Пропускане към основното съдържание

"В най-потайните дебри" от Холи Блек                          Здравейте, приятели!

 Тази вечер съм тук за да ви поговоря за "В най-потайните дебри" от Холи Блек.

                                      Издателство: SkyPrint
                                      Цена: 14.95лв.


        Благодаря на издателство SkyPrint за предоставената възможност!

--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

През гората се вие пътека, минава край поточе и изкорубен дънер, гъмжащ от буболечки и термити, и стига до стъклен ковчег, положен на земята. В него спи рогато момче с уши, напомнящи ножове.
Феърфолд е необикновено градче. Намира се точно в средата на омагьосаната гора Карлинг, обитавана от странни същества, които местните жители наричат Неземните.
Гората крие много тайни, ставала е свидетел на безброй купони, любовни ласки и вълшебства. Едно нещо обаче остава неизменно – в стъкления ковчег под сенките на дърветата неъзможно красивото момче продължава да спи.
Хейзъл и брат й Бен се убедени, че то е омагьосан принц и винаги са мечтали да го освободят, дори и това да е последното им приключение. Но желанието им изглежда все по-непостижимо.
До деня, в които принцът наистина се събужда...
Атмосферата в книгите на Холи Блек е опияняващо мистериозна. Тя е една от най-любимите ми писателки.
Джон Грийн, автор на „Вината в нашите звезди“.

 --- --- --- --- ---

  Определено мога да ви кажа че историята си имаше дозата мистерия.
Тук авторката ни представя една история която вплита нашия съвременен живот, заедно със магията и най-различните създания от света на елфите.
 Във основата на цялата история е рогатото момче което се намира във стъклен ковчег, поставен във гората.
Главните ни герои, Хейзъл и Бен, от много малки посещават принца и му разказват живота си, като си мислят че той не ги чува.

 ✩ Хейзъл - е едно обикновено момиче което винаги е искало да бъде рицар. Когато е 11 годишна тя сключва сделка със Елшовия крал, която във последствие ще промени целият и свят. Последствията ще бъдат необратими и дори решаващи за развоя както на нейния живот, така и на брат й. Хейзъл лично за мен на моменти ми се стори доста егоистична, но и все пак винаги мислеща за сигурността и безопасността на брат й Бен. И все пак ми допадна като персонаж, а и все пак както и във реалният живот перфектни хора няма.

 ✩ Бен - още от малък е надарен със магия, било то за зло или за добро и все пак след поредица случки, той се отказва от нея. Много е близък със сестра си. През цялото време усещах Бен като упора на Хейзъл, като стълб за нея, на който може да разчита винаги, както е й било когато са ловували заедно "Неземни" - Бен е свирил на пан-флейта и така е "омагьосвал" елфическите създания, а Хейзъл ги е убивала със меча си. Бен е по-добрата половина на Хейзъл.

 ✩ Джак - във началото е много потайна личност и определено много интересен персонаж. Стана ми голям любимец, оказва се че е елф, но той е от добрите. Най-добър приятел на Бен и също така, още от самото начало се опитва да предупреди брата и сестрата за последствията от събуждането на елфическия принц Северин. Също така много забавно ми беше поведението му и самите разговори които той водеше със всички.

 ✩ Северин - стигнахме и до звездата бих казала на цялата история, а именно момчето в ковчега. Във началото когато се събуди, Северин беше представен като лош персонаж, но всъщност, лошият се оказа баща му Елшовския крал. И все пак със помощта на Хейзъл, Бен и Джак, всичко накрая се развива във добра светлина. Малко странен и все пак доста магнетичен, бих описала принца.
  "Неземните" така обикновените хора от малкото градче Феърфолд наричат елфите. Някои са страшни като например водни вещици, гоблини, пиксита, никсита, горски, дървесни духове и още и още...

Както виждате от към история не искам много да ви разкривам, затова и реших да обърна внимание към героите, но на кратко ще се опитам да обобщя крайните си впечатления.

Първите 100 страници, признавам си не ме впечатлиха, мисля че около половината биха били достатъчни да ни въведат във историята, да се запознаем със героите и да продължим нататък.
Другото което малко ми куцаше, бяха любовните моменти, бяха доста наивно написани, просто мисля че персонаж какъвто е Хейзъл би била малко по-директна, а тук не видях такова нещо. Много се чудих колко ✪ да и дам във Goodreads, и все пак се спрях на четири, защото съм склонна донякъде да загърбя тези недостатъци. Историята определено ми беше интересна, прочетох я за 2 дни, не е затормозяваща и макар и наивна на моменти бих я препоръчала на всеки, който обича леки, забавни и малко объркани взаимоотношения между хората и разбира се не на последно място, МАГИЯ!

И на последно място, винаги се стремя да обърна внимание и на корицата.
Като структура горе-долу българската корица, прилича на оригиналната, и двете честно казано много ми харесват. Когато я погледна, първото което ми идва на ум е- Пролет!


                "- Нормалните хора ли? - възкликнаха те и потръпваха.- Въобразяват си, че са 
            щастливи, защото са твърде тъпи, за да разберат какво е щастие. По-добре да си 
            нещастен и интересен, нали, моето момиче? - добавяха и се засмиваха." 


--- --- --- --- --- 

                                    Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

LitCon Bulgaria 2018 - едно невероятно преживяване

Здравейте, приятели!
--- --- --- --- ---

   Толкова много и различни емоции все още има в мен, когато стане въпрос за LitCon 2018 че просто не знам от къде да започна и кое по-напред да споделя.
Емоции много, но всяка една ме кара да се чувствам толкова щастлива, позитивно настроена и също така създаване на скъпи спомени.

Ще се опитам да ви представя от моя гледна точка приключението наречено LitCon, като идеята ми е да ви опиша моята специална и незабравима събота, а датата беше 06.10.2018.
Реално моето приключение започна още от петък срещу събота вечерта, когато трябваше да си хвана влака от Стара Загора за София, а началният час беше 01:35ч. Последния път когато се бях качила на влак беше доста отдавна и вълнението в мен бе доста голямо, особено докато стигна до Пловдив когато се качи най-добрата ми приятелка и двете се запътихме към столицата. В 06:10ч. слязохме на ЖП Гарата в София и от този момент ентусиазма и вълнението в мен …