, пропит с искрящо остроумие разказ за истинската любов и стръмните, лъкатушещи пътища, по които често поемаме, за да стигнем до нея. Умело разказана история, която ще ви държи в плен до последната страница.  

--- --- --- --- ---

 И сега, отново се чудя как да започна, но може би трябва от там че книгата много ми хареса, макар както не веднъж съм споменавала че романтичните романи не са моята бира, е да ама не.
 "Може ли да се срещнем отново?" е книга която ми допадна страшно много, след книгите на Сара Дж. Маас исках да прочета нещо много по-различно, нещо не чак толкова ангажиращо и ето че се получи.
Защо ми хареса книгата ли, хареса ми защото не е поредният захаросан любовен роман, напротив, много приятен, забавен и разтоварващ е.
Признавам си че началото ми тръгна малко трудно, но когато вече навлязох във самата история, опознах героите повече и разбира се имаше и повече действие, просто не можах да я оставя, исках да чета, да чета и да разбера какво ще се случи. Дори за момент не се почувствах затормозена или отегчена, дори имаше моменти в които се смеех със глас. Книгата остави у мен много хубави, летни и положителни емоции.







    Така сега ще представя и някои от главните лица във историята:

         ✩ Бри Какстън - може ли да не започна от нея, та тя е звездата на цялата история. Те е невероятна, още от самото начало я харесах, макар че имаше моменти в които се чудих, "Брии, за бога, какво си мислиш че правиш?" 😁
         ✩ Андрю - най-добрият приятел и колега на Бри. - Голям образ, друго няма да кажа.
         ✩ Джо - е бабата на Бри.
         ✩ Мартин - е кучето на Джо, беше ми много интересно през цялото време да чета как се развиват взаимотношенията им с Бри. (  който е чел книгата знае за какво говоря, 😂 а другите бягайте към най- близката книжарница и си я вземете)
         ✩ Шон - е настоящето / бивше гадже на Бри. Не е толкова лош ноо, не постъпва добре, ама никак добре.
         ✩ Никсън - еее за къде без него, мисля че няма как човек да не го хареса. Ник във началото е просто клиент на Бри, но по стечение на обстоятелствата ще се налочи да се прави на гадже на Бри, но какво става между тях... хммм...
        ✩ Ранди - агентка на Бри, която се занимава със издаването на книгата.
        ✩ Кандейси - репортерка от вестника " Нешънъл Трибюн".
  
   Така, историята се развива във Сан Диего, имаме си слънце, имаме си плаж, ноо имаме и много хора които търсят любовта и ето тук идва ролята на Бри Какстън.
 Тя има собствена агенция за сватосване, но и предстой да издаде книга, има си приятел и всичко изглежда като в приказките. Но за една вечер всичко се сгромолясва, Шон къса със нея, пристига писмо при баба й, в което пише че дължи много пари от неплатени данъци, а на следващия ден Бри трябва да даде интервю за книгата си заедно със нейния приятел. И тук пък идва ролята на Никсън... и лично да ви кажа по-интересното започна за мен точно от тук, повече нищо няма да кажа за сюжета, ще оставя вие сами да разберете какво се случва.

   Признавам си за първи път, чета нещо подобно но ми хареса и то много. Алисън Морган е създала една невероятно истинска история, която със малко различия може да се случи на всеки, и все пак си има своето очарование, стила и на писане много ми хареса, лек, ненатоварващ. Много ми допаднаха и закачливите разговори между Бри и Никсън, приключенията на които бяха подложени и разбира се края на историята, абе точно за лятото си е, повярвайте ми няма да съжалявате че сте прочели точно тази книга.
 И последно но не на последно място, искам да обърна внимание на прекрасната корица, тя е много ключова и свързана със самата история. Като я погледна и първото което изниква във ума му е лято, свежест и усмивка. Наистина една невероятна корица със още по-невероятна история. А и да не забравя и прекрасните книгоразделители, които съпътстват всяка една книга на ИБИС, ОБОЖАВАМ ГИ!!!

--- --- --- --- ---

                         Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ