Пропускане към основното съдържание

"Малката книжарничка край Сена" от Ребека Рейзин







                                                          Здравейте, приятели!!!
 Тази вечер съм тук със мнението си за "Малката книжарничка край Сена" от Ребека Рейзин.
                               Издателство: Ciela
                               Цена: 14,90лв.          
                                 


--- --- --- --- ---

АНОТАЦИЯ:


Любов, Париж, Коледа, книги…
остава само да си направите чаша ароматен чай и да се зачетете…
 Сара притежава малка книжарница в тихо американско градче. Нейната приятелка Софи, собственичка на книжарница в Париж, ѝ предлага да се разменят, за да избягат и двете от любовните си разочарования.
 В най-романтичния град на планетата обаче Сара открива, че я очакват ред предизвикателства. Уж идиличната книжарница край река Сена се оказва непосилен ангажимент, продажбите падат, книжарите недоволстват от всичко, а някой краде от касата. Любовта е все така далеч, а празниците наближават неумолимо...
Сара трябва да намери начин да се справи с всичко наведнъж, а на помощ ще се притече тайнственият писател, който твори в едно от скритите кътчета на книжарницата.
Време е да остави Париж да я приласкае в обятията си, да ѝ покаже своето истинско очарование, скрито за обикновените туристи и запазено само за тези, които имат сърца да го почувстват…
Повечето хора не знаят, че книгите ни избират тогава, когато най-много имаме нужда от тях.


--- --- --- --- ---

Сара Смит е едно затворено и тихо момиче от Ашфърд, тя си има малка, но много уютна и изпълнена със любов книжарница. Сара не е от хората които обичат промените затова всеки ден тя отива във книжарницата, полага много грижи за книгите си и от време на време отскача до съседното кафене където може да си поговори със приятелки.
Също така тя поддържа интернет връзка със Софи, която е пълната противоположност на нея, тя се облича по-последна мода, обича вниманието и комуникира повече със всякакъв тип хора във книжарницата си в Париж.
Но какво и във истинският живот не винаги всичко е розово, Софи е претърпяла раздяла и иска да се отдели от това място за да помисли, а и за да се възстанови от всички негативни спомени, а Сара пък се измъчва от липсата на приятелят й, репортерът на свободна практика Ридж.
След като Софи и предлага да се разменят за една година, Сара не е много убедена че може да направи такава голяма стъпка във живота си, а й как да остави книжарницата, семейството и приятелките си...
И все пак Сара се престрашава и го прави, заминава за Париж...

Така, ще спра до тук, не искам да издавам повече от сюжета за да не ви отнема от удоволствието, но самата история е наистина много красива.
Чете се изключително бързо и е много лека.
Всичко много ми хареса, най-вече описанията на Париж, улиците, сградите, самата атмосфера, имам чувството че макар и да не съм била във този град, то го познавам една идея по-добре. Стилът на писане на авторката наистина ме накара да опозная града по-добре, да си представя местата, природата и всички, всичко което авторката беше така подборно описала.
Поуката от тази история според мен е такава, във тези трудни време в които живеем, трябва да отстояваме себе си, да бъдем по-постоянни и силни. Да подхождаме по-човешки когато някой друг има труден момент и след време тази доброта ще ни се върне. Също така, да не забравяме приятелите и че без тях няма как да се справим във каквото и да е.
Сара има невероятни приятели във Ашфърд, но намира и още по-невероятни и във Париж. Град в който не познава никой, тя наистина намира истински приятели, с които ще поддържа връзка дори и когато се върне в къщи. Също така преоткрива отново любовта си с Ридж и става по-силна и сигурна в себе си.
Последно е корицата която е оригиналната, много е красива и определено е като едно книжно бижу за библиотеката на всеки един читател, както тя, така и самата история. Много се радвам че я прочетох, да малко след Коледа, но усещането беше същото, студено време и гореща чаша кафе за мен. Дадох 5 ✩ на книгата във Goodreads, заради всички тези неща, които изредих и последната причина е любовта към книгите, които авторката е вплела във сама главна героиня, всеки един книжен дракон знае най-добре за какво говоря и когато прочетете книгата ще ме разбере за какво наистина говоря.


Ето и няколко цитата от книгата, който ми харесаха:

"Исках това... това усещане да съм истински жива, заобиколена от мислещи като мен хора. Библиофили, които препрочитат една книга, защото е толкова дяволски добра, че се превръща в приятел, към когото се обръщат за утеха.
Близостта, тишината, където думите се леят около теб и те карат отново да се усмихваш." 

❆ " - Не бих казала, че съм амбициозна - намръщих се аз. 
Беше смешно. Освен ако не се броеше амбицията да чета книги по цял ден."  

--- --- --- --- ---


                                Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ