Пропускане към основното съдържание

"Любов и Джелато" от Джена Еванс Уелч





                                                    Здравейте, приятели!




                   
                            Издателство: Ибис 
                            Страници: 300
                            Цена: 14,90лв.





--- --- --- --- ---

АНОТАЦИЯ: 

  Лина трябва да прекара лятото в Тоскана, но не е в настроение за прословутия и приказен пейзаж. Тя пристига в слънчева Италия само защото това е предсмъртното желание на нейната майка, която иска дъщеря й да опознае баща си. Но що за баща е онзи, който не е присъствал в живота й през последните шестнайсет години? Всичко, което Лина иска, е да се прибере у дома, в Сиатъл.
Но тогава получава дневника, който майка й си е водила, докато е живяла в Италия. Внезапно момичето открива един вълшебен свят на скрита любов, изкуство и ароматни пекарни. Свят, който вдъхновява Лина да последва стъпките на майка си заедно с очарователния Рен и да разбули дълго пазена тайна. Тайна, която ще промени всичко, което тя е знаела за майка си, за баща си и дори за самата себе си.


--- --- --- --- ---

 Лятото е все още далеч, мислите ни са на съвсем друго място и все пак искам да ви кажа че тази книга би била много подходяща глътка въздух за напрегнатото ни в последните седмици ежедневие.
Като цяло историята е много забавна, но имаше на няколко места на които се смях с глас и беше голям майтап, разбира се като в всяка една случка присъстваше Лина. И същевременно книгата е и много смислена.
 Засегнати са много неща и се случват още толкова.
Връзката между баща и дъщеря или по-скоро да се опознаят и да осъществят тази връзка, тръпката на първата любов, грешно направеният избор, които си направил според настоящите обстоятелства, опознаването и откриването на красотата, историята и обичаите на новото място, където те отвежда живота.

 Последното желание на майка й е след смъртта й Лина да замине за Италия при баща си за да се опознаят. Целия свят на Лина рухва, майка й липсва толкова много, а идеята за лято в чужда страна с непознат мъж, който Хадли никога не е споменавала, никак не й се струва добра идея.
И все пак Лина заминава за Италия, за Флоренция и там се среща с Хауърд, който се оказва че живее на гробище. Американско гробище където са погребани американски войници по време на войната. А Хауърд се грижи за него и приема туристи.
Като всяко начало и това на Лина не е лесно, объркана, несигурна и твърдо търсеща как да избяга от там и по-бързо да се върне в Америка при най-добрата си приятелка Ади, тя, няма никаква напредстава какво всъщност я очаква.

След като се сдобива с дневника на майка си, който е водила когато е била в Италия, Лина ще научи много неща за които никога не е подозирала за Хадли.
Същевременно с това се запознава с Рен, момче като нея наполовина американец, наполовина италианец. Двамата започват да прекарват много време заедно и лека по лека, започват да градят приятелството си.
Случват й се толкова много неща за едно лято, бих казала че ежедневието на Каролина е доста динамично. Рен се заема със задачата да покаже на Лина прекрасния и магичен град Флоренция, всички красиви, исторически места и да и разкаже историите които ги съпътстват. Любим момент ми е когато отидоха на моста Понте Векио и запознанството й със това прекрасно нещо, наречено Джелато. Освен това, Хауърд също се опитва да прекарва време с дъщеря си, да се опознаят и също така и показва различни места от града и от време на време говорят за майка й. 
През цялото това време обаче Лина се чувства странно и усеща че нещо не е както трябва в цялата тази история, която майка й и представя в дневника и което околните й казват.
Какво крие майка й, коя всъщност е Лина, през какви истини, избори и пречки ще се изправи? След като разбере цялата истина дали ще остане при баща си Хауърд, Рен и другите приятели които намира ще оставя да разберете сами?!

Както казах книгата много ми хареса, освен заплетената история на Лина, аз много обичам да чета за другите градове, тяхната история, места или пък храна. Флоренция е представена по-изключително магичен начин, както исторически, така и като съвременен град. Било някое известно място като Понте Векио, катедралата Санта Мария дел Фиоре, ресторанти или пък среднощни пекарни. Силен любител съм на Средновековието,Ренесанса и т.н. затова че... останах повече от доволна от всичко.
И тук ще спомена че отново стилът на писане на авторката ми хареса, без излишни и дълги обяснения, лесно достъпен и забавен. Книгата се чете много бързо, на два-три пъти и оставя читателя удовлетворен, но и със жажда за още. Затова и нямам търпение за другите две книги.


  "- Хората идват в Италия по различни причини, но остават винаги заради две неща. 
    - Кои? 
    - Любов и джелато. 
    - Амин - каза Хауърд." 

  "Соня грешеше. Мама не беше изпратила дневника в гробището за мен - беше го изпратила на Хауърд. Искала е той да разбере какво се е случило всъщност и да му каже, че през цялото време го е обичала. И после, макар че не можеше да се върне и да промени тяхната история, беше направила следващото най-добро нещо. 
    Беше му изпратила мен." 

  "- Е, как да забравя Рен?
    - Не съм най-подходящият човек, когото да питаш. Влюбих се и си останах така. Но да ти кажа, струва си. 
   "Живот без любов е като година без лято." 
   - О, мъдро. Но аз съм готова за края на лятото. 
Той се усмихна.
   - Нека мине време. Всичко ще се нареди."




                        Благодаря, издателство Ибис за предоставеното копие! 

--- --- --- --- --- 


                             
                                    Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ