Пропускане към основното съдържание

"Тайният мъжки клуб за любовни романи" от Лиса Кей Адамс






                                       Здравейте, приятели!






                                       Издателство: Ибис 
                                       Страници: 312
                                       Цена: 14,90лв.



--- --- --- --- ---

 АНОТАЦИЯ: 

Добре дошли в тайния мъжки клуб за любовни романи!
Първо правило: Не говориш за книжния клуб!

Бракът на легендарния бейзболен играч Гавин Скот е сериозно разклатен. Объркан и отчаян, той получава помощ от неочаквано място: таен клуб, основан от най-големите мъжкари в града. Те му разкриват, че се срещат и четат любовни романи, които съдържат много истини за взаимоотношенията между мъжете и жените, и това им помага във връзките им.
Използвайки като опорни точки ключови моменти от сюжета на пикантен исторически любовен роман за един английски аристократ, който се опитва да спечели съпругата си отново, членовете на клуба напътстват Гавин как да спаси своя брак.
Но на злочестия Ромео ще му трябват повече от мили думи и романтични жестове, за да си върне доверието и любовта на своята съпруга…

--- --- --- --- ---

 Очаквах да бъде доста забавна и интересна история, а и самото заглавие предразполага за нещо такова и мога да кажа че очакванията ми се оправдаха.
Имаше моменти на които съм се смяла с глас.
Идеята за мъжки клуб където се четат любовни романи, доста ми допадна. Стига с тези клишета че щом е любовен роман, значи само жените трябва да ги четат, а мъж правили го значи всички трябва да се подиграват.

В този случай този мъжки клуб, който са сформирали едни бейзболни мачовци се оказва доста полезен както за тях, а сега и на главният ни герой Гавин.
Гавин е най-добрият играч в отбора, наскоро е направил Голям шлем и както се казва е на гребена на вълната, сезона е приключил и сега има време за прекрасната си съпруга Теа и двете им малки момичета. Но... ето тук се появява големият проблем.
Брака на Теа и Гавин, не върви, пред развод са и той не знае как да постъпи за да оправи нещата, а причината се оказва доста деликатна и сериозна. Егото на Гавин е наранено, но това на Теа също не е по-малко засегнато или по-скоро, при нея проблема се крие много, много по на дълбоко.

Съвсем отчаян и както казах незнаещ какво да направи за да спаси брака си. Идва ролята и на мъжкия клуб, след като неговите колеги спортисти и приятели го посвещават в тази малка групичка, започва и по-интересната част.
Момчетата му дават да чете любовен роман за един английски аристократ Бенедикт, който също се опитва да спечели съпругата си отново. Е, той, бих казала че е къде, къде, по-сигурен и настъпателен във действията си, докато Гавин е пълната противоположност. Невярващ и съмняващ се във цялото начинание което момчетата го карат да прави, в края на краищата се стига до там че Гавин дори заимства, някои от репликите му. И бих казала че постига успех.
Започва се една психологическа игра и доста комични ситуации между Теа и Гавин, тя напълно сигурна че развод ще има, а той че отново ще я спечели и ще бъдат щастливо семейство.

Проблема който стой между тях и е ябълката на раздора, както вече споменах наистина не е повърхностен, но те не говорят, не се опитват да разрешат проблема помежду си и когато няма комуникация между хората няма как й да се разреши проблема. Всеки от двамата има доста да си говорят и бих казала да си споделят. Може би Теа, една идея повече, това което се е случило със родителите й, и се е отразило доста и мисля че е нормално да е скептична и плаха във брачните взаимоотношения. Това е проблема от нейна страна, а причината на Гавин ще оставя да разберете сами.

И без повече да разкривам от сюжета на книгата да обобщя.
Колкото й деликатни или лични да ни се струват някои случки, няма нищо лошо или пък срамно да ги споделим и изясним с любимия човек, най-малкото пък когато това касае взаимоотношенията помежду ни. Ако имаме повече доверие в човека до нас и има комуникация, ще има любов и ще може да преминем през всяка трудност заедно. Никой не е перфектен и не трябва да се опитваме да бъдем, от грешките си се учим как да постъпим следващият път. И не трябва да се страхуваме че ако на единият родител му предстой четвърта сватба, (като прочетете книгата, ще разберете за какво говоря) значи и при нас ще бъде така. Другото което е, никога не трябва да пренебрегваме себе си и това което искаме, заради другия. Всеки от двамата трябва да прави компромиси, само така всеки може да осъществи мечтите си и да има разбирателство. Всеки е личност!
Комични ситуации, спорт, книжен клуб и задълбочен поглед върху отношенията на двама души - така бих описала накратко тази история.



     "Какво друго казваше баба им често? Ако някой мъж иска да те напусне, помахай му за довиждане и заключи вратата. Имаш по-добри неща за правене, отколкото да водиш изгубени битки." 


      "- Няма защо да те е срам, че ти харесва. Подобна реакция е съвършеният пример за това как токсичната мъжественост се е просмукала дори в най-дребните неща в живота. Ако повечето жени харесват нещо, обществото ни автоматично започва да му се подиграва. Досущ като любовните романи. Ако жените ги харесват, значи, за нищо не стават, нали така?"


      "И все пак поведението на този непознат бе оставило такива емоционални белези у нея, че Теа не на път да изгуби мъжа, когото обичаше. Мъж, който я обичаше достатъчно, за да чете, подчертава и цитира любовни романи, за да си я върне.
  Белезите, които този непознат в колата беше оставил, я бяха направили така неспособна да се доверява, че не би могла да види усилията на Гавин такива, каквито бяха наистина - красив, искрен, честен израз на чувствата му."



                     Благодаря издателство Ибис за предоставеното копие!

--- --- --- --- --- 


                                               Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ