Пропускане към основното съдържание

"Жената - Чудо: Вестител на войната" от Лий Бардуго                                          Здравейте, приятели!


                   
                          Издателство: Сиела
                          Цена: 15,90лв.


--- --- --- --- ---

     АНОТАЦИЯ:

     В „Жената-чудо“ един от най-продаваните автори според „Ню Йорк Таймс“ и „USA Today“ Лий Бардуго („Сянка и кост“) вдъхва живот на неразказана легенда, която обединява хора и полубожества.
Дъщеря на безсмъртни.
Принцеса Даяна се стреми да докаже себе си на легендарните си сестри воини. Но когато най-накрая възниква възможността, тя отхвърля шансовете си за слава и нарушава закона на амазонките, за да спаси смъртен. Даяна скоро ще научи, че не е спасила обикновено момиче и че с това смело действие може би е обрекла света на гибел.
Защото Аля се оказва…
Вестител на войната, потомък на легендарната Елена от Троя, обречена да носи война, реки от кръв и нещастие на всяка своя стъпка.
Двете момичета са изправени пред армия от врагове – смъртни и божества. Даяна и Аля трябва да намерят начин да обединят силите си. Защото спасението на света зависи само от крепкия им съюз.
„Жената-чудо“ е драматична история, в която гръцка митология, романтика, невероятни приключения и колоритни персонажи изграждат безкомпромисен свят, в който властват война и предателства.
Едно приятелство трябва да докаже силата си. Две каузи ще бъдат обединени. А враговете трябва да бъдат победени.


--- --- --- --- ---

 Вече сме август месец, първата половина на годината мина и аз продължавам да попадам на наистина добри книги, няма как да не бъда радостна. А "Жената - чудо: Вестител на войната" бе точно такава, в началото на годината си бях набелязала три книги на английски, които исках да прочета и тайничко се надявах да излязат и на българския пазар, дари това и да не се бе случило тази година, но ето че като никога изкарах късмет и две от трите книги са факт, а третата е на път.
 Имам едно издание на английски и сега когато прочетох книгата и на български останах още по-доволна и радостна че не съм се излъгала за книгата.

"Жената -чудо" е история от серията на DC за хора-герои и принцеса Даяна е едно добро начало. Даяна е амазонка, която живее на острова Темискира заедно със своите сестри амазонки и кралицата Хиполита. Амазонките живеят изолирано от години на този остров, но все пак не спират да се обучават за войни.
Даяна е точно такава, но все пак общото мнение е че тя не заслужава да бъде равна на тях защото всички амазонки са били калени в битки, а майката на Даяна е кралицата им и очакват да получи всичко на готово. Но тук идва ролята на Аля Кералис и всичко през което ще преминат двете момичета ще покаже че всъщност Даяна е точно толкова достойна амазонка, колкото и другите.

Повече няма да навлизам в самия сюжет, ще оставя това на вас като си вземете книгата и я прочетете, повярвайте ми, няма да съжалявате.
Може би, ще си кажете защо да го правя като и тук има момиче-принцеса, което трябва да се бие за да се докаже и всякакви такива YA елементи, обаче тук ще ви кажа че това е единственото общото между типичната YA героиня и амазонката Даяна.
Тук виждаме един силен и уверен в себе си войн, които трябва да се докаже, но пред своите хора, пред съдбата си и да докаже че е  достойна да се нарича амазонка, дъщеря на земята и докато другите героини, се лутат в това да разберат кои трябва да бъдат, как трябва да постъпват, то Даяна знае коя е, знае какво иска и в стечение на обстоятелствата започва сама да взима решения. Определено Жената - чудо е един доста различен персонаж. Освен приключение в което да се докаже като достойна амазонка, Даяна ще намери нови приятели в лицето на обикновените хора и ще разбере че освен разруха и война, те може да бъдат и добри един към друг.

Лий Бардуго е поредния нов автор за мен и не останах разочарована и от нейния стил на писане, това което ми направи най-голямо впечатление е описанията - не обичам дългите, разтегнати и досадни описания, които в повечето случай са излишни. А тук, бяха точни, кратки и доста ясни, много приятно написани и също така изобилстваше от диалози. Добре изградени персонажи, отново видяхме пресъздадени взаимоотношенията между брат и сестра но тук малко по-различни и заплетени, предателства и т.н. Хареса ми и как авторката беше описала самите битки, отново не прекалено описателни и пак достатъчно за да се разбере най-реално за какво става въпрос. Хареса ми и как Бардуго, бе вплела и то доста добре съвременните случки на героите с гръцката история. И не на последно място ми хареса че тук нямаше тези любовни триъгълници и драми, фокуса беше изцяло върху спасението на съвременния свят и всички приключения с които ще се сблъскат главните ни герои, в частност Даяна и Аля. Разбира се пак имаше някакво привличане и закачки между някои от героите, но то беше съвсем леко и доста приятно засегнато или иначе казано, беше на доста по-заден план.

И за накрая, остана да спомена нещичко и за самото издание което издателство Сиела ни предлагат. Корицата е оригиналната и ще бъда честна и ще си призная че от цялата серия, която предстой да излезе и на българския пазар, то тази ми е най-любима, още миналата година когато я видях просто се влюбих в нея. Самото издание е много добре издържано, самата хартия, шрифта който са използвали е един от любимите ми. Превода е дело на Явор Недев, а художник на българската корица е Дамян Дамянов - ами с такива имена мисля че няма как човек да има възражения. Както казах още в самото начало, попаднах на още една добра книга, аз не успях да намеря нещо което да не ми хареса и съответно в Goodreads и дадох 5 ✩.


       "- Не можем да избираме как да се родим. Не можем да победим какво сме, но можем 
        да изберем какъв живот да изградим за себе си."

       " - Сестро моя, мой боен другар, щит и копие съм за теб. Дишам ли, враговете ти мир 
         не ще познаят. Жива ли съм, моя е твоята кауза."


--- --- --- --- --- 


                                    Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

LitCon Bulgaria 2018 - едно невероятно преживяване

Здравейте, приятели!
--- --- --- --- ---

   Толкова много и различни емоции все още има в мен, когато стане въпрос за LitCon 2018 че просто не знам от къде да започна и кое по-напред да споделя.
Емоции много, но всяка една ме кара да се чувствам толкова щастлива, позитивно настроена и също така създаване на скъпи спомени.

Ще се опитам да ви представя от моя гледна точка приключението наречено LitCon, като идеята ми е да ви опиша моята специална и незабравима събота, а датата беше 06.10.2018.
Реално моето приключение започна още от петък срещу събота вечерта, когато трябваше да си хвана влака от Стара Загора за София, а началният час беше 01:35ч. Последния път когато се бях качила на влак беше доста отдавна и вълнението в мен бе доста голямо, особено докато стигна до Пловдив когато се качи най-добрата ми приятелка и двете се запътихме към столицата. В 06:10ч. слязохме на ЖП Гарата в София и от този момент ентусиазма и вълнението в мен …