Пропускане към основното съдържание

"Малката книжарничка край Сена" от Ребека Рейзин                                                          Здравейте, приятели!!!
 Тази вечер съм тук със мнението си за "Малката книжарничка край Сена" от Ребека Рейзин.
                               Издателство: Ciela
                               Цена: 14,90лв.          
                                 


--- --- --- --- ---

АНОТАЦИЯ:


Любов, Париж, Коледа, книги…
остава само да си направите чаша ароматен чай и да се зачетете…
 Сара притежава малка книжарница в тихо американско градче. Нейната приятелка Софи, собственичка на книжарница в Париж, ѝ предлага да се разменят, за да избягат и двете от любовните си разочарования.
 В най-романтичния град на планетата обаче Сара открива, че я очакват ред предизвикателства. Уж идиличната книжарница край река Сена се оказва непосилен ангажимент, продажбите падат, книжарите недоволстват от всичко, а някой краде от касата. Любовта е все така далеч, а празниците наближават неумолимо...
Сара трябва да намери начин да се справи с всичко наведнъж, а на помощ ще се притече тайнственият писател, който твори в едно от скритите кътчета на книжарницата.
Време е да остави Париж да я приласкае в обятията си, да ѝ покаже своето истинско очарование, скрито за обикновените туристи и запазено само за тези, които имат сърца да го почувстват…
Повечето хора не знаят, че книгите ни избират тогава, когато най-много имаме нужда от тях.


--- --- --- --- ---

Сара Смит е едно затворено и тихо момиче от Ашфърд, тя си има малка, но много уютна и изпълнена със любов книжарница. Сара не е от хората които обичат промените затова всеки ден тя отива във книжарницата, полага много грижи за книгите си и от време на време отскача до съседното кафене където може да си поговори със приятелки.
Също така тя поддържа интернет връзка със Софи, която е пълната противоположност на нея, тя се облича по-последна мода, обича вниманието и комуникира повече със всякакъв тип хора във книжарницата си в Париж.
Но какво и във истинският живот не винаги всичко е розово, Софи е претърпяла раздяла и иска да се отдели от това място за да помисли, а и за да се възстанови от всички негативни спомени, а Сара пък се измъчва от липсата на приятелят й, репортерът на свободна практика Ридж.
След като Софи и предлага да се разменят за една година, Сара не е много убедена че може да направи такава голяма стъпка във живота си, а й как да остави книжарницата, семейството и приятелките си...
И все пак Сара се престрашава и го прави, заминава за Париж...

Така, ще спра до тук, не искам да издавам повече от сюжета за да не ви отнема от удоволствието, но самата история е наистина много красива.
Чете се изключително бързо и е много лека.
Всичко много ми хареса, най-вече описанията на Париж, улиците, сградите, самата атмосфера, имам чувството че макар и да не съм била във този град, то го познавам една идея по-добре. Стилът на писане на авторката наистина ме накара да опозная града по-добре, да си представя местата, природата и всички, всичко което авторката беше така подборно описала.
Поуката от тази история според мен е такава, във тези трудни време в които живеем, трябва да отстояваме себе си, да бъдем по-постоянни и силни. Да подхождаме по-човешки когато някой друг има труден момент и след време тази доброта ще ни се върне. Също така, да не забравяме приятелите и че без тях няма как да се справим във каквото и да е.
Сара има невероятни приятели във Ашфърд, но намира и още по-невероятни и във Париж. Град в който не познава никой, тя наистина намира истински приятели, с които ще поддържа връзка дори и когато се върне в къщи. Също така преоткрива отново любовта си с Ридж и става по-силна и сигурна в себе си.
Последно е корицата която е оригиналната, много е красива и определено е като едно книжно бижу за библиотеката на всеки един читател, както тя, така и самата история. Много се радвам че я прочетох, да малко след Коледа, но усещането беше същото, студено време и гореща чаша кафе за мен. Дадох 5 ✩ на книгата във Goodreads, заради всички тези неща, които изредих и последната причина е любовта към книгите, които авторката е вплела във сама главна героиня, всеки един книжен дракон знае най-добре за какво говоря и когато прочетете книгата ще ме разбере за какво наистина говоря.


Ето и няколко цитата от книгата, който ми харесаха:

"Исках това... това усещане да съм истински жива, заобиколена от мислещи като мен хора. Библиофили, които препрочитат една книга, защото е толкова дяволски добра, че се превръща в приятел, към когото се обръщат за утеха.
Близостта, тишината, където думите се леят около теб и те карат отново да се усмихваш." 

❆ " - Не бих казала, че съм амбициозна - намръщих се аз. 
Беше смешно. Освен ако не се броеше амбицията да чета книги по цял ден."  

--- --- --- --- ---


                                Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

BOPS:Limited edition: Индор и Сянката на страданието"

Здравейте приятели, тук съм за да ви покажа какво има във Лимитираната кутия BOPS.
              Темата е "Индор и Сянката на страданието" 


--- --- --- --- ---


     През месец Ноември прекрасните Алекс и Райс от "Четат ли двама" направиха така че вместо да ни предложат една редовна кутия, те избраха да ни зарадват със цели ТРИ лимитирани кутии.
И едната е свързана със поредицата на българския автор Б. Н. Добрев - "Индор и Братството на почти-пълната луна" а именно продължението и "Индор и Сянката на страданието. (книга втора)


     1. Създадени специално за кутията подложки за чаша с изображения от поредицата, дело на Добромир  Томов. От двете подложки тази със изображението на Козлите ми допада много, със сигурност няма да ги ползвам по-предназначение, просто защото не искам да ги съсипя - вече дори съм им намерила място на библиотеката ми. 


2. Плакати с кориците на първите две книги от поредицата за Индор. 

Книга първа.


                       …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…