Пропускане към основното съдържание

"Жената - Чудо: Вестител на войната" от Лий Бардуго                                          Здравейте, приятели!


                   
                          Издателство: Сиела
                          Цена: 15,90лв.


--- --- --- --- ---

     АНОТАЦИЯ:

     В „Жената-чудо“ един от най-продаваните автори според „Ню Йорк Таймс“ и „USA Today“ Лий Бардуго („Сянка и кост“) вдъхва живот на неразказана легенда, която обединява хора и полубожества.
Дъщеря на безсмъртни.
Принцеса Даяна се стреми да докаже себе си на легендарните си сестри воини. Но когато най-накрая възниква възможността, тя отхвърля шансовете си за слава и нарушава закона на амазонките, за да спаси смъртен. Даяна скоро ще научи, че не е спасила обикновено момиче и че с това смело действие може би е обрекла света на гибел.
Защото Аля се оказва…
Вестител на войната, потомък на легендарната Елена от Троя, обречена да носи война, реки от кръв и нещастие на всяка своя стъпка.
Двете момичета са изправени пред армия от врагове – смъртни и божества. Даяна и Аля трябва да намерят начин да обединят силите си. Защото спасението на света зависи само от крепкия им съюз.
„Жената-чудо“ е драматична история, в която гръцка митология, романтика, невероятни приключения и колоритни персонажи изграждат безкомпромисен свят, в който властват война и предателства.
Едно приятелство трябва да докаже силата си. Две каузи ще бъдат обединени. А враговете трябва да бъдат победени.


--- --- --- --- ---

 Вече сме август месец, първата половина на годината мина и аз продължавам да попадам на наистина добри книги, няма как да не бъда радостна. А "Жената - чудо: Вестител на войната" бе точно такава, в началото на годината си бях набелязала три книги на английски, които исках да прочета и тайничко се надявах да излязат и на българския пазар, дари това и да не се бе случило тази година, но ето че като никога изкарах късмет и две от трите книги са факт, а третата е на път.
 Имам едно издание на английски и сега когато прочетох книгата и на български останах още по-доволна и радостна че не съм се излъгала за книгата.

"Жената -чудо" е история от серията на DC за хора-герои и принцеса Даяна е едно добро начало. Даяна е амазонка, която живее на острова Темискира заедно със своите сестри амазонки и кралицата Хиполита. Амазонките живеят изолирано от години на този остров, но все пак не спират да се обучават за войни.
Даяна е точно такава, но все пак общото мнение е че тя не заслужава да бъде равна на тях защото всички амазонки са били калени в битки, а майката на Даяна е кралицата им и очакват да получи всичко на готово. Но тук идва ролята на Аля Кералис и всичко през което ще преминат двете момичета ще покаже че всъщност Даяна е точно толкова достойна амазонка, колкото и другите.

Повече няма да навлизам в самия сюжет, ще оставя това на вас като си вземете книгата и я прочетете, повярвайте ми, няма да съжалявате.
Може би, ще си кажете защо да го правя като и тук има момиче-принцеса, което трябва да се бие за да се докаже и всякакви такива YA елементи, обаче тук ще ви кажа че това е единственото общото между типичната YA героиня и амазонката Даяна.
Тук виждаме един силен и уверен в себе си войн, които трябва да се докаже, но пред своите хора, пред съдбата си и да докаже че е  достойна да се нарича амазонка, дъщеря на земята и докато другите героини, се лутат в това да разберат кои трябва да бъдат, как трябва да постъпват, то Даяна знае коя е, знае какво иска и в стечение на обстоятелствата започва сама да взима решения. Определено Жената - чудо е един доста различен персонаж. Освен приключение в което да се докаже като достойна амазонка, Даяна ще намери нови приятели в лицето на обикновените хора и ще разбере че освен разруха и война, те може да бъдат и добри един към друг.

Лий Бардуго е поредния нов автор за мен и не останах разочарована и от нейния стил на писане, това което ми направи най-голямо впечатление е описанията - не обичам дългите, разтегнати и досадни описания, които в повечето случай са излишни. А тук, бяха точни, кратки и доста ясни, много приятно написани и също така изобилстваше от диалози. Добре изградени персонажи, отново видяхме пресъздадени взаимоотношенията между брат и сестра но тук малко по-различни и заплетени, предателства и т.н. Хареса ми и как авторката беше описала самите битки, отново не прекалено описателни и пак достатъчно за да се разбере най-реално за какво става въпрос. Хареса ми и как Бардуго, бе вплела и то доста добре съвременните случки на героите с гръцката история. И не на последно място ми хареса че тук нямаше тези любовни триъгълници и драми, фокуса беше изцяло върху спасението на съвременния свят и всички приключения с които ще се сблъскат главните ни герои, в частност Даяна и Аля. Разбира се пак имаше някакво привличане и закачки между някои от героите, но то беше съвсем леко и доста приятно засегнато или иначе казано, беше на доста по-заден план.

И за накрая, остана да спомена нещичко и за самото издание което издателство Сиела ни предлагат. Корицата е оригиналната и ще бъда честна и ще си призная че от цялата серия, която предстой да излезе и на българския пазар, то тази ми е най-любима, още миналата година когато я видях просто се влюбих в нея. Самото издание е много добре издържано, самата хартия, шрифта който са използвали е един от любимите ми. Превода е дело на Явор Недев, а художник на българската корица е Дамян Дамянов - ами с такива имена мисля че няма как човек да има възражения. Както казах още в самото начало, попаднах на още една добра книга, аз не успях да намеря нещо което да не ми хареса и съответно в Goodreads и дадох 5 ✩.


       "- Не можем да избираме как да се родим. Не можем да победим какво сме, но можем 
        да изберем какъв живот да изградим за себе си."

       " - Сестро моя, мой боен другар, щит и копие съм за теб. Дишам ли, враговете ти мир 
         не ще познаят. Жива ли съм, моя е твоята кауза."


--- --- --- --- --- 


                                    Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

"Елайза и нейните чудовища" от Франческа Запия

Здравейте, приятели!

                          Издателство: Ибис
                          Цена: 13,90лв.--- --- --- --- ---


    АНОТАЦИЯ:

Творбите й са феномен.
Животът й е катастрофа.

В реалния живот Елайза Мърк е срамежлива, странна и няма приятели. Но в интернет тя е ЛейдиСъзвездие – анонимният създател на изключително популярния уебкомикс „Чудовищно море“. Елайза не може да си представи да се наслаждава на реалния свят, така както го прави онлайн, а и няма желание да се опита.
Тогава Уолъс Уорленд, най-известният фен фикшън писател на нейния уебкомикс, се премества в същото училище и се сприятелява с Елайза. Той смята, че тя е просто един от многобройните фенове на „Чудовищно море“. Постепенно Уолъс успява да измъкне Елайза от нейната черупка и тя започва да се пита дали животът извън интернет не е също толкова вълнуващ.
Неочаквано тайната на Елайза е разкрита и всичко, което е градила – нейният комикс, връзката? с Уолъс, до…