Пропускане към основното съдържание

"Малката книжарничка край Сена" от Ребека Рейзин                                                          Здравейте, приятели!!!
 Тази вечер съм тук със мнението си за "Малката книжарничка край Сена" от Ребека Рейзин.
                               Издателство: Ciela
                               Цена: 14,90лв.          
                                 


--- --- --- --- ---

АНОТАЦИЯ:


Любов, Париж, Коледа, книги…
остава само да си направите чаша ароматен чай и да се зачетете…
 Сара притежава малка книжарница в тихо американско градче. Нейната приятелка Софи, собственичка на книжарница в Париж, ѝ предлага да се разменят, за да избягат и двете от любовните си разочарования.
 В най-романтичния град на планетата обаче Сара открива, че я очакват ред предизвикателства. Уж идиличната книжарница край река Сена се оказва непосилен ангажимент, продажбите падат, книжарите недоволстват от всичко, а някой краде от касата. Любовта е все така далеч, а празниците наближават неумолимо...
Сара трябва да намери начин да се справи с всичко наведнъж, а на помощ ще се притече тайнственият писател, който твори в едно от скритите кътчета на книжарницата.
Време е да остави Париж да я приласкае в обятията си, да ѝ покаже своето истинско очарование, скрито за обикновените туристи и запазено само за тези, които имат сърца да го почувстват…
Повечето хора не знаят, че книгите ни избират тогава, когато най-много имаме нужда от тях.


--- --- --- --- ---

Сара Смит е едно затворено и тихо момиче от Ашфърд, тя си има малка, но много уютна и изпълнена със любов книжарница. Сара не е от хората които обичат промените затова всеки ден тя отива във книжарницата, полага много грижи за книгите си и от време на време отскача до съседното кафене където може да си поговори със приятелки.
Също така тя поддържа интернет връзка със Софи, която е пълната противоположност на нея, тя се облича по-последна мода, обича вниманието и комуникира повече със всякакъв тип хора във книжарницата си в Париж.
Но какво и във истинският живот не винаги всичко е розово, Софи е претърпяла раздяла и иска да се отдели от това място за да помисли, а и за да се възстанови от всички негативни спомени, а Сара пък се измъчва от липсата на приятелят й, репортерът на свободна практика Ридж.
След като Софи и предлага да се разменят за една година, Сара не е много убедена че може да направи такава голяма стъпка във живота си, а й как да остави книжарницата, семейството и приятелките си...
И все пак Сара се престрашава и го прави, заминава за Париж...

Така, ще спра до тук, не искам да издавам повече от сюжета за да не ви отнема от удоволствието, но самата история е наистина много красива.
Чете се изключително бързо и е много лека.
Всичко много ми хареса, най-вече описанията на Париж, улиците, сградите, самата атмосфера, имам чувството че макар и да не съм била във този град, то го познавам една идея по-добре. Стилът на писане на авторката наистина ме накара да опозная града по-добре, да си представя местата, природата и всички, всичко което авторката беше така подборно описала.
Поуката от тази история според мен е такава, във тези трудни време в които живеем, трябва да отстояваме себе си, да бъдем по-постоянни и силни. Да подхождаме по-човешки когато някой друг има труден момент и след време тази доброта ще ни се върне. Също така, да не забравяме приятелите и че без тях няма как да се справим във каквото и да е.
Сара има невероятни приятели във Ашфърд, но намира и още по-невероятни и във Париж. Град в който не познава никой, тя наистина намира истински приятели, с които ще поддържа връзка дори и когато се върне в къщи. Също така преоткрива отново любовта си с Ридж и става по-силна и сигурна в себе си.
Последно е корицата която е оригиналната, много е красива и определено е като едно книжно бижу за библиотеката на всеки един читател, както тя, така и самата история. Много се радвам че я прочетох, да малко след Коледа, но усещането беше същото, студено време и гореща чаша кафе за мен. Дадох 5 ✩ на книгата във Goodreads, заради всички тези неща, които изредих и последната причина е любовта към книгите, които авторката е вплела във сама главна героиня, всеки един книжен дракон знае най-добре за какво говоря и когато прочетете книгата ще ме разбере за какво наистина говоря.


Ето и няколко цитата от книгата, който ми харесаха:

"Исках това... това усещане да съм истински жива, заобиколена от мислещи като мен хора. Библиофили, които препрочитат една книга, защото е толкова дяволски добра, че се превръща в приятел, към когото се обръщат за утеха.
Близостта, тишината, където думите се леят около теб и те карат отново да се усмихваш." 

❆ " - Не бих казала, че съм амбициозна - намръщих се аз. 
Беше смешно. Освен ако не се броеше амбицията да чета книги по цял ден."  

--- --- --- --- ---


                                Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…