Пропускане към основното съдържание

#КОЙТАГ
                                                            Здравейте, приятели!


 
     Ето още един доста интересен и доста труден таг за мен, а именно #КОЙТАГ, авторите са Лина и Дес от Среднощен разговор за книги и филми.
Този таг определено е различен и признавам си, отнеми доста време докато успея да отговоря на въпросите, но пък за мен беше предизвикателство. Благодаря ви, момичета че ме тагнахте.
Сега без повече да се мотая, минавам към въпросите и се надявам да ми се е получило, защото доста се изпотих, докато си нахвърля отговорите.


    1. На кой положителен персонаж отчаяно искате да помогнете да победи злото? 

 

      Като един явен любител на YA жанра, веднага отговарям Селена Сардотиен. Аз я обожавам и винаги бих я подкрепила в името на правдата.


     2. С кой отрицателен персонаж искате да осъществите злия му план / да му помогнете да победи \ смятате, че има смисъл в злините му?       Ризек - Защо той ли, ами от всички отрицателни персонажи с които съм се срещала в книгите, този ме е изкарал извън нерви най-много, което за мен е знак че е наистина един добре изграден лош персонаж, а колкото до смисъла в злините му... ами няма много смисъл в тях... 

  
     3. На кой положителен персонаж бихте помогнали да оцелее и евентуално как? 

         Хеймич Абърнати - ще му бъде трудно, ще му бъде гадно и със сигурност ще изпадне в абстиненция, но ще му спра алкохола. Харесах Хеймич още от самото начало като персонаж и бих искала да оцелее.


     4. На кой отрицателен персонаж бихте помогнали да оцелее?      Ще избера президент Сноу, за мен той е толкова гениален в лошотията си, че ще бъде грях ако не се опитам да го спася. Определено един такъв герой, като Сноу, обогатява цялата история и в трите книги ме държа на тръни, до къде е способен да стигне и макар да беше ясно че няма пред нищо да се спре, имаше моменти в които си казвах е и все пак и той трябва да има спирачки, ама нееее... 


    5. А кой положителен персонаж бихте убили? 

  

    Раду - по принцип, смятам че е важен персонаж за тази история, обаче на моменти тази негова доброта ми идваше в повече и за част от секундата ми идваше идеята, дали не трябва да му се случи нещо.  Ревюто е ето тук.
  

    6. Кой отрицателен герой смятате, че пропуска заслужена смърт? 

     Тук ми е доста трудно да отговоря, защото всички за които се сещам, са си получили заслуженото! 

    7. Кой положителен персонаж би се вписал в друга книга / поредица и би помогнал на бандата да спаси света? 

    

     Доста, доста мислих и ще кажа Зоя от "Проклятието на Воронина" и Делайла от "Четирите цвята на магията", като тук искам да уточня че Зоя трябва да влезе в света на Делайла. Каквито са луди и двете, стегнат ли се, вярвам че ще бъдат страшен екип. Ревю "Вестители - тук, а на "Четирите цвята на магията", може да намерите ето тук.


   8. Кой отрицателен герой би помогнал на събрат от друга книга / поредица да изпълни пъкления си план? 

 

       Краля на Адарлан и неговият колега от "Принцеса на пепелта". Мисля че и двете кралски величества са достатъчно зли и биха се сработили доста добре за да вгорчат живота на всеки. Ревю на"Кралица на сенките" - тук , а на "Принцеса на пепелта", може да намерите тук. --- --- --- --- --- 


                                  Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …