Пропускане към основното съдържание

"Малката книжарничка край Сена" от Ребека Рейзин                                                          Здравейте, приятели!!!
 Тази вечер съм тук със мнението си за "Малката книжарничка край Сена" от Ребека Рейзин.
                               Издателство: Ciela
                               Цена: 14,90лв.          
                                 


--- --- --- --- ---

АНОТАЦИЯ:


Любов, Париж, Коледа, книги…
остава само да си направите чаша ароматен чай и да се зачетете…
 Сара притежава малка книжарница в тихо американско градче. Нейната приятелка Софи, собственичка на книжарница в Париж, ѝ предлага да се разменят, за да избягат и двете от любовните си разочарования.
 В най-романтичния град на планетата обаче Сара открива, че я очакват ред предизвикателства. Уж идиличната книжарница край река Сена се оказва непосилен ангажимент, продажбите падат, книжарите недоволстват от всичко, а някой краде от касата. Любовта е все така далеч, а празниците наближават неумолимо...
Сара трябва да намери начин да се справи с всичко наведнъж, а на помощ ще се притече тайнственият писател, който твори в едно от скритите кътчета на книжарницата.
Време е да остави Париж да я приласкае в обятията си, да ѝ покаже своето истинско очарование, скрито за обикновените туристи и запазено само за тези, които имат сърца да го почувстват…
Повечето хора не знаят, че книгите ни избират тогава, когато най-много имаме нужда от тях.


--- --- --- --- ---

Сара Смит е едно затворено и тихо момиче от Ашфърд, тя си има малка, но много уютна и изпълнена със любов книжарница. Сара не е от хората които обичат промените затова всеки ден тя отива във книжарницата, полага много грижи за книгите си и от време на време отскача до съседното кафене където може да си поговори със приятелки.
Също така тя поддържа интернет връзка със Софи, която е пълната противоположност на нея, тя се облича по-последна мода, обича вниманието и комуникира повече със всякакъв тип хора във книжарницата си в Париж.
Но какво и във истинският живот не винаги всичко е розово, Софи е претърпяла раздяла и иска да се отдели от това място за да помисли, а и за да се възстанови от всички негативни спомени, а Сара пък се измъчва от липсата на приятелят й, репортерът на свободна практика Ридж.
След като Софи и предлага да се разменят за една година, Сара не е много убедена че може да направи такава голяма стъпка във живота си, а й как да остави книжарницата, семейството и приятелките си...
И все пак Сара се престрашава и го прави, заминава за Париж...

Така, ще спра до тук, не искам да издавам повече от сюжета за да не ви отнема от удоволствието, но самата история е наистина много красива.
Чете се изключително бързо и е много лека.
Всичко много ми хареса, най-вече описанията на Париж, улиците, сградите, самата атмосфера, имам чувството че макар и да не съм била във този град, то го познавам една идея по-добре. Стилът на писане на авторката наистина ме накара да опозная града по-добре, да си представя местата, природата и всички, всичко което авторката беше така подборно описала.
Поуката от тази история според мен е такава, във тези трудни време в които живеем, трябва да отстояваме себе си, да бъдем по-постоянни и силни. Да подхождаме по-човешки когато някой друг има труден момент и след време тази доброта ще ни се върне. Също така, да не забравяме приятелите и че без тях няма как да се справим във каквото и да е.
Сара има невероятни приятели във Ашфърд, но намира и още по-невероятни и във Париж. Град в който не познава никой, тя наистина намира истински приятели, с които ще поддържа връзка дори и когато се върне в къщи. Също така преоткрива отново любовта си с Ридж и става по-силна и сигурна в себе си.
Последно е корицата която е оригиналната, много е красива и определено е като едно книжно бижу за библиотеката на всеки един читател, както тя, така и самата история. Много се радвам че я прочетох, да малко след Коледа, но усещането беше същото, студено време и гореща чаша кафе за мен. Дадох 5 ✩ на книгата във Goodreads, заради всички тези неща, които изредих и последната причина е любовта към книгите, които авторката е вплела във сама главна героиня, всеки един книжен дракон знае най-добре за какво говоря и когато прочетете книгата ще ме разбере за какво наистина говоря.


Ето и няколко цитата от книгата, който ми харесаха:

"Исках това... това усещане да съм истински жива, заобиколена от мислещи като мен хора. Библиофили, които препрочитат една книга, защото е толкова дяволски добра, че се превръща в приятел, към когото се обръщат за утеха.
Близостта, тишината, където думите се леят около теб и те карат отново да се усмихваш." 

❆ " - Не бих казала, че съм амбициозна - намръщих се аз. 
Беше смешно. Освен ако не се броеше амбицията да чета книги по цял ден."  

--- --- --- --- ---


                                Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

"Елайза и нейните чудовища" от Франческа Запия

Здравейте, приятели!

                          Издателство: Ибис
                          Цена: 13,90лв.--- --- --- --- ---


    АНОТАЦИЯ:

Творбите й са феномен.
Животът й е катастрофа.

В реалния живот Елайза Мърк е срамежлива, странна и няма приятели. Но в интернет тя е ЛейдиСъзвездие – анонимният създател на изключително популярния уебкомикс „Чудовищно море“. Елайза не може да си представи да се наслаждава на реалния свят, така както го прави онлайн, а и няма желание да се опита.
Тогава Уолъс Уорленд, най-известният фен фикшън писател на нейния уебкомикс, се премества в същото училище и се сприятелява с Елайза. Той смята, че тя е просто един от многобройните фенове на „Чудовищно море“. Постепенно Уолъс успява да измъкне Елайза от нейната черупка и тя започва да се пита дали животът извън интернет не е също толкова вълнуващ.
Неочаквано тайната на Елайза е разкрита и всичко, което е градила – нейният комикс, връзката? с Уолъс, до…