Пропускане към основното съдържание

"Изчезващата стълба" от Морийн Джонсън #2


                                                  Здравейте, приятели!

                           
                                       Издателство: Ибис
                                       Страници: 264
                                       Цена: 13,90лв. 
--- --- --- --- ---

 АНОТАЦИЯ: 

  Всичко, което Стиви Бел иска, е да открие ключа за разрешаването на мистерията в „Елингам“, но вместо това намира свой съученик мъртъв. И точно когато усеща, че е на ръба да сглоби всички парченца от пъзела, родителите й я оттеглят от академията, за да е в безопасност. Сега, когато тя е далечe от училищните градини и тайните тунели, както и от нейните странни приятели, тя започва да се чувства откъсната от света. Е, поне няма нужда повече да вижда Дейвид – сина на презрения политик Едуард Кинг.

После самият Кинг пристига в нейната къща, за да й предложи сделка: ще върне незабавно Стиви обратно в „Елингам“. В замяна тя трябва да държи Дейвид под око. Кинг е по средата на кампания и не може да си позволи синът му да се забърка в неприятности. Ако Стиви е в „Елингам“, Дейвид ще се държи добре.

Загадките зад убийствата в „Елингам“ все още очакват да бъдат разкрити и Стиви знае, че е близо до тяхното разрешаване. Но пътят към истината крие повече неочаквани обрати, отколкото си е представяла...

Романът е финалист в Goodreads Choice Awards 2019 (категория „Литература за тийнейджъри“).

--- --- --- --- ---

  Изключително интересна, заплетена, забавна и на моменти доста изненадваща, така бих описала на кратко втората книга от трилогията на Морийн Джонсън - "Искрено коварен".

Докато в първата книга имаше едно-две неща които много, много не ми допаднаха, то сега всичко ми хареса. Авторката продължава с пълна пара да поддържа нивото и в тази книга.
Още от първата страница, авторката успява да запали любопитството на читателя, дали някъде из предстоящите напечатани листи да разбере какво се е случило със семейство Елингам.

След последните случки в Академията, родителите на Стиви, решават че не е безопасно тя да остане там и я връщат у дома. Докато един ден не се появява Едуард Кинг - бащата на Дейвид. Предлага й сделка която се оказва че Стиви, просто не може и няма как да откаже. Тя ще се върне веднага в Академията, ще може отново да се заеме със разследването и разбира се ще се върне при приятелите си. Но това което се иска от нея е да държи Дейвид под око. Кинг вярва че когато тя е там и е близо до Дейвид, синът му няма да  се замесва в бели.

Освен Стиви Бел, която е може би най-щастливото момиче че се връща на мястото където, се чувства наистина себе си, другите големи щастливци са приятелите й Джанел, Нейт и Ви. Малката дружина отново се събира и донякъде всичко започва по-старо му, но само привидно. Младата детективка, се завръща към случая "Елингам", решена повече от всичко да стигне до край и да разбере каква е истината. Но, нищо не е толкова лесно колкото си мислим, всяка стъпка която прави Стиви и всяка малка загадка, която разкрива, се появяват още две на нейно място.
Опитваща да бъде на няколко фронта, като бъдещ детектив на който е поверен изключително важен случай, като лоялна приятелка и като човек който трябва да се опита да държи друг под око, тя не всеки път успява да се справи. Но това което харесвам у Стиви е решителността, постоянството, лоялността и невероятният нюх към детайлите.

След като се захваща отново да разследва мистерията около известното семейство, вече се разкриват и повече откъслечни подробности около това кой може да е "Искрено коварен". Първоначално, разбира се, авторката ни насочва към един, но в последствие се оказа някой съвсем друг. Продължаваме да ставаме свидетели и на взаимоотношенията между Стиви и Дейвид, те далеч не са толкова гладки, колкото и се иска.
Какво ще се случи с Дейвид, ще открие ли цялата истина Стиви, за това което се е случило със семейство Елингам и какво още ще се случи освен тези неща в детайли ще оставя да разберете сами. Аз със сигурност няма да успея да ви ги разкажа, по толкова добър начин колкото го прави авторката. 

Изпълнена с много мистерия, наситена с действие, но не прекалено забързано, "Изчезващата стълба" ни предлага много повече от първата книга. Много неща се изясняват, но и още толкова се заплитат. Освен че историята търпи нужното развитие, то такова има и в самите герои. А какъв е финалът и какво предвещава той за третата книга, ще разберете отново ако решите да се доверите на "Искрено коварен".
Корицата е още едно от нещата които ми харесаха, отново има общо със самата история.
С най-голямо удоволствие ще чакам третата и последна книга за да видя какво ще се случи със Стиви, приятелите й, Дейвид и Академията.  "Стиви стоеше на алеята и се опитваше да осмисли новата информация, която оформяше живота й. Винаги се бе чудила как някои хора успяват да направят живота си интересен. Може би процедурата бе следната: задаваш условията, а после получаваш събитията. Изглежда, че въпросните събития те изненадват дори ако си искал да се случат, дори ако си ги очаквал. Тя бе мечтала да работи по този случай, но ето че сега сключваше сделки с дявола."

                  Благодаря на издателство Ибис за предоставеното копие!

 
--- --- --- --- ---                                 
                                        Благодаря Ви, за отделеното време!!!
                 

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …