Пропускане към основното съдържание

"С обич, завинаги, Лара Джийн" от Джени Хан                                             Здравейте, приятели!
                               Издателство: Ибис
                               Цена: 12,90лв.


--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

Лара Джийн е щастлива, че най-накрая всичко в живота й върви по план. А и предстоят още толкова интересни неща: екскурзията на класа им до Ню Йорк, денят на завършването, традиционната седмица на плажа след дипломирането, както и сватбата на баща й с госпожица Ротсчайлд. А после двамата с Питър ще заминат за колежа, който е достатъчно близо до дома й, за да може тя да се връща през уикендите вкъщи и да пече любимите си шоколадови сладки.

Животът не може да бъде по-хубав!

Или поне така мисли Лара Джийн, докато не получава неочаквана вест.

Сега момичето, което се страхува от промени, ще трябва да преосмисли своите планове. А когато сърцето и разумът ти говорят различни неща, кое трябва да послушаш?


--- --- --- --- ---

  Когато попаднах на първата книга си мислих че няма да ми хареса и че едва ли ще продължа с поредицата, но когато я прочетох, ми хареса и то много. И ето вече пиша ревю на третата и за съжаление последна книга за Лара Джийн.
Ревю на "До всички момчета, които съм обичала"
Ревю на "P.S. Все още те обичам"

Както и при втората книга, тук действието продължава малко след като приключи в "P.S. Все още те обичам". Промените, неволите, притесненията и готвенето продължават за Лара Джийн на пълни обороти. Предстой й завършване, бал, отиване в университет и голяма промяна в семейството й. 
Разбира се напълно в неин стил Лара Джийн вече има план, който е готова да изпълни на 100%, но както обичам да казвам, не винаги нещата се подреждат така както ни се иска. Та, Кови иска да продължи учението си в Вирджинския университет, едно защото е близо до домът й, и второ защото Питър също ще учи там и така ще продължат да бъдат заедно. След много чакане и чудене дали ще бъде приета точно в този университет Кови, разбира че все пак не е избрана и честно казано от там нататък започва по-интересното. Отново ще станем свидетели на това през какво ще преминат Лара Джийн и Питър и докъде всъщност ще стигнат, след като завършат и как ще продължат за напред. Марго също се появява и то по-щастлива и от преди, а Кити е, Кити си е Кити - няма друга като нея, голям образ.
Повече няма да навлизам и да ви разказвам какво ще се случи защото се страхувам че ще ви издам нещо важно, а не искам да ви отнемам удоволствието сами да го откриете.

Определено имах нужда да прочета една такава история и това че превърналата се в моя любимка Лара Джийн е в главната роля е още един плюс. Всичко което се случи в тази последна книга ме накара да си спомня с много голямо удоволствие за моя бал, приготовленията за него и всичко съпътстващо го. Също така си спомних и последните дни от гимназията, какво беше и че колкото и да е било трудно или пък ние да не сме слушали класната си, е било готино и не бих отказала да се върна отново, та дори и за малко в класната стая.
Определено Джени Хан ме спечели със стила си на писане, тя ни предостави три прекрасни тинейджърски книги, с добре изградени герои, кои наивни, кои лоши, популярни или пък зубари, но в края на краищата забавни и незатормозяващи. Хареса ми и финала, абе всичко ми хареса и в момента в който затворих последната страница, вече ми липсваше всичко. Книгата,  "С обич, завинаги, Лара Джийн" Джени Хан е посветила на феновете си, което за мен я прави една идея по-специална, а аз от моя страна като неин фен, мога да кажа само БЛАГОДАРЯ!
Ще си позволя да цитирам авторката, но тя го е написала много по-добре от мен, това което чувствам към самите книги.

       "Най-съкровеното ми желание е да сте щастливи и доволни от края на историята за 
        Лара Джийн. Този път наистина е краят за мен и Лара Джийн. Но тя ще живее в сърцето ми, защото пътят винаги има завой." - Джени Хан

Ееее, както ви казах по-добре казано и описващо, това което чувствам няма на къде. И остана последно да обърна вниманието ви към самото копие, което издателство Ибис ни предлагат. За пореден път прекрасно и качествено изработено, хартията, шрифта, всичко е много добро. Книгата е направена да се отваря точно колкото е нужно за да не се налага да мачкаме гръбчето, корицата е оригиналната и както предните две и тази е много красиво адаптирана на български, и не на последно място традиционните за издателството, книгоразделители. И друго също много важно е превода, който както и в предишните книги бе на ниво - дело на Силвия Желева.
Единственото което ми остава е да гледам филма който излезе по Netflix, погледнах бегло актьорите, които изпълняват ролите на Лара Джийн и Питър и мисля че избора е много добър. Съвсем скоро ще се постарая да го изгледам, а аз ще се радвам да разбера, вие какво мислите за филма? 


        "Можем ли с Питър да сме като тези две дървета - разделени и все пак докосващи се?
         Защото мисля, че мога да бъда щастлива тук. Може би аз също се виждам тук."


        "Чувала съм хората да казват, че човек среща най-добрите си приятели в колежа и те 
         са тези, които ще познаваш през целия си живот, но съм сигурна, че ще познавам и 
         Крис през целия си живот. Аз съм човек, който пази и съхранява. Завинаги."  

--- --- --- --- --- 


   
                                                 Благодаря Ви, за отделеното време!!!
 

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

"Елайза и нейните чудовища" от Франческа Запия

Здравейте, приятели!

                          Издателство: Ибис
                          Цена: 13,90лв.--- --- --- --- ---


    АНОТАЦИЯ:

Творбите й са феномен.
Животът й е катастрофа.

В реалния живот Елайза Мърк е срамежлива, странна и няма приятели. Но в интернет тя е ЛейдиСъзвездие – анонимният създател на изключително популярния уебкомикс „Чудовищно море“. Елайза не може да си представи да се наслаждава на реалния свят, така както го прави онлайн, а и няма желание да се опита.
Тогава Уолъс Уорленд, най-известният фен фикшън писател на нейния уебкомикс, се премества в същото училище и се сприятелява с Елайза. Той смята, че тя е просто един от многобройните фенове на „Чудовищно море“. Постепенно Уолъс успява да измъкне Елайза от нейната черупка и тя започва да се пита дали животът извън интернет не е също толкова вълнуващ.
Неочаквано тайната на Елайза е разкрита и всичко, което е градила – нейният комикс, връзката? с Уолъс, до…