Пропускане към основното съдържание

"Полунощният час" от Бенджамин Рийд и Лора Триндър




                                                       Здравейте, приятели!





                                        Издателство: Дуо Дизайн 
                                        Страници: 304
                                        Цена: 14,90лв.




--- --- --- --- ---

 АНОТАЦИЯ: 

Здравейте, приятели на книгата,

О, това не беше ли потропване в пощенската кутия? Може би е полунощната поща? Какво ли са ни пратили сега? Може би още един приказен роман? Този път от авторите Бенджамин Рийд и Лора Триндър.

ПОЛУНОЩНИЯТ ЧАС

Събуждали ли сте се някога посред нощ с усещането, че всичко, което познавате, е на път да се промени? Ами ако това наистина стане? Ще имате ли куража да тръгнете по следите, да се изправите срещу чудовищата и да се сприятелите с враговете, за да намерите семейството си?

Точно на това приключение потегля в ПОЛУНОЩНИЯТ ЧАС нашата малка и объркана, но смела Емили…

--- --- --- --- ---

Признавам си че имах очаквания към книгата, може би заради анотацията макар и толкова кратка, но все пак обещаваща едно интересно и доста странно приключение. И за мое съжаление очакванията ми не се оправдаха и останах леко разочарована.

Всичко започва когато майката на Емили заминава за някъде, обаче за къде не се знае, след няколко дни и баща й заминава за да търси майка й. Емили остава сама и тогава започва уж интересната част. След известно объркване и чудене какво да прави за да върне родителите си, Емили решава да започне да ги търси сама. През това време обаче нещо или някой започва да я следи, нещо което я надушва и иска да й навреди.

Разбирам че Емили е дете което изведнъж изгубва родителите си и в последствие разбира че не е просто обикновен човек и съдбата й е отредила съвсем други неща и все пак постоянното и мрънкане ми дойде малко в повече.
След като Емили отива във пощенската станция където по-принцип работи баща й, тя попада на някои интересни факти и още по-интересни и особени хора. От там и ще започне нейното разследване за намирането на родителите и и разкриването на това коя е всъщност.
В последствие тя разбира че има цял един свят за който никой не е подозирал и то свят който се намира в самия Лондон, където живее и тя. И всичко започва с този Полунощен час и камбаната на Биг Бен, в един паралелен свят живее Нощния народ само че в епохата на кралица Виктория и бих казала че този народ е доста странен.

Проблема ми е че останах с чувството че авторите са вмъкнали прекалено много неща, които пък момичето трябваше да разбере и в същия момент, не мисля че всичко беше развито до степен да се разбере историята на този Нощен народ. Подаваха се от време на време някакви откъслечни и половинчати неща, които лично мен ме затормозяваха и не мога да кажа че успях да вляза в същността на историята им. От там няма й как да разбера коя всъщност е Емили. Също така ми се искаше и малко повече информация да има за този Полунощен час и какво всъщност представлява.

Сега нека да кажа й какво ми хареса, защото има и такова. Хареса ми това че паралелния свят се развива по времето на кралица Виктория. Имаше няколко интересни и забавни случки, които успяха да ми задържат любопитството и да дочета книгата. Разбира се няма да изненадам никой когато каза че в тези ситуации, главен участник бе Ежкинс - домашния любимец на Емили. Много забавно и смешно таралежче, което разведряваше обстановката със забавни приказки и деиствия. Имаше хумор и доза магия, но имаше и доста странности.
И третото нещо заради което разочарованието ми не е пълно, са последните 50-60 страници. Развръзката на историята изведнъж се разгърна, случваше се нещо значимо и Емили се промени, спря да мрънка, осъзна че тя е човека от който зависи спасението на Нощния народ и нейните родители.
Видях че ще има още книги, признавам си не знам дали ще е поредица, дуология или трилогия, но само заради тези неща които ми допаднаха, бих дала шанс и на следващата. И остава да се надявам да ми обори сегашното мнение, което е доста смесено.
 Колкото до корицата, тя е много красива. Може би е една от любимите ми за годината, когато става въпрос за корици, все пак е свързана със моята обична Англия.


   "Емили нямаше домашни любимци.
    - Животните не са предмети, които човек да притежава - заявяваше майка й винаги когато тя започваше да моли за кученце."


--- --- --- --- --- 


                                  Благодаря Ви, за отделеното време!!! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ