Пропускане към основното съдържание

"Всичко неочаквано" от Морган Матсън



                                                       Здравейте, приятели!






                                               Издателство: Orange Books
                                               Цена: 15,90лв.





--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ:

Анди е убедена, че е помислила за всичко. Като дъщеря на политик тя е свикнала да се грижи сама за себе си и контролът върху всяко решение и събитие да е единствено в нейните ръце. Особено когато става дума за бъдещето. Летен стаж? Уредено. Страхотни приятели? Уредено. Момчета? Уредено. (Стига да не става дума за нещо по-дълго от три седмици.)
Само че тогава избухва скандалът.
Анди никога не си е представяла, че основната част от лятото й ще премине в разходки на няколко кучета едновременно. Не си е представяла и че ще се наложи да се съобразява с присъствието на баща си по време на цялата ваканция. Не си е представяла също, че ще поиска да прекара повече от три седмици с едно и също момче.
Но ето как стоят нещата – ако си планирал всяка стъпка, никога няма да разбереш колко щастие се крие във всичко неочаквано.
А какво му е хубавото на това?

--- --- --- --- ---

  За мен книгата се дели на две части, първите 200 страници в които Анди ме дразнеше на моменти и наистина исках да я разбера защо има такива странни разбирания за някои ситуации които и се случваха и съответно подхода и към тях. И след тези не малко страници, определено видях развитие и промяна във характера й, подхода й и като цяло в нея самата.
 Вярно е че Анди е момиче което заради баща си, няма най-нормалния живот на света и не винаги може да прави каквото пожелае, но за сметка на това когато реши да разпусне, на среща има три невероятни лудетини, които са най-добрите й приятелки на света. 

Историята която ни представя авторката, ще ни срещне както става ясно с Анди - 17г. момиче което има планове за лятото, момчета с които не се задържа повече от три седмици и приятелки на които много държи.
Да ама не...
Ще станем свидетели на това как след само едно обаждане в което и казват че все пак няма да бъде приета в Програмата за млади учени "Джон Хопкинс", където Александра очаква да изкара летния си стаж, цялото й лято пропада... или може би не!
След първоначалния шок от това че вече няма планове, Анди все пак с помощта и подкрепата на приятелките си, ще намери работа в която първоначално няма да бъде сигурна дали иска да работи, но в стечение на историята ще се окаже че е доста добра, а именно да разхожда кучета.
Когато е още на интервюто си за работа, (ако може така да се нарече) Анди се запознава с Кларк, момче малко особено, но според мен леко потайно и необикновено. 

Както обичам да казвам, повече от сюжета не искам да издавам, а да оставя много по-подробните детайли и интересна развръзка на вас самите след като прочетете книгата.

  Има няколко неща които не ми допаднаха, едното както стана ясно е характера и постъпките на самата ни главна геройня Анди. Другото е самия исказ, който авторката използваше като реплики от самите герои. Примерно, много често се повтаряше, възклицанието - О, ....., първоначално не ми правеше толкова голямо впечатление, но след като вече човек навлезе в самата история и чете ли чете, идва време в което се натъртва това и става леко дразнещо. На моменти също така, имаше и ненужно дълги описания на едно нещо или ситуация.

Няма да крия че голяма част от това да дам 4 ✩ е всичко което е свързано със кучетата. Кларк, силната приятелска връзка която е представена и възобновените взаимоотношения между Анди и баща й са друга част която много ми допадна и всъщност показва как човек може да премине през всичко когато има хора, които държат на него.
Друга част от самата книга което ми хареса, са смс-те които Анди и приятелите й си пишеха, бяха включени по-много забавен и интересен начин. Също така на няколко места са поместени откази от фентъзи романа на един от героите, който е писател.
И да се върна към Анди и нейната промяна, хареса ми това че в даден момент осъзна че е възможно да предприеме коренно различен път от първоначалния и да бъде много по-щастлива. Даде си втори шанс след загубата на майка си да бъде истински щастлива и да намери отново път към баща си, да правят най-различни неща заедно, да намери момче с което да е повече от три седмици.
От всички кучета, които извеждаше на разходка Бърти, според мен беше главния виновник, тя да открие че всъщност много я бива в това да се разбира с кучетата.

И сега е време да обърна вниманието ви и на самото издание.
Корицата е пълна с кучета, всякакви и много готини, харесва ми и това че е зелена, определено се различава когато се сложи на рафта. И двете корици - нашата и оригиналната много ми харесват, нашата може би малко повече. Кокалчето което е изобразено отзад, изключително много ми харесва, моето куче много обича да си гризе такива подобни нещица. А тази прекрасна корица е дело на Силвия Иванова от Kontur Creative. Превода е на Гергана Минкова.
Доволна съм от прочита на книгата и бих прочела и другите книги на авторката.


      " - Анди, в момента водим преговори - изтъкна с половинчата усмивка. - Наясно съм, че не искаш да вечеряш с мен всеки ден. Моля за повече, отколкото е възможно да получа, ти предлагаш по-малко, отколкото в крайна сметка ще предоставиш. Такъв е принципът."

      " - Трябва да се рискува. Действай и виж какво ще стане. Дори да се провалиш, и най-вече ако се провалиш, ще набереш опит, знания, спечелени по трудния начин, и ще се сдобиеш с история, която можеш да разказваш. А после ще можеш да кажеш без угризения и колебание: "Някога дръзвах да съм много смел." 



--- --- --- --- --- 


                                             Благодаря Ви,за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ