Пропускане към основното съдържание

"Брилянтните" от Маркъс Сейки                         Здравейте, приятели!!! 


   Днес искам да ви поговоря за една определено много различна книга за мен, а именно "Брилянтните" от Маркъс Сейки.

                               Издателство: Ибис
                               Цена: 16.90лв.Благодаря на издателство Ибис, за предоставената възможност да прочета тази интересна книга.
--- --- --- --- ---


        АНОТАЦИЯ:

„История, каквато не сте чели досега.“ - Лий Чайлд
Наричат ги надарени, отклонения, абнорми или просто брилянтните. Един процент от човешката популация, чиито необикновени дарби са довели света до невероятен научен и технологичен прогрес. Те могат да узнаят най-дълбоко заровените тайни на човек само като го погледнат, умеят да се придвижват невидими в тълпата, както и да сринат световните финансови пазари с един-единствен добре премерен удар.
Ник Купър е топ агент на тайна правителствена организация с неограничен бюджет, чиято основна задача е контрола и обезвреждането на опасни брилянтни. Самият Купър е надарен с уникалната способност да разчита езика на тялото и да предвижда ходовете на противниците си. Това го превръща в перфектния ловец – брилянтен, който преследва брилянтни.
Последната му мишена е терорист със смъртоносна дарба и гибелни амбиции, довел страната на прага на гражданска война със серия от кървави атентати. За да спре най-опасния престъпник в света, Купър ще трябва да се изправи лице в лице с истината за собствения си вид и да потъпче всичко, в което вярва.
„Интригуваща, забавна, провокативна и пряма. Сейки е създал един удивителен свят, в който се сблъскват политически интереси, предразсъдъци, морално двуличие, задкулисни машинации, репресии и революционни настроения. Какво повече мога да кажа? Брилянтна е.“ - Джилиан Флин

--- --- --- --- --- 

  Тази книга бе първият ми допир до жанра трилър и макар и да не знаех какво да очаквам, се впуснах във историята и ми хареса. През цялото време имах едно особено усещане докато четях, може би породено от всичко ново. Самата история лично на мен, ми наподобява на някой американски екшън филм и няма нищо лошо в това. 
Лий Чайлд е прав че това е история която не сме чели досега или поне аз. 
Автора е вплел както политически елемент, така и свръх естествен елемент, но всичко във реда на нормалното и реалистичното. 

Брилянтните са хора надарени със различен вид дарба, някой предвиждат какво ще направи даден човек, други пък могат да минават през стени и т.н. 
Така наречените брилянтни също биват наричани и абнорми.  
✩ Ник Купър - е топ агент който работи за ДАР, (Департамент за анализ и реагиране) но Ник не е поредният агент който просто си върши работата, той е абнорм/брилянтен, неговата дарба е да предвижда какво ще направят хората във дадена ситуация и това същност много му помага във работата на агент. Купър има две деца, момиче и момче. Момичето е със първа степен дарба и тя ще бъде една от основните причини Ник, да иска справедливост след всичко което ще му се случи.

Всичко започва от преследването на Алекс Васкес, малко преди да се самоубие като се хвърли от най-високия етаж на сграда, тя казва на Ник че се задава война. 
   Определено няма да навлизам във сюжета, защото не искам да ви отнема от удоволствието, единствено ще ви запозная със някои от героите. 

✩ Дрю Питърс - е шефа на ДАР, този човек крие толкова много тайни че накрая ще си получи заслуженото.  Ник вярва безрезервно във него, но ще открие дълбоко крита извършена злина от шефа си и тогава светът на Ник ще се срине.

✩ Джон Смит - всичко го смятат за терорист, и той е главната мишена на Купър, но във повечето случай не всичко е такова каквото изглежда. Зад всяко действие има, причина или пък дълбоко крита истина. 

✩ Шанън - работи за Смит, тя също е надарена, изпратена за да доведе Купър при Джон Смит, риск който все пак ще бъде оправдан и доста полезен за развитието на историята. Освен това според мен разговорите между Шанън и Ник и всички ситуации през които минаха бяха доста интересни и внасяха нещо различно и не чак толкова сериозен елемент на моменти. Сейки е успял да създаде доста реално химията между тях във всяко едно отношение. 

✩ Боби Куин - е колега и приятел на Купър, който във последствие ще му помогне за разрешаването на случаят. 


  Горе долу това са героите, които ще спомена или по-важните. 

Следващите неща на които искам да обърна внимание са от самото издание: 

✪ След края на някои от главите в книгата имаше нещо като откази от предавания или статии в които темата е свързана за отношенията и живота между абнорми/брилянтни и обикновените хора. 
Тази част много ми хареса, определено е в плюс за мен. 

 ✪ Както всеки път споменавам за тематичните книгоразделители на Ибис и сега няма да направя изключение. Това издание отново е придружено със такъв и е много красив, определено, това е нещо със което се открояват изд. Ибис, а за всеки маниак на тема книгоразделители, още един е добре дошъл. 

✪ Другото което искам да спомена е корицата, тя е дело на Живко Петров и ми харесва много повече от оригиналната. Идеално си пасва със историята и определено няма как да не иска човек да я има във библиотеката си. 

Дадох 4 ✩ звезди на книгата във Goodreads, отнех 1 звезда само защото имаше един или два момента в които ми се искаше да има повече действие, а не да бъде толкова мудно, но като цяло книгата много ми хареса. 
Това една сериозна история за това как ако си различен от другите значи непременно е за лошо и ще нараниш другите. Напротив Ник Купър ни показва как чрез дарбата си на брилянтен, той става топ агент, иска да помага на хората и го прави, но тук се намесват други хора които използват тази му доброта за лична изгода и просперитет към по-голяма власт. И тук също така Сейки, не е забравил  да вмъкне колко е важно семейството, приятелите и това че във най-трудните моменти можем да разчитаме точно на тях. 
 Определено книгата си струва и ако решите да си я вземете и прочетете няма да съжалявате. 

--- --- --- --- --- 

    
                                  Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

BOPS:Limited edition: Индор и Сянката на страданието"

Здравейте приятели, тук съм за да ви покажа какво има във Лимитираната кутия BOPS.
              Темата е "Индор и Сянката на страданието" 


--- --- --- --- ---


     През месец Ноември прекрасните Алекс и Райс от "Четат ли двама" направиха така че вместо да ни предложат една редовна кутия, те избраха да ни зарадват със цели ТРИ лимитирани кутии.
И едната е свързана със поредицата на българския автор Б. Н. Добрев - "Индор и Братството на почти-пълната луна" а именно продължението и "Индор и Сянката на страданието. (книга втора)


     1. Създадени специално за кутията подложки за чаша с изображения от поредицата, дело на Добромир  Томов. От двете подложки тази със изображението на Козлите ми допада много, със сигурност няма да ги ползвам по-предназначение, просто защото не искам да ги съсипя - вече дори съм им намерила място на библиотеката ми. 


2. Плакати с кориците на първите две книги от поредицата за Индор. 

Книга първа.


                       …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…