Пропускане към основното съдържание

"Брилянтните" от Маркъс Сейки                         Здравейте, приятели!!! 


   Днес искам да ви поговоря за една определено много различна книга за мен, а именно "Брилянтните" от Маркъс Сейки.

                               Издателство: Ибис
                               Цена: 16.90лв.Благодаря на издателство Ибис, за предоставената възможност да прочета тази интересна книга.
--- --- --- --- ---


        АНОТАЦИЯ:

„История, каквато не сте чели досега.“ - Лий Чайлд
Наричат ги надарени, отклонения, абнорми или просто брилянтните. Един процент от човешката популация, чиито необикновени дарби са довели света до невероятен научен и технологичен прогрес. Те могат да узнаят най-дълбоко заровените тайни на човек само като го погледнат, умеят да се придвижват невидими в тълпата, както и да сринат световните финансови пазари с един-единствен добре премерен удар.
Ник Купър е топ агент на тайна правителствена организация с неограничен бюджет, чиято основна задача е контрола и обезвреждането на опасни брилянтни. Самият Купър е надарен с уникалната способност да разчита езика на тялото и да предвижда ходовете на противниците си. Това го превръща в перфектния ловец – брилянтен, който преследва брилянтни.
Последната му мишена е терорист със смъртоносна дарба и гибелни амбиции, довел страната на прага на гражданска война със серия от кървави атентати. За да спре най-опасния престъпник в света, Купър ще трябва да се изправи лице в лице с истината за собствения си вид и да потъпче всичко, в което вярва.
„Интригуваща, забавна, провокативна и пряма. Сейки е създал един удивителен свят, в който се сблъскват политически интереси, предразсъдъци, морално двуличие, задкулисни машинации, репресии и революционни настроения. Какво повече мога да кажа? Брилянтна е.“ - Джилиан Флин

--- --- --- --- --- 

  Тази книга бе първият ми допир до жанра трилър и макар и да не знаех какво да очаквам, се впуснах във историята и ми хареса. През цялото време имах едно особено усещане докато четях, може би породено от всичко ново. Самата история лично на мен, ми наподобява на някой американски екшън филм и няма нищо лошо в това. 
Лий Чайлд е прав че това е история която не сме чели досега или поне аз. 
Автора е вплел както политически елемент, така и свръх естествен елемент, но всичко във реда на нормалното и реалистичното. 

Брилянтните са хора надарени със различен вид дарба, някой предвиждат какво ще направи даден човек, други пък могат да минават през стени и т.н. 
Така наречените брилянтни също биват наричани и абнорми.  
✩ Ник Купър - е топ агент който работи за ДАР, (Департамент за анализ и реагиране) но Ник не е поредният агент който просто си върши работата, той е абнорм/брилянтен, неговата дарба е да предвижда какво ще направят хората във дадена ситуация и това същност много му помага във работата на агент. Купър има две деца, момиче и момче. Момичето е със първа степен дарба и тя ще бъде една от основните причини Ник, да иска справедливост след всичко което ще му се случи.

Всичко започва от преследването на Алекс Васкес, малко преди да се самоубие като се хвърли от най-високия етаж на сграда, тя казва на Ник че се задава война. 
   Определено няма да навлизам във сюжета, защото не искам да ви отнема от удоволствието, единствено ще ви запозная със някои от героите. 

✩ Дрю Питърс - е шефа на ДАР, този човек крие толкова много тайни че накрая ще си получи заслуженото.  Ник вярва безрезервно във него, но ще открие дълбоко крита извършена злина от шефа си и тогава светът на Ник ще се срине.

✩ Джон Смит - всичко го смятат за терорист, и той е главната мишена на Купър, но във повечето случай не всичко е такова каквото изглежда. Зад всяко действие има, причина или пък дълбоко крита истина. 

✩ Шанън - работи за Смит, тя също е надарена, изпратена за да доведе Купър при Джон Смит, риск който все пак ще бъде оправдан и доста полезен за развитието на историята. Освен това според мен разговорите между Шанън и Ник и всички ситуации през които минаха бяха доста интересни и внасяха нещо различно и не чак толкова сериозен елемент на моменти. Сейки е успял да създаде доста реално химията между тях във всяко едно отношение. 

✩ Боби Куин - е колега и приятел на Купър, който във последствие ще му помогне за разрешаването на случаят. 


  Горе долу това са героите, които ще спомена или по-важните. 

Следващите неща на които искам да обърна внимание са от самото издание: 

✪ След края на някои от главите в книгата имаше нещо като откази от предавания или статии в които темата е свързана за отношенията и живота между абнорми/брилянтни и обикновените хора. 
Тази част много ми хареса, определено е в плюс за мен. 

 ✪ Както всеки път споменавам за тематичните книгоразделители на Ибис и сега няма да направя изключение. Това издание отново е придружено със такъв и е много красив, определено, това е нещо със което се открояват изд. Ибис, а за всеки маниак на тема книгоразделители, още един е добре дошъл. 

✪ Другото което искам да спомена е корицата, тя е дело на Живко Петров и ми харесва много повече от оригиналната. Идеално си пасва със историята и определено няма как да не иска човек да я има във библиотеката си. 

Дадох 4 ✩ звезди на книгата във Goodreads, отнех 1 звезда само защото имаше един или два момента в които ми се искаше да има повече действие, а не да бъде толкова мудно, но като цяло книгата много ми хареса. 
Това една сериозна история за това как ако си различен от другите значи непременно е за лошо и ще нараниш другите. Напротив Ник Купър ни показва как чрез дарбата си на брилянтен, той става топ агент, иска да помага на хората и го прави, но тук се намесват други хора които използват тази му доброта за лична изгода и просперитет към по-голяма власт. И тук също така Сейки, не е забравил  да вмъкне колко е важно семейството, приятелите и това че във най-трудните моменти можем да разчитаме точно на тях. 
 Определено книгата си струва и ако решите да си я вземете и прочетете няма да съжалявате. 

--- --- --- --- --- 

    
                                  Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

LitCon Bulgaria 2018 - едно невероятно преживяване

Здравейте, приятели!
--- --- --- --- ---

   Толкова много и различни емоции все още има в мен, когато стане въпрос за LitCon 2018 че просто не знам от къде да започна и кое по-напред да споделя.
Емоции много, но всяка една ме кара да се чувствам толкова щастлива, позитивно настроена и също така създаване на скъпи спомени.

Ще се опитам да ви представя от моя гледна точка приключението наречено LitCon, като идеята ми е да ви опиша моята специална и незабравима събота, а датата беше 06.10.2018.
Реално моето приключение започна още от петък срещу събота вечерта, когато трябваше да си хвана влака от Стара Загора за София, а началният час беше 01:35ч. Последния път когато се бях качила на влак беше доста отдавна и вълнението в мен бе доста голямо, особено докато стигна до Пловдив когато се качи най-добрата ми приятелка и двете се запътихме към столицата. В 06:10ч. слязохме на ЖП Гарата в София и от този момент ентусиазма и вълнението в мен …