Пропускане към основното съдържание

"Камен и пиратите от 5г" от Елена Павлова



                                    Здравейте, приятели!



                                 Издателство: Софтпрес
                                 Цена: 14,99лв.

--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ:

Добре дошли в 5Г клас! Запознайте се с новия ученик Камен – любопитно и умно дете, което сякаш знае повече, отколкото показва. Неговата поява поставя началото на поредица от приключения, в които съучениците му ще научат много уроци за живота и приятелството. Неуморен спътник на момчетата и момичетата от класа е и рошавият Пират – симпатичен джак ръсел териер.

Романът пренася очарованието на класическите детски истории в дигиталната епоха и ще се хареса както на петокласници, така и на техните родители.

 --- --- --- --- ---

  На  21.06.2018г. беше представянето на книгата в книжарница Приятели - Стара Загора, за първи път присъствах на подобен вид мероприятие. Беше много интересна, забавна и изключително полезна среща между читател и автор. Елена Павлова беше прекрасна, много любезна и нещата които сподели за самата книга бяха много интересни, а някои от тях и ексклузивни. Определено тази среща която се проведе, разпали още повече любопитството ми към историята и ме накара да я започна още на следващия ден. И освен това се сдобих с първият си лично взет от автор, автограф.

Историята ни запознава с Г-н Иванов и неговият джак ръсел териер - Пират, също така се срещаме и с едно необикновено момче а именно Камен. Разбира се за къде сме и без пиратите от 5г., наистина за къде без тях, приключението което им предстой както на тях, така и за нас, нямаше да е толкова интересно и забавно без всички образи от този необикновен клас.
Макар че Елена Павлова има доста издадени книги, за мен, тази беше първи досег до творчеството й и много, много ми хареса. Още от първите страници, историята ме грабна и не исках да оставя книгата докато не стигна до края, следователно стилът на авторката ми допадна. Прекрасно изградени персонажи, както на възрастните, така и на децата, много ми хареса и колко реално и непринудено беше пресъздадена зараждащата се връзка между децата и как станаха истински приятели. Също така връзката между учител и ученик и как ако имаш късмет можеш да попаднеш на много готин учител, с който можеш да споделяш неща и извън училищните теми. И не на последно място връзката между семейството и по-точно между брат и сестра.
Другата част от историята която просто нямаше как да не ми хареса е връзката между човека и животните, без значение дали става въпрос за куче, котка или пък лъвче...
Като човек който е израснал с кучета и в момента също има една малка бяла топка в къщи, ( Доли 🐕 ) и разбира се е част от семейството а не просто един домашен любимец.

✩ Пират - е едно необикновено куче, чрез което се запознаваме с спорта Аджилити. Малкият джак ръсел териер е много палаво, игриво и обичащо много, много, играчки куче. Също така и обича да се здрависва, а как ще разберете само ако прочетете книгата.

 В началото на всяка глава имаше # с думи които са свързани с хората за които ще четем в момента, определено е нещо ново и ми хареса много.

"Камен и пиратите от 5г" не е поредната детска книга, не се лъжете от корицата, както каза и самата авторка, а й след като я прочетох се убедих и аз, това е история както за малките, така и за големите. Има за всички по-нещо. История за най-добрият приятел на човека, за взаимоотношенията между хората, за специалните деца и вторият шанс в живота. 

И последно, но също много важно е самото издание което ни предлагат от издателство Софтпрес, корицата е дело на Радослав Донев, а илюстрациите са на Неда Малчева.
Корицата е много красива с някои от главните герои на нея и Пират разбира се.
Още на първите страници имаме илюстрации с героите, които са изключително красиви и забавни.


                       
                         "Светът не ставаше по-добър от това, че е по-модерен - дори 
                                                 напротив, беше все по-опасен."

 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  




     --- --- --- --- --- 



                                             Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ