Пропускане към основното съдържание

The Summer Book Tag






    Здравейте приятели, ето че отново съм тук, но със поредния таг, защо е ще ви кажа защо, отново се оказа че този месец нямам никакво време за четене, (направо не е истина) а много ми се искаше да направя нещо в блога и реших да бъде таг а именно The Summer Book Tag. Намерих го в блога на  http://ekaterinaes.blogspot.bg  надявам се да ви бъде интересно.

--- --- --- --- ---

 1. Намери книга, която те кара да мислиш за лятото?
      ✩  Макар и да не е една от най любимите ни книги, точно тя е тази която ме кара да се сещам за лятото а именно "Летни дни, Летни нощи" (корицата е невероятна) 





2. Коя книга прави денят ви по-хубав? 
    ✩ Тук ще кажа че са по-скоро няколко, не е само една. 
           - "Брит-Мари беше тук" от Фредрик Бакман 
           - "Мосю Жан в преследване на щастието" от Томас Монтасер 





3. Намери жълта книжна корица? 
     ✩ Като чуя за жълта корица и веднага се сещам за "Южнячки" от Катрин Стокет. 
Невероятна история, за едно много трудно време и много силни жени, от различни раси. 

            


4. Кое е твоето любимо лятно четиво за плажа? 
    ✩ За плажа бих си взела "Алеа Аквариус: Повикът на водата" от  Таня Щевнер, самата книга от всякъде лъха на море, приключения и многооо вода.


5. Коя книга изпълнена с екшън те накара да тичаш за сладолед? 
    ✩ Тук ми е малко трудно да отговоря, но книгите за Селена Сардотиен, не веднъж ме изпотиха на моменти и бих си хапнала един сладолед. (особено втората книга) 

         



   6. Като слънчево изгаряне, коя книга те остави с болезнен край? 
       ✩ Тук пък ми е много лесно да кажа коя е книгата, защото тази книга остави такъв белег в сърцето, който никога няма да избледнее, просто не искам да повярвам че тази история е истинска и все пак макар и много емоционално а и физически болезнена, човек може да извлече много ползи от нея.  "Толкова близо до хоризонта" от Джесика Кох 






7. Като залез, коя книга те остави с красив/хубав край? 
    ✩ Тук отново ще се повторя и ще кажа "Мосю Жан в преследване на щастието", края ми хареса, защото историята е хубава, забавна и отново много поучителна. След като затворих и последната страница от тази книга, имах едно такова хубаво чувство че някой ден и във истинския си живот, хората можем да бъдем ако не толкова добри колкото Мосю Жан, (защото той е много добър човек) то поне малкооо по-добри, един към друг. 





8. Коя книга ти напомня за залеза? 
    ✩ Тук няма да пиша нищо излишно, само "Толкова близо до хоризонта" . 😍😍😍






9. Коя е поредицата, която се надявате да прочетете това лято? 
    ✩ Много ми се иска като върл фен на Селена, (даааа, за милионен път го споменавам, но е самата истина!!! ) искам да си прочета и останалите книги от поредицата, като всички нормални хора. Прочела съм 1-ва, 2-ра и 3-та, а  другите 2-ве стоят в торбата на рафта и ме чакат. 



   

 --- --- --- --- --- 


           Е приятели, това е от мен, надявам се да ви е било интересно. 

                 

                             Благодаря Ви, за отделеното време!!!  
   

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ