Пропускане към основното съдържание

"Зимните хора" от Дженифър Макмеън

 


                                                                        Здравейте! 




                                     Издателство: Benitorial

                                     Страници: 408

                                    Цена: 24 лева



Започвам да се замислям, че тук на няколко пъти все ми идва да започна с изречението: "Не знам от къде да започна" - но повярвайте ми, наистина не знам, как да стане...

Като цяло, аз не обичам нито да чета, нито да гледам такъв тип истории, просто са ми прекалено мрачни и психарски и все пак има моменти в които любопитството и мазохизма са ми в повече. Веднага попаднах на книгата, когато прекрасниците от издателството, я публикуваха за първи път. Иска ми се да мога да кажа, кое беше нещото което толкова ме привлече, но не е така. Сега като се замисля, едно от нещата които мога да посоча е самото заглавие, "Зимните хора" - веднага се запитах, какви са, кои са, защо ги наричат така и реших да рискувам. Определено мога да кажа, че историята е психарска, мистериозна и смятам, че трябва читателя да подходи малко детективски към нея.                                                                                           

Историята се развива в две времеви линии - в миналото и в наши дни, като в стечение на историята двете линии се събират. 

Майката на Рути изчезва и започва да тършува за някакви насоки из къщата, за да се опита да я намери. Тогава се натъква на дневника на Сара Харисън Шей - тя пък губи дъщеря си Гърти, след като е убита и твърдо е решена да разбере какво се е случило. Всички в градчето Уест Хол, Върмонт са запознати с трагичната история на Сара и семейството й. Носи се мълвата, че още от времето на Сара, едва ли не бродят духове и те са виновни за изчезването на не един и двама жители на градчето, но никой нищо повече не предприема. 

Само че, тук има и трета сюжетна линия, разбира се отново преплитаща се с тази на Сара и Рути, а именно Катрин и инцидента с мъжа й, след като е посетил Уест Хол. 

Всеки търси нещо, някой или пък стига до някоя скрита тайна, която иска да разгадае и винаги се стига до момента в които Сара Шей, успява да врне обратно малката си дъщеричка сред живите, само че на каква цена и последствия за бъдещето. 

Признавам си, че авторката е много талантлива и е успяла абсолютно да пресъздаде мрачната, злокобна и караща те на моменти да трепериш атмосфера. През цялото време се усеща едно напрежение, изникващи въпроси какво още може да се случи и до колко крайно може да бъде. Стилът на писане много ми допадна, сравнително бързо се чете, но смятам, че лично на мен ми отне малко повече, тъй като признавам си, имаше моменти в които спирах да чета, тъй като идваха страшни моменти и ми трябваше малко време. а това за мен е показателно колко увлекателно пише авторката - щом успя да спечели един читател, който за първи път докосва такъв тип история и определено успя да породи още от самото начало в мен въпросите - Какво се е случило с Гърти, кой е виновника, кой или какво е това нещо което се крие в гардероба и е толкова злокобно и страшно и определено подозирах няколко други човека, но не й този който се оказа. Къде е изчезнала майката на Рути, каква е точно истината за инцидента с мъжа на Катрин и защо това което ги свързва е толкова страшно и опасно, че чак е препоръчително и да не се прибягва до него и човек да си играе с такива злокобни сили, носещи разруха. 



                 Благодаря, Benitorial за предоставеното копие!



                                  Благодаря, за отделеното време! 


Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ