Пропускане към основното съдържание

"Само за ваканцията" от Сю Муркрофт







                                                         Здравейте, приятели!






                                         Издателство: Хермес
                                         Страници: 344 
                                         Цена: 15,95лв.





--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ: 

На теория няма нищо по-хубаво от лято, прекарано под горещото слънце във Франция. Ако не броим трима тийнейджъри, любовна интрига, развод и непредвидена бременност.

Това със сигурност не е ваканцията, на която Лия се е надявала. Но семейството на сестра й – Мишел, се разпада и сестринският дълг повелява на Лия да помогне в трудната ситуация. Когато всичко се обърква, Лия е оставена да се справя сама с племенниците си. В този критичен момент на помощ й се притичва съседът – привлекателен пилот на хеликоптер, разведен, баща на тийнейджър. Двамата обединяват сили, за да бъдат децата винаги нахранени и в добро настроение.

А в крайна сметка може да се окаже, че и на двама им се иска летният флирт помежду им да не е само за ваканцията.

--- --- --- --- ---

   Има книги които са ми интересни, но все има някакви дори и малки неща които да не ми харесат или допаднат, но "Само за ваканцията" е нещо повече. Хареса ми и то на 100%, всичко в този роман ми допада и съм влюбена в книгата. Да, авторката не е открила топлата вода, но ме спечели със самата история, персонажите, колко леко е написана и за мен бе вдъхновяваща.

 Казвала съм около 10000 пъти колко много се възхищавам на силните женски персонажи, а Лия е точно такава. - тя е самостоятелна, кара спортна кола, има интересна работа, но най-вече ми хареса и ме спечели колко всъщност е психически силна. Неведнъж трябваше да се изправи пред трудни избори и ситуации, но точно заради силната си психика успяваше да намери начин да се справи със всичко.
Лия също така е и много, много, добра и това според мен и бе малко слабата страна. Смисъл такъв че заради прекалената си доброта, сестра й Мишел се възползва от нея.

Мишел - е по-голямата сестра има две прекрасни деца и съпруг с който вече не се разбира. Все пак лятната ваканция е насреща и всички заминават за Франция, докато един ден Мишел изчезва. Няма да навлизам в подробности, само ще кажа че водещите случки са последствие от това че тя заминава, уж за да оправи живота си и този на семейството си, но истината е че ако не беше Лия, нищо нямаше да е наред.

Наташа и Джордан са малките племенници с които Лея трябва да се справи през цялото време в което родителите им ги няма и заедно с тях и леля им трябва да премине през детските сръдни, първите любовни трепети, чувството че са изоставени от родителите им в много важни моменти и т.н.

Ронан е готиният и забавен съсед, който се превръща в много важна част за Лея. Първоначално съвсем безобидно и без да искат нищо сериозно един от друг - Ронан и Лея започват да се виждат и след всичко което им се случва и през всичко което преминават, свързано с децата и със самите тях в личните им животи, осъзнават че са един за друг.

Къртис е синът на Ронан - на пръв поглед доста странно момче, съвсем не е лесно на баща му да бъде самотен родител, но ето че едно готино момиче в лицето на главната ни героиня ще бъде голямата спасителка и за двамата. И разбира се малката и сладка Наташа.

 Както вече споменах след като цялото семейство пристига във Франция за предвидената почивка и Лея си мисли че ще бъде както винаги самостоятелна и ще успее преди да започне работа на новото място да си почине, то всичките и планове отиват на вятъра. Мишел изведнъж заминава, зет й претърпява злополука и трябва известно време да прекара в местната болница, изведнъж Лея от готината леля трябва да се превърне в майка и баща за децата.
А Наташа и Джордан хич не и помагат, момичето постоянно плаче за родителите си, а момчето на моменти се държи адски грубо и пренебрежително със сестричката си, докато не се появяват Къртис и Ронан.
Каква е голямата и лоша тайна която крие Мишел и разбива на пух и прах цялото и семейство и настоящият и подреден живот?
Какво се случва в подробности и дали ще успее да се справи главната ни героиня с големият хаос, който се задава и неочакваните чувства на фронта ще оставя на вас самите да разберете.

Ако искате с вече отиващото си лято да се потопите за последно в малко летни и забавни ситуации, то тази книга е точно за вас. Ако си мислите че само на вас се случва всички планове да ви се провалят е отново казвам, тази книга е за вас. И ако сте от романтиците, то пак тази книга е за вас, но имайте предвид че има съвсем леко предадена драматична нотка и съвсем равномерна любовна част.

И последно но не на последно място е самото издание - корицата е супер готина, много ми харесва и веднага се превърна в една от най-любимите ми за тази година. След като я погледна чувството което повдига в мен е на една лежерност, щастие, спокойствие, замечтаност за място на което да забравя за ежедневието и проблемите.


   "Просто обичам да имам лично пространство, а сега не мога да го имам, защото ми се налага да изпълнявам родителски ангажименти, които, макар да обичам хлапетата безкрайно, не искам да изпълнявам. Не ставам за родител."
 

  "Лия не можеше да спре да мисли за думите, които бе казала на сестра си: " Да караш умишлено някого да си мисли нещо, което всъщност не е вярно, значи да излъжеш."


   " Къртис стисна ръката на Наташа и му се прииска да може да я предпази от раздялата на родителите й, от гадните настроения на Джордан и всичко останало, което отмиваше радостта от лицето й. Чувството бе напълно ново за него, но му харесваше щипещата му топлина." 


   "- Никой не получава своя план А! Повечето от нас се приближават към план Я! Имали сме връзки, които са се провалили; правили сме компромиси какво да работим, къде да живеем, кого да обичаме. Погледни Мишел. Обзалагам се, че те е подкрепяла за Томи, нали? Тя знае, че животът никога не върви по план."



--- --- --- --- --- 


                                         
                                        Благодаря Ви, за отделеното време!!! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ