Пропускане към основното съдържание

"Младият Шерлок Холмс: Облакът на смъртта" от Андрю Лейн
                                         Здравейте, приятели!


                                   Издателство: Ибис
                                   Цена: 11,90лв.


--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ:

Всяка история има начало...
Две мъртви тела. Един незабравим герой. Младият Шерлок Холмс разгадава първото си мистериозно убийство... и легендата започва.

Годината е 1868-а и четиринайсетгодишният Шерлок Холмс с разочарование научава, че през ваканцията няма да остане у дома си заедно с родителите и брат си. Вместо е принуден да прекара лятото при свои роднини, които никога не е виждал. Ала ваканцията му се оказва всичко друго, но не и отегчителна, когато в гората той се натъква на труп. Откривайки в близост до него загадъчен жълт прашец, намерен и край тялото на друг умрял наскоро мъж, Шерлок е твърдо решен да разследва връзката. С помощта на американския си учител и двама новои приятели Шерлок разкрива грозните кроежи на един злодей да сломи Британската империя. Ще бъдат ли достатъчни силната воля и дедуктивните умения на Шерлок, за да му попречат?

--- --- --- --- ---

   Както се вижда от самото заглавие на книгата, тук се срещаме с младата, неопитна и зелена особа на един много обичан от мен герой, а именно Шерлок Холмс. Освен Шерлок, тук се срещаме и с още един познат персонаж и то не кой да е а брат му Майкрофт, колкото до познатите ни герои, то освен тях двамата, всички други са нови. Андрю Лейн определено е успял да изпълни основната си идея и е представил доста успешно Шерлок като четиринадесет годишно момче. Виждаме как те първа започва да се учи на всичко което в последствие виждаме в него. В първата книга започва да се ражда легендата Шерлок Холмс. Тепърва започва да се учи как наистина да използва дедуктивните си способности по-добре от колкото си мисли че може, разбира се с помощта на новият си учител Еймиъс Кроу. Бойните му умения, също претърпяват голямо развитие и разбира се, музикалният му вкус.
Преди да срещне Джон Уотсън, Шерлок има други приятели с които се запознаваме, Мати Арнат и Вирджиния. Приключението в което ще бъде въвлечен Холмс, ще бъде споделено точно от тях и всъщност ще проследим как младият бъдещ детектив е способен да се довери на някой който не е Уотсън.


 
 Автора ни предлага забавна, интересна и приключенска история с нов по-различен поглед към традиционното. Стилът на Андрю Лейн е лек, лесно достъпен и увличащ, книгата се чете много бързо, образите са изградени изключително реалистично, напълно нормално държание за едни четиринадесет годишни деца. Дадох 5 ✩ на книгата, нямаше как да и дам по-малко, просто няма нещо което да не ми хареса или да ме подразни. Исках леко и неангажиращо четиво след няколко YA и любовни романи, които прочетох и тази книга ми даде точно това което очаквах и исках.
И на края, но също толкова важно, (както обичам да казвам 😋 ) изданието което ни предлагат от издателство Ибис. Корицата е много красива, напълно е свързана с историята, имаме и традиционния за издателството, книгоразделител. Самото издание е много здраво, не се разлепя, отваря се точно толкова колкото да може да се чете нормално и гръбчето й да не се мачка.


                   
                  "В крайна сметка всичко се свеждаше до това. Разполагаш ли с достатъчно 
                   факти, можеш да откриеш отговора на почти всеки въпрос." 


                   "Съществува полезно житейско правило, което казва, че не бива да се хвърляш 
                    във всички битки, изпречили се на пътя ти. Избирай само онези, които са 
                    наистина важни, и остави някой друг да води останалите. А в този случай 
                    битката не е твоя." 


--- --- --- --- ---                                          Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…