Пропускане към основното съдържание

"Пътуване във времето: Златният мост" от Ева Фьолер #2





                                                       Здравейте, приятели!




                                     Издателство: Ибис
                                     Страници: 344
                                     Цена: 13,90лв.




--- --- --- --- ---

 АНОТАЦИЯ: 

Един магически мост. Една забранена любов.
Един пътуващ във времето, заседнал във вековете.

Потопете се в атмосферата на Париж през XVII век – дворцови интриги и пищни балове, отчаяна кралица и подмолен кардинал. История, изпълнена с неочаквани обрати и секващо дъха действие, поднесена с чувство за хумор.

Всичко в живота на Ана е идеално. Вече повече от година заедно със Себастиано изпълняват опасни мисии, пътувайки в миналото. Но един ден тя получава обаждане, в което й съобщават, че той е заседнал в миналото – и по-точно в Париж, през XVII век. Ана незабавно трябва да отиде при него и да му помогне да се върне в настоящето. Без колебание тя се отправя на опасното пътешествие, но когато открива Себастиано, установява, че е изправена пред един малък проблем: той се мисли за мускетар и не помни нито нея, нито времето, от което идва. И не стига това, ами и обстоятелствата принуждават двамата да се изправят един срещу друг. Ще успее ли Ана да помогне на своя любим да си възвърне паметта и да изпълнят мисията си, или той завинаги ще остане изгубен в миналото?

--- --- --- --- ---

 Определено си затвърдих мнението че стилът на Ева Фьолер е моят. Хич не усетих кога прочетох втората книга, според мен бе по-силна от "Гондола на времето" и по заплетена като история. Най-вероятно ще се повторя за 1000000 път, но от малка винаги са ме влечали такъв тип истории, било книги или пък филми. Средновековие, ренесанс и т.н. Не веднъж съм се замисляла какво ли ще бъде ако мога дори и за малко да се върна в онези времена и да преживея една тяхна седмица и ето че в лицето на Ана намирам отговора.

Този път заедно с Ана ще се върнем в 1625г. - времето на мускетарите, небезизвестният Ришельо и прочутия заговор, свързан с една огърлица и кралицата на Франция.
По-скоро интересното и движещото цялата история е това което се случва със Себастиано и засядането му във вековете.

 В един съвсем обикновен ден, Ана получава обаждане от Хосе че Себастиано е в опасност, поел е опасна мисия която явно се е объркала и той е заседнал в миналото. Задачата на Ана е да отиде там във Франция и да го спаси. Обаче нали не мислите че ще стане толкова лесно?
След като заминава за Франция и успява да мине през портала заедно с новия си "приятел" Гастон, нейната трудна, трудна задача която съдбата й отрежда започва на мига.
Освен вече познатите ни персонажи в лицето на Ана, Себастиано, Хосе и Есперанца, тук ще се запознаем с Гастон, Ришельо, Филип, Сесил, Жак и Жил, Хенри, Мари Рохан или позната ни като херцогиня Дьо Шеврьоз и вдигаме нивото със появата на кралското семейство. Все един от тях има главна роля за движението на историята и определено за пореден път авторката е успяла да изгради персонажите си по-изключително интересен начин. Изградила ги е по-начин които ги кара да оживеят отново, тъй като освен измислени имаме и реално съществуващи персонажи. На моменти имах чувството че всеки момент някой от тях ще излезе от книгата и ще се появи пред мен.
Според мен, "Златният мост" е една идея по-силна от първата, тъй като полето на действие е доста по мащабно, познаваме главните герои и същност единственото над което трябва да се съсредоточим като читатели е новата загадка която ги очаква.
Това на което се насладих най-най много бе, задачата на Ана, освен че трябва да намери Себастиано и да го върне в нашето време е пречката че той не я помни. Всъщност той не помни нищо от реалния си живот и се изживява като мускетар и дялна ръка на кардинала.
Аз съм на мнение че не всеки автор би могъл да направи това което е сътворила Фьолер, а именно да съчетае по-един естествен и завладяващ начин историческите факти от историята и тези които тя си е измислила за да напише историята. Освен това продължава й със малките и на пръв поглед маловажни акценти на това историческо време. Например: различни места из Париж, облекла, маниери и самият дух на епохата.

Ще успее ли Ана да спаси Себастиано и да го върне в нашето време, какво е намислил кардинала и ще бъде ли осуетен неговия зъл план и на доста други въпроси ще си отговорите, ако дадете шанс на книгата! Както в първата книгата, така и в тази има доста забавни моменти и отново ме накараха да се смея с глас. Смях, битки, машинации, тайни, любов, приятелства, история че и още ще откриете в "Златният мост".


   "През главата ми лудо препускаха всякакви въпроси, не можех да мисля рационално. Дори и само заради това, че Себастиано отново изглеждаше превъзходно. Висок и широкоплещест, с тесен панталон и вталено елече, той приличаше на герой от вълнуващ приключенски роман. Бялата якичка на ризата му, загорялото му лице с набола брада, неустоимите му сини очи - бях просто безсилна срещу неговата привлекателност. Да, той бе шпионин и служеше на грешната страна, ала аз бях безнадеждно влюбена в него." 

   "Сама каза, че между нас има някаква специална връзка, която излиза извън рамките на обичайното привличане. Отначало отказвах да го приема. Но междувременно разбрах, че си права. - Той ме погледна умолително. - Влюбих се в теб, Ана. До уши, тотално и безнадеждно."

  "- Да се бориш за своята кауза и ако е необходимо, да рискуваш живота си, както Ана, как може да е нещо лошо? 
    - Може да е лошо, когато е погрешно.
    - Това не зависи ли от гледната точка на заинтересуваните страни?"



--- --- --- --- --- 



                                      Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Писателката: (15 дни с Фани Попова-Мутафова) от Владо Трифонов

                                                   Здравейте,             Издателство: Лемур   Страници: 192   Цена: 18,90лв. Признавам си, че не съм много, много запозната с живота на Фани Попова- Мутафова, но тази книга, това интервю от Владо Трифонов е едно много добро начало. Той ще ни представи един човек, който най-вече се е борил за романите си, те да видят бял свят и да бъдат четени. За 15 дни в които се среща с Фани Попова- Мутафова, честно казано мога да кажа, че главните теми са романите й, борбата да ги запази и най-вече дали е била нацистки настроена.  Аз бих казала, че НЕ - не е била нацистка. Но, тъй като е живяла и творила по времето на Втората Световна война, тя по-скоро е била успешно облъчена в така наречените "идеали" на един шизофреник. Била е убедена, че това което е представил като едно красиво, велико и светло бъдеще за просперитет е било правилно и това я води към затвора. За съжаление милиони хора са били излъгани и подведени от болната а