Пропускане към основното съдържание

"Забравена истина" от К. А. Тъкър                                                Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джини не позволява кракът му да стъпи в имота й? И защо Уотър има чувството, че го познава?

Двайсет и четири годишният Джеси Уелс не знае кога Уотър ще възвърне паметта си. За нейно добро се надява това никога да не се случи. Той е сигурен, че така тя ще е в безопасност и много по-щастлива. И тъкмо заради това трябва да стои по-далече от нея. Защото близостта му ще възкреси истината, която е по-добре да остане погребана.

Бедата е, че изглежда, водата винаги намира своя път към повърхността...

--- --- --- --- ---

             Благодаря на издателство Ибис за предоставеното копие!

  В самото начало когато видях анотацията на книгата, признавам си не останах очарована и честно казано не мислих да я чета, но тогава в един пост на страницата на издателството, точно те ме посъветваха да и дам шанс и че наистина си струва да се прочете... и бяха прави!
Толкова се влюбих в тази история, толкова много ми подейства върху нервите и толкова силно събуди това любопитство в мен и ме накара да изживея абсолютно всяко едно нещо което се случваше с Уотър и Джеси!
К. А. Тъкър е поредният нов автор за мен и един от малкото които много ми допаднаха като стил на писане.

  Ще се опитам да не ви преразказвам сюжета, а по-скоро какво ми хареса и защо точно тази история ми стана толкова скъпа на сърцето.

 ✩ Начина по-който авторката е изградила героите в книгата е невероятен, още от самото начало усетих връзка с тях и по-този начин аз преживявах всеки един момент с тях и това всъщност е нещо на което много държа.

 ✩ Самата история макар да е спадаща към Романтичните романи, далеч бяга от типичните и клиширани неща на този жанр. Лично аз не бях чела точно такъв тип история, беше ново и различно.

 ✩ През цялото време докато четях се усещаше мистерия и дълбоко пазената истина, която всъщност е разковничето на развръзката за това, коя всъщност е Уотър и какво и се е случило. Определено ме държеше на тръни през цялото време.

 ✩ Авторката е подложила главната си героиня пред много сериозни препятствия и се сблъсква с съвсем реални ситуации. Хареса ми и това че са засегнати много важни теми за една жена - изнасилването, побоя, това да загърбих себе си уж заради доброто на най-близкия ти човек и т.н.
Но пък съдбата си знае своето и всъщност ни показва как в най-трудния момент, може чрез една спукана гума на колата, да попаднем на най-подходящия човек. И в последствие на ново прекрасно и любящо семейство.


  Определено историята на Уотър и Джеси за мен е необикновена, заобичах ги и от всички представени ни герои, те разбира се изпъкват. Страшно борбени характери, след като се запознават и искрата между тях пламва, трудностите тепърва започват. Биват радостни, съкрушени, безпомощни, но на първо място истински влюбени един в друг. Душевната връзка между тях е много по-силна от плътската и всички тези фактори ги задържат заедно и постигат това на края да бъдат заедно!
Хареса ми и това преминаваме между "ПРЕДИ" и "СЕГА" - така е структурирана самата книга и развитието на историята.


 И накрая да обърна вниманието и към самото издание което ни предлагат от издателството. Корицата е поредната красива, която Ибис предлагат и много повече ми харесва от оригиналната, а българската корица е дело на Милена Ковачева. Превода е на  Диана Кутева. И разбира се не на последно място е вече така познатият тематичен книгоразделител, който съпътства всяка една книга на Ибис!


    " Но Джеси, с тъмните си очи, силната челюст, с начина, по който тялото му се движи...
     Джеси е великолепен."

    " Питам се защо реагирам така на близостта му. 
      Питам се дали това трябва да ме притеснява. 
      Питам се защо не ме притеснява." 

     " Когато бях малък, обичах да послъгвам - признавам смутено. - Дядо казваше, че истината е като водата: няма значение колко усилено се опитваш; тя винаги намира начин да излезе на повърхността. Тя е упорита."

      "Дали съм щастлива?
       Аз съм изгубена и все пак съм някак намерена. 
       Аз се страхувам и все пак съм някак спокойна. 
       Аз се нося по течението и при все това съм някак си... у дома."

      "Умът може да бъде измамно нещо.
       Ала не може да се мери със сърцето."


--- --- --- --- --- 


                                             Благодаря Ви,за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…