Пропускане към основното съдържание

"Вдъхновяващи истории на успели българи" - състав от 10 автора



                                              Здравейте, приятели!

     Днес ще ви запозная със една прекрасна книга, а именно "Вдъхновяващи истории на успели българи" - състав от 10 автора.

                                       Издателство: Ambicia
                                       Цена: 15.90 лв.


  Благодаря на Г-н Иван Белчев, че ми предостави възможността да се докосна до тази книга.

--- --- --- --- ---

     АНОТАЦИЯ:


"Bдъxнoвявaщи иcтopии нa ycпeли бългapи" paзĸaзвa зa пътя нa бългapи oт цял cвят в paзлични cфepи нa дeйнocт и c paзлични paзбиpaния зa ycпexa. Инoвaтopи, cпopтиcти, мyзиĸaнти, xyдoжници, мaйĸи, бизнecмeни, фoтoгpaфи, бoxeми, пътeшecтвeници ca caмo eднa мaлĸa чacт oт гoлямaтa пaлитpa нa нaшитe cъбeceдници.

Kнигaтa e плoд нa ycилиятa нa eĸип oт 10 aвтopa, peдaĸтop, гpaфичeн дизaйнep и ĸoнcyлтaнти в пpoдължeниe нa 2 гoдини.

--- --- --- --- ---

   Вдъхновяващи, поучителни и изключително мотивиращи 50 истории, събрани във 244 страници. Авторският колектив съставен от Веселина Борисова, Диян Русев, Иван Белчев, Ивелина Димитрова, Красена Кънчева, Мая Цанева, Пламена Петкова, Полина Чопаринова, Силвия Димитрова и Юлия Джарвис са направили и представили прекрасни интервюта, кое от кое по-интерсни.
Тук ще прочетем не някакви обикновени истории а 50 велики вдъхновяващи истории на българи, които са последвали из целия свят мечтите си за да ги осъществят.
Българи, които са взели живота си в ръце и са казали "НЕ" на посредствеността и сивото ежедневие.
Всички тези българи показват както на нас, така и на хората по-света че когато българинът се стегне, когато бъде постоянен и упорит може да постигне много и дори да бъде на такова високо ниво както и другите, и то във всяка една сфера.
Дали някъде по-света или тук във родината, българинът е много способен и корав човек, но когато е истински човек, със главно Ч.
Има нещо което ми направи голямо впечатление и същност това е нещото над което трябва да се замислим всички и да започнем да работим над това. Макар че имаме толкова различни истории, то имаше едно нещо което беше общо, а именно всички казваха че във различните сфери на работа, образование или здравеопазване, нивото във България не е на висотата която е във другите държави.
Според мен те са прави има, има какво много да се желае. Истината е че имаме много способни и знаещи българи, но повечето са във чужбина, а тези които все пак да останали тук, за съжаление не са много и лошото излиза много повече на показ.




   Има истории които ми направиха голямо впечатление и ще останат във съзнанието ми, много дълго време, но това не значи че другите са по-малко важни, напротив.

   ✪ Д-р Антон Борисов - ветеринарен лекар във Франция.
         "От французите научих, че не трябва да се отказваш от мечтите си. С много работа, упоритост и честност всеки, който има идеи, може да се реализира."

   ✪ Ася Миков - Бакпакър.
       "Когато пътуваш, усещаш живота с пълна сила. Всичко е възможно, само да го желаеш истински, за всичко има безкрайни възможности - дори и за едно такова дълго пътешествие.
Всички тези "тривиални" истини, за които чуваме и четем, могат да се усетят и изживеят много интензивно и за кратко време при този вид пътешествие."

 ✪ Десислава Николова - собственик на фирма за електрически скутери " Моторета Груп".
      "Вярвам, че много хора имат силна вътрешна амбиция да направят нещо с живота си. Нека да не спират да я преследват, независимо от препятствията на пътя им. Ако вътрешно чувстват, че искат да направят нещо, то никога да не заглушават този вътрешен глас. Само ние можем да постигнем мечтите си и нека са борим за тях."

 ✪ Ивелина Димитрова - занимава се със благотворителна дейност във България.
     "Важното е да не се отчайваме, да не търсим съжаление от странични хора, а да повярваме, че сме силни и борбени хора, да се усмихваме, дори насила понякога, когато мислим, че ни се случва нещо лошо."

    "Вярвайте във себе си! Всеки проблем, който имаме, може да се реши. Никога не се предавайте и се борете за това, което искате. Без значение след колко време... нещата се случват по най-неочаквания начин и тогава изненадата е по-вълнуваща! Започнете деня си с усмивка и ще разберете колко по-красив наистина може да бъде денят ви!"

 ✪ Ивайло Георгиев - Европейски шампион по Сан Да.
     "Спортът е характер, спортът е дисциплина, спортът е начин на живот! Спортът ни учи да сме силни и да не се отказваме! Спортът не прави хора!"

 ✪ Освен тях имаме: везбари, банкери, инструктор по бойни изкуства, журналистка отразявала войната във Сирия, графити райтър, винар, филмов продуцент, балетист-фотограф, художник, пианистка и още и още...

  Всеки един от тези 50 българи мога да ги нарека само със една дума - "ВЕЛИКИ"!
Карат ме да се чувствам горда че съм българка!

--- --- --- --- ---

                                       Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ