Пропускане към основното съдържание

"Кралство от Море и Камък" от Мара Ръдърфорд #2

 





                                                       Издателство: Емас

                                                       Страници: 328

                                                      Цена: 18 лева




Изключително добро продължение и разбира се и хубав край.
Действието тук започва от завръщането на Нор в родната й Вариния. Надяваща се всички там да я чуят и разберат какво е направила за тях, че е убила Серен и очакваща да получат и официално новината, че са свободни. Само че, всички във Вариния продължават да обвиняват нея за всичко случилващо им се, а новината така и не идва. Но, един ден се появява Талин, а Нор не може й да бъде по-щастлива.
Само че, хубавото не идва само, лошото малко или много го съпътства и Талин носи веста, че Серен е оживял, спасил се е чрез нейната кръв и сега я е пожнал за да си отмъсти. Докато разберат какво се случва и окопитят... Серен пристига във Вариния, а Талин, Нор и Зейди отплават за да намерят Сами и да намерят начин да спрат Серен и да помогнат на семействата си и цяла Вариния, а й не само.

  "Не бих се отказала да го търся, каквото и да мислеха другите. От Сами зависеше щастието на Зейди, а и той на два пъти бе рискувал живота си, за да се срещнем на пристанищния пазар. Именно предаността и топлите му чувства към мен и Зейди го бяха превърнали в лесна мишена за Федра. Бях сигурна, че ако ролите ни бяха разменени, Сами би тръгнал да ме търси."


Новото приключение за добро или лошо е на хоризонта, запъти ли се към далечна Галития, Талин, Нор и Зейди си нямат ни най-малка напредстава дали Сами е там и дали самите Галитиици ще се притекат на помощ на Жената крал срещу все по-силният Серен.

Нор и Серен - абсолютно съм впечатлена от това как авторката е обединила историята в общата картина на тези два персонажа. Нор се опита да го убие, а Серен изцеждаше кръвта й. Тя е от добрите, а той от лошите и все пак за да остане жив и да има пълна власт над всички и да задържи короната на главата си, той има нужда от нея. Чрез заклинание, двамата биват свързани в едно.
Определено пренебрежителното отношението на Талия (втората му майка) е направило Серен толкова лош, никога не е бил уважаван, никога не е изпитвал майчината любов, каквато Талин и Зои получават толкова лесно. Смята че чрез пълната власт над Иларския трон, кървавите камъни и покорство над хората ще получи всичко това. Само че, доброто винаги побеждава и Нор и компания ще му попречат. И след всички трудности, ще намерят мир между народите, щастие с любимите си хора, нови знания, и така исканата свобода за пътуване и изучаване на целия свят отвъд Вариния и Илария - и знанието, че Талин ще я чака с нетърпение да се завърне при него.
И не на последно място искам да отбележа, от всички нови персонажи които се появиха кобилата Титания се превърна в един от най-верните другари за Нор и дори опора в трудните моменти. Неведнъж, когато и беше трудно на Нор, беше достатъчно да си спомни за Тинания, Зейди или Талин и силите веднага идваха на помощ.

    "Разбрах, че ако го помоля да остане не заради Талия, а заради мен, той ще ме послуша. Залъгвах се, че зад закачките му не се крие нищо повече. Не биваше обаче да постъпвам егоистично. Ценях приятелството му, ала дълбоко в себе си знаех, че Роан не иска само приятелство." 

    "Талин се приведе и устните ни се срещнаха. За миг забравих за Серен и за Талия, за родителите ми и за войната. Слетите ни дихания, сплетените ни пръсти бяха обет. Бях негова, а той - мой. Нищо нямаше да промени това."

    "Тръгнах решително към другият край на коридора. Щях да надвия Серен. Защото дори да беше най-голямата ми слабост, обичта ми даваше и неподозирани сили."

 

       Благодаря на издателство Емас за предоставеното копие и на всички отделили време да прочетат това ревю. :)

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ