Пропускане към основното съдържание

"В най-потайните дебри" от Холи Блек                          Здравейте, приятели!

 Тази вечер съм тук за да ви поговоря за "В най-потайните дебри" от Холи Блек.

                                      Издателство: SkyPrint
                                      Цена: 14.95лв.


        Благодаря на издателство SkyPrint за предоставената възможност!

--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

През гората се вие пътека, минава край поточе и изкорубен дънер, гъмжащ от буболечки и термити, и стига до стъклен ковчег, положен на земята. В него спи рогато момче с уши, напомнящи ножове.
Феърфолд е необикновено градче. Намира се точно в средата на омагьосаната гора Карлинг, обитавана от странни същества, които местните жители наричат Неземните.
Гората крие много тайни, ставала е свидетел на безброй купони, любовни ласки и вълшебства. Едно нещо обаче остава неизменно – в стъкления ковчег под сенките на дърветата неъзможно красивото момче продължава да спи.
Хейзъл и брат й Бен се убедени, че то е омагьосан принц и винаги са мечтали да го освободят, дори и това да е последното им приключение. Но желанието им изглежда все по-непостижимо.
До деня, в които принцът наистина се събужда...
Атмосферата в книгите на Холи Блек е опияняващо мистериозна. Тя е една от най-любимите ми писателки.
Джон Грийн, автор на „Вината в нашите звезди“.

 --- --- --- --- ---

  Определено мога да ви кажа че историята си имаше дозата мистерия.
Тук авторката ни представя една история която вплита нашия съвременен живот, заедно със магията и най-различните създания от света на елфите.
 Във основата на цялата история е рогатото момче което се намира във стъклен ковчег, поставен във гората.
Главните ни герои, Хейзъл и Бен, от много малки посещават принца и му разказват живота си, като си мислят че той не ги чува.

 ✩ Хейзъл - е едно обикновено момиче което винаги е искало да бъде рицар. Когато е 11 годишна тя сключва сделка със Елшовия крал, която във последствие ще промени целият и свят. Последствията ще бъдат необратими и дори решаващи за развоя както на нейния живот, така и на брат й. Хейзъл лично за мен на моменти ми се стори доста егоистична, но и все пак винаги мислеща за сигурността и безопасността на брат й Бен. И все пак ми допадна като персонаж, а и все пак както и във реалният живот перфектни хора няма.

 ✩ Бен - още от малък е надарен със магия, било то за зло или за добро и все пак след поредица случки, той се отказва от нея. Много е близък със сестра си. През цялото време усещах Бен като упора на Хейзъл, като стълб за нея, на който може да разчита винаги, както е й било когато са ловували заедно "Неземни" - Бен е свирил на пан-флейта и така е "омагьосвал" елфическите създания, а Хейзъл ги е убивала със меча си. Бен е по-добрата половина на Хейзъл.

 ✩ Джак - във началото е много потайна личност и определено много интересен персонаж. Стана ми голям любимец, оказва се че е елф, но той е от добрите. Най-добър приятел на Бен и също така, още от самото начало се опитва да предупреди брата и сестрата за последствията от събуждането на елфическия принц Северин. Също така много забавно ми беше поведението му и самите разговори които той водеше със всички.

 ✩ Северин - стигнахме и до звездата бих казала на цялата история, а именно момчето в ковчега. Във началото когато се събуди, Северин беше представен като лош персонаж, но всъщност, лошият се оказа баща му Елшовския крал. И все пак със помощта на Хейзъл, Бен и Джак, всичко накрая се развива във добра светлина. Малко странен и все пак доста магнетичен, бих описала принца.
  "Неземните" така обикновените хора от малкото градче Феърфолд наричат елфите. Някои са страшни като например водни вещици, гоблини, пиксита, никсита, горски, дървесни духове и още и още...

Както виждате от към история не искам много да ви разкривам, затова и реших да обърна внимание към героите, но на кратко ще се опитам да обобщя крайните си впечатления.

Първите 100 страници, признавам си не ме впечатлиха, мисля че около половината биха били достатъчни да ни въведат във историята, да се запознаем със героите и да продължим нататък.
Другото което малко ми куцаше, бяха любовните моменти, бяха доста наивно написани, просто мисля че персонаж какъвто е Хейзъл би била малко по-директна, а тук не видях такова нещо. Много се чудих колко ✪ да и дам във Goodreads, и все пак се спрях на четири, защото съм склонна донякъде да загърбя тези недостатъци. Историята определено ми беше интересна, прочетох я за 2 дни, не е затормозяваща и макар и наивна на моменти бих я препоръчала на всеки, който обича леки, забавни и малко объркани взаимоотношения между хората и разбира се не на последно място, МАГИЯ!

И на последно място, винаги се стремя да обърна внимание и на корицата.
Като структура горе-долу българската корица, прилича на оригиналната, и двете честно казано много ми харесват. Когато я погледна, първото което ми идва на ум е- Пролет!


                "- Нормалните хора ли? - възкликнаха те и потръпваха.- Въобразяват си, че са 
            щастливи, защото са твърде тъпи, за да разберат какво е щастие. По-добре да си 
            нещастен и интересен, нали, моето момиче? - добавяха и се засмиваха." 


--- --- --- --- --- 

                                    Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

"Елайза и нейните чудовища" от Франческа Запия

Здравейте, приятели!

                          Издателство: Ибис
                          Цена: 13,90лв.--- --- --- --- ---


    АНОТАЦИЯ:

Творбите й са феномен.
Животът й е катастрофа.

В реалния живот Елайза Мърк е срамежлива, странна и няма приятели. Но в интернет тя е ЛейдиСъзвездие – анонимният създател на изключително популярния уебкомикс „Чудовищно море“. Елайза не може да си представи да се наслаждава на реалния свят, така както го прави онлайн, а и няма желание да се опита.
Тогава Уолъс Уорленд, най-известният фен фикшън писател на нейния уебкомикс, се премества в същото училище и се сприятелява с Елайза. Той смята, че тя е просто един от многобройните фенове на „Чудовищно море“. Постепенно Уолъс успява да измъкне Елайза от нейната черупка и тя започва да се пита дали животът извън интернет не е също толкова вълнуващ.
Неочаквано тайната на Елайза е разкрита и всичко, което е градила – нейният комикс, връзката? с Уолъс, до…