Пропускане към основното съдържание

"Младият Шерлок Холмс: Облакът на смъртта" от Андрю Лейн




                                         Здравейте, приятели!


                                   Издателство: Ибис
                                   Цена: 11,90лв.


--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ:

Всяка история има начало...
Две мъртви тела. Един незабравим герой. Младият Шерлок Холмс разгадава първото си мистериозно убийство... и легендата започва.

Годината е 1868-а и четиринайсетгодишният Шерлок Холмс с разочарование научава, че през ваканцията няма да остане у дома си заедно с родителите и брат си. Вместо е принуден да прекара лятото при свои роднини, които никога не е виждал. Ала ваканцията му се оказва всичко друго, но не и отегчителна, когато в гората той се натъква на труп. Откривайки в близост до него загадъчен жълт прашец, намерен и край тялото на друг умрял наскоро мъж, Шерлок е твърдо решен да разследва връзката. С помощта на американския си учител и двама новои приятели Шерлок разкрива грозните кроежи на един злодей да сломи Британската империя. Ще бъдат ли достатъчни силната воля и дедуктивните умения на Шерлок, за да му попречат?

--- --- --- --- ---

   Както се вижда от самото заглавие на книгата, тук се срещаме с младата, неопитна и зелена особа на един много обичан от мен герой, а именно Шерлок Холмс. Освен Шерлок, тук се срещаме и с още един познат персонаж и то не кой да е а брат му Майкрофт, колкото до познатите ни герои, то освен тях двамата, всички други са нови. Андрю Лейн определено е успял да изпълни основната си идея и е представил доста успешно Шерлок като четиринадесет годишно момче. Виждаме как те първа започва да се учи на всичко което в последствие виждаме в него. В първата книга започва да се ражда легендата Шерлок Холмс. Тепърва започва да се учи как наистина да използва дедуктивните си способности по-добре от колкото си мисли че може, разбира се с помощта на новият си учител Еймиъс Кроу. Бойните му умения, също претърпяват голямо развитие и разбира се, музикалният му вкус.
Преди да срещне Джон Уотсън, Шерлок има други приятели с които се запознаваме, Мати Арнат и Вирджиния. Приключението в което ще бъде въвлечен Холмс, ще бъде споделено точно от тях и всъщност ще проследим как младият бъдещ детектив е способен да се довери на някой който не е Уотсън.


 
 Автора ни предлага забавна, интересна и приключенска история с нов по-различен поглед към традиционното. Стилът на Андрю Лейн е лек, лесно достъпен и увличащ, книгата се чете много бързо, образите са изградени изключително реалистично, напълно нормално държание за едни четиринадесет годишни деца. Дадох 5 ✩ на книгата, нямаше как да и дам по-малко, просто няма нещо което да не ми хареса или да ме подразни. Исках леко и неангажиращо четиво след няколко YA и любовни романи, които прочетох и тази книга ми даде точно това което очаквах и исках.
И на края, но също толкова важно, (както обичам да казвам 😋 ) изданието което ни предлагат от издателство Ибис. Корицата е много красива, напълно е свързана с историята, имаме и традиционния за издателството, книгоразделител. Самото издание е много здраво, не се разлепя, отваря се точно толкова колкото да може да се чете нормално и гръбчето й да не се мачка.


                   
                  "В крайна сметка всичко се свеждаше до това. Разполагаш ли с достатъчно 
                   факти, можеш да откриеш отговора на почти всеки въпрос." 


                   "Съществува полезно житейско правило, което казва, че не бива да се хвърляш 
                    във всички битки, изпречили се на пътя ти. Избирай само онези, които са 
                    наистина важни, и остави някой друг да води останалите. А в този случай 
                    битката не е твоя." 


--- --- --- --- --- 



                                         Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ