Пропускане към основното съдържание

"Уилям Уентън и Агентът с орбулатора" от Боби Перс #3





                                              Здравейте, приятели!






                                            Издателство: Емас
                                            Страници: 232 
                                            Цена: 13,90лв. 





--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ: 

Приключението продължава - гениалният кодоразбивач Уилям Уентън се изправя пред ново предизвикателство

Символът на Лондон, прочутият часовник Биг Бен, спира да тиктака! Според Уилям няма място за съмнение, че това не може да е проста случайност, а знак, че се задава нещо значимо. И не греши - съвсем скоро се появява мистериозна личност, назоваваща се Агентът с орбулатора, а така се завихря и новото приключение на младия гений и най-добрата му приятелка Иския. Какво иска от него Агентът? И какво, за бога, е всъщност орбулатор?

Мрачни потайности и на пръв поглед невъзможни за разбиване кодове се крият между страниците на третата част от световнопризнатата поредица за Уилям Уентън - „Агентът с орбулатора“. Боби Перс ни връща в неговата вселена, изпълнена с нестихваща върволица от хитри и непредвидими обрати, роботи с характер и хаплив език, и с храброст - във всичките форми и размери.


--- --- --- --- ---

Със всяка следваща книга която чета за Уилям, толкова по-любима ми става тази поредица. Изпълнена с приключения, разшифроване на трудни механизми, кодове и партньорство с най-различни роботи и техните леко смешни имена.

Уилям се подготвя за един съвсем обикновен ден, докато сутринта когато тръгва за училище и чака автобуса си, той не получава пратка от съвсем непознат и леко странен мъж. Без разяснения и обяснения какво има в малката кутия и защо точно младият гений я получава, мъжът изчезва.
Разбира се, Уентън не може да стой мирно докато се прибере, още в училище отваря кутията и всичко започва наново. (белите и приключението)
След като се прибира за свой ужас вижда че всичко дървено у дома е станало на стърготина, веднага се сеща за любимото си бюро което е спомен от дядо му... уви него вече го няма, но с него, липсва и флашката на която има програма чрез която момчето може да разговаря с дядо си. Няма как, вече всичко му е ясно на Уилям, отново се случва нещо и преждевременното му връщане в Института само потвърждава това.

След последните случки, (от миналата книга) контрола на защита вече не е толкова затегнат, но пък се оказва че има нови видове роботи, които уж са по-добри от предишните. Първоначално всичко изглежда спокойно и наред, освен новите роботи, ученето в Института е вдигнало ниво, отново се приемат млади бъдещи гений с които сега се занимава Иския. Разхожда ги из сградите, показва им роботите и това което им предстой да изучат и не на последно място със правилата. Не на последно място и новата и много специална витрина, свързана с "онзи зловещ ден" когато Уентън се бореше с Корнелия и Шифрованият портал. Смятащ го за ненужно и леко прекалено, младият гений не е обеден че всички изложени неща там, всъщност трябва да са на толкова достъпно място и едно от тези неща е останала метална част от ръката на злата вещица.

И така, без повече да разкривам от сюжета, само ще кажа... отново и отново Уилям и всички негови съмнения ще се окажат истина!

Предизвикателството е такова че Биг Бен спира да работи и кой друг освен Уилям може да се справи? Но, всички се досещаме че няма да бъде толкова лесно.
Защо всъщност известната часовникова кула спира да работи, какво се случва в Института, къде е флашката с дядото на момчето, какво ново ще получи баща му и кой всъщност е Агентът с орбулатора?
На помощ заедно с Уентън ще се притекат Иския, Бенджамин и един по-специален робот... и може би и този доста потаен Агент. А освен вече познатата ни Корнелия, като лошият тип ще видим един познат персонаж, който ще бъде безмилостно използван от нея, но пък не мога да кажа че не си го заслужава.
От високата кула на Биг Бен, до морските дълбини... новата опасност застрашаваща света, подканва младият и невероятно надарен разбивач на кодове, отново да покаже на какво е способен и да спаси всички.

Не е ново но, все пак да си кажа че и тази трета част се чете изключително бързо, определено Боби Перс вече се превърна в един от любимите ми автори. Обичам когато стилът на автора е лесно достъпен, непринуден, увличащ и каращ читателя да отгръща страница след страница. Прочетох я за два дни и докато се усетя вече бях на последните страници.
Корицата отново е много красива, различаваща се и разбира се е дело на Стоян Атанасов от "Kontur Creative". Превода е от Ева Кънева.
 

      ✪ Ревю на книга 1: "Уилям Уентън и Крадецът на луридий" от Боби Перс
      ✪ Ревю на книга 2: "Уилям Уентън и Шифрованият портал" от Боби Перс #2


            Благодаря на издателство Емас, за предоставеното копие!


--- --- --- --- ---




                                    Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ