Пропускане към основното съдържание

"Дотук с издънките!" от Жил Льогардиние



                                      Здравейте, приятели!



                     Издателство: Хермес
                     Цена: 15,95лв.



--- --- --- --- ---


           АНОТАЦИЯ:

Забавна история за една жена, която намира любовта точно когато се е отказала да я търси

Мари е изритана от дома си. И то от мъжа, когото е смятала за любовта на живота си цели десет години. Сега той си има страхотна нова приятелка, бяло пухкаво коте за домашен любимец и безгрижен живот. Но не задълго, защото Мари смята да си отмъсти, което включва и похищението на котарака.

Убедена, че всички беди в живота й произтичат от мъжете, тя решава да ги наказва при най-малкото провинение. Тържествено се отрича от любовта, а на работа оглавява заговор срещу шефовете тирани.

Решимостта й обаче се разклаща, когато получава писмо от таен обожател. Мари е развълнувана и подозира всеки мъж около нея. Тя се заема да разкрие самоличността му и попада в куп нелепи и комични ситуации. Писмата й показват, че нежността и искреността все още съществуват. И че човек не бива да заключва сърцето си, колкото и да е наранен.

--- --- --- --- ---

  Още една прекрасна история, предоставена ни от прекрасния Жил Льогардиние, прочита ми на този роман само ми затвърди мнението от "Напълно побъркан!", първия роман който прочетох.
Няма да навлизам в самата история и да ви я разказвам, само ще спомена няколко неща.

Автора е написал една великолепна история, в която на първо място хумора и забавните моменти съпътстват всяка една от 334-те страници, които са ни предоставени цялостно. Точно тази забавна част е едно от нещата които изграждат стила на автора и присъства в книгите му.
Жил Льогардиние е засегнал много интересни теми, например как в една дадена ситуация ще постъпи жената и как в същата тази ситуация ще подходи мъжа. Показва различния подход и мислене и все пак как желания резултат може да се постигне по-различни начини.
Разглежда се и друг аспект от взаимоотношенията между хората а именно, как човека който е бил до теб цели 10г., може да те обезличи като ти отнеме идентичността и те отдели от собственото ти семейство и приятели. Харесва ми и как главната ни героиня Мари, освен дългогодишната си дружка Емили, намира още приятели в лицето на нейни колеги и показва че приятелството между мъж и жена е напълно възможно, проследяваме и връзката между семейството и не на последно място, ( и което никога няма да спра да повтарям) е взаимоотношенията, ама ИСТИНСКИТЕ, взаимоотношения между човек и домашния му любимец.

На кратко всъщност само ще ви спомена че в този роман ще проследим как живота на Мари, напълно се сгромолясва, губи всичко за което е мечтала, разбира че все пак това не е най-важното, че мъжа с който е била 10г. и е мислила че познава много добре, може да я изненада след толкова много време и то по най-долния и грозен начин. И все пак всичко това я кара да се събуди, да изпадне в много смешни, нови и поучителни ситуации, които ще я променят и ще намери както правилният човек за себе си, така нови приятели, развитие в работата и един нов пухкав котарак.

Харесва ми стилът на писане на автора, по-ред причини. Самите истории са много плавно написани, макар и със сериозни и драматични случки, както малко по-горе споменах, хумора присъства, разбира се в кръга на нормалното, признавам си на няколко пъти се смях с глас. Добре изградени персонажи, готини истории, присъствие на домашни любимци...
Книгите му се четат много бързо, точно заради това че пише толкова увлекателно и другото което много ми хареса е достъпния начин на изразяване, няма някакви такива завъртени, усукани думи или изрази. Също така искам да ви обърна внимание на заключението което е написал автора, то е толкова топло и истински написано, личи си че си е излял душата, просто някак как на човек да не му стане хубаво.

Дойде време и за самото издание, корицата не е оригиналната, но и двете са изключително красиви като лично аз не мога да избера по-красива, тъй като и двете са много готини. Българският вариант е дело на Мариана Кръстева Станкова, а превода от френски е на Анета Тошева. Поздравления и на двете дами, защото както споменах корицата е една от любимите ми за тази година и превода е на ниво.



         "Когато чувството ви за достойнство зависи от това дали една врата е отворена 
          или затворена, значи наистина сте много зле."

          "Питам се на каква възраст хората започват да се държат като "големи". Съществува 
           ли такъв момент в живота, когато поведението ни съответства на образа, 
           предопределен от годината на раждане?"

           "Да управляваш, означава да предвиждаш. Печели войната онзи, който е готов и за 
            поражение. Един жив заек днес е повече от един мъртъв лъв утре."


 --- --- --- --- --- 



                                       Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ