Пропускане към основното съдържание

"Куче на име Коте" от Томи Контио

 




                                                       Здравейте, приятели! 





 

                                      Издателство: Ракета

                                      Страници: 32

                                     Цена: 16лв.




--- --- --- --- --- 

  Книгата определено буди интерес още със самото си име. Ако трябва да подходим по-повърхностно, закачката се сещате каква е, а именно старата слава на това как двата вида постоянно се гонят. Но веднага искам да обърна внимание и да кажа че, тук историята си има своето повествование. 

Историята засяга много важни теми - изоставянето, алкохолизма, пренебрежението, но и най-важното за мен, като човек който през целия си живот, живее с животни, а именно тази непонятна, но и много силна и специална връзка между човека и кучето. Може би и затова не всеки от нас, човеците имат такава, но тогава животните страдат. 

Приемам историята доста лично, защото както споменах, аз обожавам животните и признавам си най-вече кучетата, те винаги са ми били слабост. Всички кучета които сме имали са били прибирани от улицата, (мога да каже че, майка ми беше тази която ме научи да бъда добра и да обичам животните, за което ще съм и винаги благодарна) никога не бих си купила, каквото и да е животно, все пак те не са неодушевени предмети. 


 На пръв поглед, може би историята ще ви се стори малко странна и не чак толкова подходяща за децата, но точно начина по-който е представена я прави толкова истинска и показва истинското лице на хората и животните. 

Точно както за съжаление има толкова много лоши хора, на които според мен, явно им липсва нещо в живота и решават че могат да си го изкарат на невинните животни, които щом не говорят, значи не заслужават уважение, добро отношение, любов и като цяло нормални условия. 

Така е представена и другата страна - показана е тази "специална връзка". Докато тук кучето, носещо името Коте, то новият му най-добър приятел, който се оказва клошар, нямащ си нищо, освен голямо и добро сърце, носи името Пор. Пор от пиянде или пиянка. 

Коте научено от майка си че не трябва никога да се доверява на хората, то ще види в новия си приятел, човек който е готов да го обича, без значение, как изглежда или какво име носи...

 Това ще направи и Коте - ще усети как тупти сърцето на Пор,всеки път когато са заедно, каква радост му носи, любовта и предаността която се излива от него и ето че тази невероятна връзка е тук. Изграждат непоклатимо доверие, приятелство и любов. 

В много голяма част от ежедневието си, без да се замисля бих избрала животните пред хората, защото те не са егоисти, завистници или подли. Те ни се доверят и ни избират - повярвайте ми и ние трябва да подплатим това тяхно доверие. Ако се замислим и те са като нас, (без значение, дали е куче, котка, заек и т.н.) искат да бъдат напоени, наядени, да им е топло, меко, да си имат семейство и най-вече да бъдат обичани!!! И също като нас, когато издевателстваме било над човек или над самите тях - тях ги боли и плачат - а защо трябва да се стига до там?!

 

                       Благодаря на издателство Ракета за предоставеното копие!

--- --- --- --- --- 


                                

                                    Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ