Пропускане към основното съдържание

"Дотук с издънките!" от Жил Льогардиние                                      Здравейте, приятели!                     Издателство: Хермес
                     Цена: 15,95лв.--- --- --- --- ---


           АНОТАЦИЯ:

Забавна история за една жена, която намира любовта точно когато се е отказала да я търси

Мари е изритана от дома си. И то от мъжа, когото е смятала за любовта на живота си цели десет години. Сега той си има страхотна нова приятелка, бяло пухкаво коте за домашен любимец и безгрижен живот. Но не задълго, защото Мари смята да си отмъсти, което включва и похищението на котарака.

Убедена, че всички беди в живота й произтичат от мъжете, тя решава да ги наказва при най-малкото провинение. Тържествено се отрича от любовта, а на работа оглавява заговор срещу шефовете тирани.

Решимостта й обаче се разклаща, когато получава писмо от таен обожател. Мари е развълнувана и подозира всеки мъж около нея. Тя се заема да разкрие самоличността му и попада в куп нелепи и комични ситуации. Писмата й показват, че нежността и искреността все още съществуват. И че човек не бива да заключва сърцето си, колкото и да е наранен.

--- --- --- --- ---

  Още една прекрасна история, предоставена ни от прекрасния Жил Льогардиние, прочита ми на този роман само ми затвърди мнението от "Напълно побъркан!", първия роман който прочетох.
Няма да навлизам в самата история и да ви я разказвам, само ще спомена няколко неща.

Автора е написал една великолепна история, в която на първо място хумора и забавните моменти съпътстват всяка една от 334-те страници, които са ни предоставени цялостно. Точно тази забавна част е едно от нещата които изграждат стила на автора и присъства в книгите му.
Жил Льогардиние е засегнал много интересни теми, например как в една дадена ситуация ще постъпи жената и как в същата тази ситуация ще подходи мъжа. Показва различния подход и мислене и все пак как желания резултат може да се постигне по-различни начини.
Разглежда се и друг аспект от взаимоотношенията между хората а именно, как човека който е бил до теб цели 10г., може да те обезличи като ти отнеме идентичността и те отдели от собственото ти семейство и приятели. Харесва ми и как главната ни героиня Мари, освен дългогодишната си дружка Емили, намира още приятели в лицето на нейни колеги и показва че приятелството между мъж и жена е напълно възможно, проследяваме и връзката между семейството и не на последно място, ( и което никога няма да спра да повтарям) е взаимоотношенията, ама ИСТИНСКИТЕ, взаимоотношения между човек и домашния му любимец.

На кратко всъщност само ще ви спомена че в този роман ще проследим как живота на Мари, напълно се сгромолясва, губи всичко за което е мечтала, разбира че все пак това не е най-важното, че мъжа с който е била 10г. и е мислила че познава много добре, може да я изненада след толкова много време и то по най-долния и грозен начин. И все пак всичко това я кара да се събуди, да изпадне в много смешни, нови и поучителни ситуации, които ще я променят и ще намери както правилният човек за себе си, така нови приятели, развитие в работата и един нов пухкав котарак.

Харесва ми стилът на писане на автора, по-ред причини. Самите истории са много плавно написани, макар и със сериозни и драматични случки, както малко по-горе споменах, хумора присъства, разбира се в кръга на нормалното, признавам си на няколко пъти се смях с глас. Добре изградени персонажи, готини истории, присъствие на домашни любимци...
Книгите му се четат много бързо, точно заради това че пише толкова увлекателно и другото което много ми хареса е достъпния начин на изразяване, няма някакви такива завъртени, усукани думи или изрази. Също така искам да ви обърна внимание на заключението което е написал автора, то е толкова топло и истински написано, личи си че си е излял душата, просто някак как на човек да не му стане хубаво.

Дойде време и за самото издание, корицата не е оригиналната, но и двете са изключително красиви като лично аз не мога да избера по-красива, тъй като и двете са много готини. Българският вариант е дело на Мариана Кръстева Станкова, а превода от френски е на Анета Тошева. Поздравления и на двете дами, защото както споменах корицата е една от любимите ми за тази година и превода е на ниво.         "Когато чувството ви за достойнство зависи от това дали една врата е отворена 
          или затворена, значи наистина сте много зле."

          "Питам се на каква възраст хората започват да се държат като "големи". Съществува 
           ли такъв момент в живота, когато поведението ни съответства на образа, 
           предопределен от годината на раждане?"

           "Да управляваш, означава да предвиждаш. Печели войната онзи, който е готов и за 
            поражение. Един жив заек днес е повече от един мъртъв лъв утре."


 --- --- --- --- ---                                        Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

"Елайза и нейните чудовища" от Франческа Запия

Здравейте, приятели!

                          Издателство: Ибис
                          Цена: 13,90лв.--- --- --- --- ---


    АНОТАЦИЯ:

Творбите й са феномен.
Животът й е катастрофа.

В реалния живот Елайза Мърк е срамежлива, странна и няма приятели. Но в интернет тя е ЛейдиСъзвездие – анонимният създател на изключително популярния уебкомикс „Чудовищно море“. Елайза не може да си представи да се наслаждава на реалния свят, така както го прави онлайн, а и няма желание да се опита.
Тогава Уолъс Уорленд, най-известният фен фикшън писател на нейния уебкомикс, се премества в същото училище и се сприятелява с Елайза. Той смята, че тя е просто един от многобройните фенове на „Чудовищно море“. Постепенно Уолъс успява да измъкне Елайза от нейната черупка и тя започва да се пита дали животът извън интернет не е също толкова вълнуващ.
Неочаквано тайната на Елайза е разкрита и всичко, което е градила – нейният комикс, връзката? с Уолъс, до…