Пропускане към основното съдържание

"Само за ваканцията" от Сю Муркрофт                                                         Здравейте, приятели!


                                         Издателство: Хермес
                                         Страници: 344 
                                         Цена: 15,95лв.

--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ: 

На теория няма нищо по-хубаво от лято, прекарано под горещото слънце във Франция. Ако не броим трима тийнейджъри, любовна интрига, развод и непредвидена бременност.

Това със сигурност не е ваканцията, на която Лия се е надявала. Но семейството на сестра й – Мишел, се разпада и сестринският дълг повелява на Лия да помогне в трудната ситуация. Когато всичко се обърква, Лия е оставена да се справя сама с племенниците си. В този критичен момент на помощ й се притичва съседът – привлекателен пилот на хеликоптер, разведен, баща на тийнейджър. Двамата обединяват сили, за да бъдат децата винаги нахранени и в добро настроение.

А в крайна сметка може да се окаже, че и на двама им се иска летният флирт помежду им да не е само за ваканцията.

--- --- --- --- ---

   Има книги които са ми интересни, но все има някакви дори и малки неща които да не ми харесат или допаднат, но "Само за ваканцията" е нещо повече. Хареса ми и то на 100%, всичко в този роман ми допада и съм влюбена в книгата. Да, авторката не е открила топлата вода, но ме спечели със самата история, персонажите, колко леко е написана и за мен бе вдъхновяваща.

 Казвала съм около 10000 пъти колко много се възхищавам на силните женски персонажи, а Лия е точно такава. - тя е самостоятелна, кара спортна кола, има интересна работа, но най-вече ми хареса и ме спечели колко всъщност е психически силна. Неведнъж трябваше да се изправи пред трудни избори и ситуации, но точно заради силната си психика успяваше да намери начин да се справи със всичко.
Лия също така е и много, много, добра и това според мен и бе малко слабата страна. Смисъл такъв че заради прекалената си доброта, сестра й Мишел се възползва от нея.

Мишел - е по-голямата сестра има две прекрасни деца и съпруг с който вече не се разбира. Все пак лятната ваканция е насреща и всички заминават за Франция, докато един ден Мишел изчезва. Няма да навлизам в подробности, само ще кажа че водещите случки са последствие от това че тя заминава, уж за да оправи живота си и този на семейството си, но истината е че ако не беше Лия, нищо нямаше да е наред.

Наташа и Джордан са малките племенници с които Лея трябва да се справи през цялото време в което родителите им ги няма и заедно с тях и леля им трябва да премине през детските сръдни, първите любовни трепети, чувството че са изоставени от родителите им в много важни моменти и т.н.

Ронан е готиният и забавен съсед, който се превръща в много важна част за Лея. Първоначално съвсем безобидно и без да искат нищо сериозно един от друг - Ронан и Лея започват да се виждат и след всичко което им се случва и през всичко което преминават, свързано с децата и със самите тях в личните им животи, осъзнават че са един за друг.

Къртис е синът на Ронан - на пръв поглед доста странно момче, съвсем не е лесно на баща му да бъде самотен родител, но ето че едно готино момиче в лицето на главната ни героиня ще бъде голямата спасителка и за двамата. И разбира се малката и сладка Наташа.

 Както вече споменах след като цялото семейство пристига във Франция за предвидената почивка и Лея си мисли че ще бъде както винаги самостоятелна и ще успее преди да започне работа на новото място да си почине, то всичките и планове отиват на вятъра. Мишел изведнъж заминава, зет й претърпява злополука и трябва известно време да прекара в местната болница, изведнъж Лея от готината леля трябва да се превърне в майка и баща за децата.
А Наташа и Джордан хич не и помагат, момичето постоянно плаче за родителите си, а момчето на моменти се държи адски грубо и пренебрежително със сестричката си, докато не се появяват Къртис и Ронан.
Каква е голямата и лоша тайна която крие Мишел и разбива на пух и прах цялото и семейство и настоящият и подреден живот?
Какво се случва в подробности и дали ще успее да се справи главната ни героиня с големият хаос, който се задава и неочакваните чувства на фронта ще оставя на вас самите да разберете.

Ако искате с вече отиващото си лято да се потопите за последно в малко летни и забавни ситуации, то тази книга е точно за вас. Ако си мислите че само на вас се случва всички планове да ви се провалят е отново казвам, тази книга е за вас. И ако сте от романтиците, то пак тази книга е за вас, но имайте предвид че има съвсем леко предадена драматична нотка и съвсем равномерна любовна част.

И последно но не на последно място е самото издание - корицата е супер готина, много ми харесва и веднага се превърна в една от най-любимите ми за тази година. След като я погледна чувството което повдига в мен е на една лежерност, щастие, спокойствие, замечтаност за място на което да забравя за ежедневието и проблемите.


   "Просто обичам да имам лично пространство, а сега не мога да го имам, защото ми се налага да изпълнявам родителски ангажименти, които, макар да обичам хлапетата безкрайно, не искам да изпълнявам. Не ставам за родител."
 

  "Лия не можеше да спре да мисли за думите, които бе казала на сестра си: " Да караш умишлено някого да си мисли нещо, което всъщност не е вярно, значи да излъжеш."


   " Къртис стисна ръката на Наташа и му се прииска да може да я предпази от раздялата на родителите й, от гадните настроения на Джордан и всичко останало, което отмиваше радостта от лицето й. Чувството бе напълно ново за него, но му харесваше щипещата му топлина." 


   "- Никой не получава своя план А! Повечето от нас се приближават към план Я! Имали сме връзки, които са се провалили; правили сме компромиси какво да работим, къде да живеем, кого да обичаме. Погледни Мишел. Обзалагам се, че те е подкрепяла за Томи, нали? Тя знае, че животът никога не върви по план."--- --- --- --- --- 


                                         
                                        Благодаря Ви, за отделеното време!!! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…