Пропускане към основното съдържание

"Хюга ваканция" от Роузи Блейк




                                                            Здравейте, приятели!







                                                Издателство: Хермес
                                                Цена: 14,95лв.




--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ:

Перфектната рецепта за хюга включва: горещ шоколад, спуснати завеси, светлина от свещи и... някого, в когото да се влюбиш.

Над английското провинциално градче Юлеторп се е спуснала есен. Времето е студено и дъждовно, небето е сиво и хората са потиснати. Магазинчето за играчки на главната улица затваря врати, защото собственичката му Луиза напуска града. Преди него кепенци са хлопнали и редица заведения, а много от къщите са обявени за продан. На жителите на Юлеторп, изглежда, никак не им върви... докато там не пристига датчанката Клара. Тя е красива, жизнерадостна и следва принципите на хюга – датската философия на уюта, близостта с любимите хора и щастието от простичките неща в живота.

Клара наема магазинчето и го превръща в атракция за децата. Но синът на Луиза – Джо, който работи в Лондонското сити, се усъмнява в подбудите й. Той пристига в градчето, за да разбере какво се крие зад ангелското излъчване на датчанката, но тя има план...

Може ли Джо, който отговаря на служебни имейли в три часа през нощта, да приеме хюга философията?


--- --- --- --- ---

  Спокойствие, топлота, уют, истински емоции, хумор, лежерност...ъъъ... май се отплеснах, прекалих ли!?
След като прочетох първата глава от историята, веднага в съзнанието ми изплуваха книги от същия тип, които страшно много обожавам, а именно "Мосю Жан в преследване на щастието" и книгите на Жил Льогардиние.
Определено много обичам и много специални са този тип истории, след четене за битки, принцеси, асасини, любовни триъгълници, петоъгълници и т.н. имам нужда от нещо коренно различно, което ме кара просто да се насладя и да отпочина.

 Клара ще покаже на всеки един от нас че с много доброта, търпение и прилагането на Хюга, можем да постигаме всичко което поискаме, как да бъдем една идея по-щастливи и да се радваме на малките неща от живота. Как живота не е само работа, използване на телефони, таблети, лаптопи и никаква комуникация с други хора.
След много лутане из света, Клара попада съвсем случайно в селцето Юлеторп, близо до Съсекс и отново съвсем случайно решава да попита Луиза, дали би дала магазина си за играчки и апартамента си, докато я няма и Клара да се грижи за тях. И от тук започва доста интересната част, ще станем свидетели как главната ни героиня, ще трябва да се бори с неодобрението и лошотията на някои жители от селото и как в същия този момент пък намира много близки и истински приятели в лицето на Гавин и Лорън. Ще се срещнем и със домашните любимци на Луиза, които определено са доста забавни и интересна част от книгата.
Следващия е Джо - синът на Луиза, в началото имах голям проблем с него, дразнеше ме на макс, но със леко побутване от страна на Клара и също така доста упорство от нейна страна в входа на историята, настъпва изключително голяма промяна в него.
Другото което много ми хареса е това как бяха включени смс-те на Луиза към Гавин, чрез тях проследихме колко всъщност луда е тя и как си прекарва във Испания.

Как ще се справи Клара с новото си начинание, дали Джо ще се научи на Хюга и по-малко работа и какво ще се случи с Луиза и Гавин? Всички тези неща ще разберете само ако решите да се потопите в тази много сладка и поучителна история.
Определено много ми допадна и стилът на писане на авторката, как е изградила героите и самия й начин на изразяване и определено голям плюс е че няма прекалено дълги и ненужни обяснения.

Следващото нещо на което искам да обърна внимание е българското издание, което Хермес ни предлагат. Веднага ви казвам че нашата корица ми харесва много, ама много повече от оригиналната и на 100% допълва историята. Корицата е дело на Мариана Кръстева Станкова, а превода е дело на Паулина Мичева.


     "Клара предпазливо свали превръзката. Намираше се пред магазина, заобиколена от тълпата, и когато погледът й обхвана картината пред нея, успя само да ахне. Цялата витрина бе натъпкана с колекцията от винтидж плюшени мечета на Гавин, усмихнатите им лица бяха обърнати към улицата и към децата, които притискаха носове в стъклото, за да ги видят по-ясно. Мечки в дрехи, мечки, седнали в различни пози, мечки, натрупани една върху друга в единия ъгъл. Ефектът беше невероятен и Клара се усмихна широко, когато влезе в магазина и видя рафтовете, отрупани с мечета."


--- --- --- --- --- 


                                        Благодаря Ви,за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ