Пропускане към основното съдържание

"Дотук с издънките!" от Жил Льогардиние                                      Здравейте, приятели!                     Издателство: Хермес
                     Цена: 15,95лв.--- --- --- --- ---


           АНОТАЦИЯ:

Забавна история за една жена, която намира любовта точно когато се е отказала да я търси

Мари е изритана от дома си. И то от мъжа, когото е смятала за любовта на живота си цели десет години. Сега той си има страхотна нова приятелка, бяло пухкаво коте за домашен любимец и безгрижен живот. Но не задълго, защото Мари смята да си отмъсти, което включва и похищението на котарака.

Убедена, че всички беди в живота й произтичат от мъжете, тя решава да ги наказва при най-малкото провинение. Тържествено се отрича от любовта, а на работа оглавява заговор срещу шефовете тирани.

Решимостта й обаче се разклаща, когато получава писмо от таен обожател. Мари е развълнувана и подозира всеки мъж около нея. Тя се заема да разкрие самоличността му и попада в куп нелепи и комични ситуации. Писмата й показват, че нежността и искреността все още съществуват. И че човек не бива да заключва сърцето си, колкото и да е наранен.

--- --- --- --- ---

  Още една прекрасна история, предоставена ни от прекрасния Жил Льогардиние, прочита ми на този роман само ми затвърди мнението от "Напълно побъркан!", първия роман който прочетох.
Няма да навлизам в самата история и да ви я разказвам, само ще спомена няколко неща.

Автора е написал една великолепна история, в която на първо място хумора и забавните моменти съпътстват всяка една от 334-те страници, които са ни предоставени цялостно. Точно тази забавна част е едно от нещата които изграждат стила на автора и присъства в книгите му.
Жил Льогардиние е засегнал много интересни теми, например как в една дадена ситуация ще постъпи жената и как в същата тази ситуация ще подходи мъжа. Показва различния подход и мислене и все пак как желания резултат може да се постигне по-различни начини.
Разглежда се и друг аспект от взаимоотношенията между хората а именно, как човека който е бил до теб цели 10г., може да те обезличи като ти отнеме идентичността и те отдели от собственото ти семейство и приятели. Харесва ми и как главната ни героиня Мари, освен дългогодишната си дружка Емили, намира още приятели в лицето на нейни колеги и показва че приятелството между мъж и жена е напълно възможно, проследяваме и връзката между семейството и не на последно място, ( и което никога няма да спра да повтарям) е взаимоотношенията, ама ИСТИНСКИТЕ, взаимоотношения между човек и домашния му любимец.

На кратко всъщност само ще ви спомена че в този роман ще проследим как живота на Мари, напълно се сгромолясва, губи всичко за което е мечтала, разбира че все пак това не е най-важното, че мъжа с който е била 10г. и е мислила че познава много добре, може да я изненада след толкова много време и то по най-долния и грозен начин. И все пак всичко това я кара да се събуди, да изпадне в много смешни, нови и поучителни ситуации, които ще я променят и ще намери както правилният човек за себе си, така нови приятели, развитие в работата и един нов пухкав котарак.

Харесва ми стилът на писане на автора, по-ред причини. Самите истории са много плавно написани, макар и със сериозни и драматични случки, както малко по-горе споменах, хумора присъства, разбира се в кръга на нормалното, признавам си на няколко пъти се смях с глас. Добре изградени персонажи, готини истории, присъствие на домашни любимци...
Книгите му се четат много бързо, точно заради това че пише толкова увлекателно и другото което много ми хареса е достъпния начин на изразяване, няма някакви такива завъртени, усукани думи или изрази. Също така искам да ви обърна внимание на заключението което е написал автора, то е толкова топло и истински написано, личи си че си е излял душата, просто някак как на човек да не му стане хубаво.

Дойде време и за самото издание, корицата не е оригиналната, но и двете са изключително красиви като лично аз не мога да избера по-красива, тъй като и двете са много готини. Българският вариант е дело на Мариана Кръстева Станкова, а превода от френски е на Анета Тошева. Поздравления и на двете дами, защото както споменах корицата е една от любимите ми за тази година и превода е на ниво.         "Когато чувството ви за достойнство зависи от това дали една врата е отворена 
          или затворена, значи наистина сте много зле."

          "Питам се на каква възраст хората започват да се държат като "големи". Съществува 
           ли такъв момент в живота, когато поведението ни съответства на образа, 
           предопределен от годината на раждане?"

           "Да управляваш, означава да предвиждаш. Печели войната онзи, който е готов и за 
            поражение. Един жив заек днес е повече от един мъртъв лъв утре."


 --- --- --- --- ---                                        Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

LitCon Bulgaria 2018 - едно невероятно преживяване

Здравейте, приятели!
--- --- --- --- ---

   Толкова много и различни емоции все още има в мен, когато стане въпрос за LitCon 2018 че просто не знам от къде да започна и кое по-напред да споделя.
Емоции много, но всяка една ме кара да се чувствам толкова щастлива, позитивно настроена и също така създаване на скъпи спомени.

Ще се опитам да ви представя от моя гледна точка приключението наречено LitCon, като идеята ми е да ви опиша моята специална и незабравима събота, а датата беше 06.10.2018.
Реално моето приключение започна още от петък срещу събота вечерта, когато трябваше да си хвана влака от Стара Загора за София, а началният час беше 01:35ч. Последния път когато се бях качила на влак беше доста отдавна и вълнението в мен бе доста голямо, особено докато стигна до Пловдив когато се качи най-добрата ми приятелка и двете се запътихме към столицата. В 06:10ч. слязохме на ЖП Гарата в София и от този момент ентусиазма и вълнението в мен …