Пропускане към основното съдържание

"С обич, завинаги, Лара Джийн" от Джени Хан                                             Здравейте, приятели!
                               Издателство: Ибис
                               Цена: 12,90лв.


--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

Лара Джийн е щастлива, че най-накрая всичко в живота й върви по план. А и предстоят още толкова интересни неща: екскурзията на класа им до Ню Йорк, денят на завършването, традиционната седмица на плажа след дипломирането, както и сватбата на баща й с госпожица Ротсчайлд. А после двамата с Питър ще заминат за колежа, който е достатъчно близо до дома й, за да може тя да се връща през уикендите вкъщи и да пече любимите си шоколадови сладки.

Животът не може да бъде по-хубав!

Или поне така мисли Лара Джийн, докато не получава неочаквана вест.

Сега момичето, което се страхува от промени, ще трябва да преосмисли своите планове. А когато сърцето и разумът ти говорят различни неща, кое трябва да послушаш?


--- --- --- --- ---

  Когато попаднах на първата книга си мислих че няма да ми хареса и че едва ли ще продължа с поредицата, но когато я прочетох, ми хареса и то много. И ето вече пиша ревю на третата и за съжаление последна книга за Лара Джийн.
Ревю на "До всички момчета, които съм обичала"
Ревю на "P.S. Все още те обичам"

Както и при втората книга, тук действието продължава малко след като приключи в "P.S. Все още те обичам". Промените, неволите, притесненията и готвенето продължават за Лара Джийн на пълни обороти. Предстой й завършване, бал, отиване в университет и голяма промяна в семейството й. 
Разбира се напълно в неин стил Лара Джийн вече има план, който е готова да изпълни на 100%, но както обичам да казвам, не винаги нещата се подреждат така както ни се иска. Та, Кови иска да продължи учението си в Вирджинския университет, едно защото е близо до домът й, и второ защото Питър също ще учи там и така ще продължат да бъдат заедно. След много чакане и чудене дали ще бъде приета точно в този университет Кови, разбира че все пак не е избрана и честно казано от там нататък започва по-интересното. Отново ще станем свидетели на това през какво ще преминат Лара Джийн и Питър и докъде всъщност ще стигнат, след като завършат и как ще продължат за напред. Марго също се появява и то по-щастлива и от преди, а Кити е, Кити си е Кити - няма друга като нея, голям образ.
Повече няма да навлизам и да ви разказвам какво ще се случи защото се страхувам че ще ви издам нещо важно, а не искам да ви отнемам удоволствието сами да го откриете.

Определено имах нужда да прочета една такава история и това че превърналата се в моя любимка Лара Джийн е в главната роля е още един плюс. Всичко което се случи в тази последна книга ме накара да си спомня с много голямо удоволствие за моя бал, приготовленията за него и всичко съпътстващо го. Също така си спомних и последните дни от гимназията, какво беше и че колкото и да е било трудно или пък ние да не сме слушали класната си, е било готино и не бих отказала да се върна отново, та дори и за малко в класната стая.
Определено Джени Хан ме спечели със стила си на писане, тя ни предостави три прекрасни тинейджърски книги, с добре изградени герои, кои наивни, кои лоши, популярни или пък зубари, но в края на краищата забавни и незатормозяващи. Хареса ми и финала, абе всичко ми хареса и в момента в който затворих последната страница, вече ми липсваше всичко. Книгата,  "С обич, завинаги, Лара Джийн" Джени Хан е посветила на феновете си, което за мен я прави една идея по-специална, а аз от моя страна като неин фен, мога да кажа само БЛАГОДАРЯ!
Ще си позволя да цитирам авторката, но тя го е написала много по-добре от мен, това което чувствам към самите книги.

       "Най-съкровеното ми желание е да сте щастливи и доволни от края на историята за 
        Лара Джийн. Този път наистина е краят за мен и Лара Джийн. Но тя ще живее в сърцето ми, защото пътят винаги има завой." - Джени Хан

Ееее, както ви казах по-добре казано и описващо, това което чувствам няма на къде. И остана последно да обърна вниманието ви към самото копие, което издателство Ибис ни предлагат. За пореден път прекрасно и качествено изработено, хартията, шрифта, всичко е много добро. Книгата е направена да се отваря точно колкото е нужно за да не се налага да мачкаме гръбчето, корицата е оригиналната и както предните две и тази е много красиво адаптирана на български, и не на последно място традиционните за издателството, книгоразделители. И друго също много важно е превода, който както и в предишните книги бе на ниво - дело на Силвия Желева.
Единственото което ми остава е да гледам филма който излезе по Netflix, погледнах бегло актьорите, които изпълняват ролите на Лара Джийн и Питър и мисля че избора е много добър. Съвсем скоро ще се постарая да го изгледам, а аз ще се радвам да разбера, вие какво мислите за филма? 


        "Можем ли с Питър да сме като тези две дървета - разделени и все пак докосващи се?
         Защото мисля, че мога да бъда щастлива тук. Може би аз също се виждам тук."


        "Чувала съм хората да казват, че човек среща най-добрите си приятели в колежа и те 
         са тези, които ще познаваш през целия си живот, но съм сигурна, че ще познавам и 
         Крис през целия си живот. Аз съм човек, който пази и съхранява. Завинаги."  

--- --- --- --- --- 


   
                                                 Благодаря Ви, за отделеното време!!!
 

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

LitCon Bulgaria 2018 - едно невероятно преживяване

Здравейте, приятели!
--- --- --- --- ---

   Толкова много и различни емоции все още има в мен, когато стане въпрос за LitCon 2018 че просто не знам от къде да започна и кое по-напред да споделя.
Емоции много, но всяка една ме кара да се чувствам толкова щастлива, позитивно настроена и също така създаване на скъпи спомени.

Ще се опитам да ви представя от моя гледна точка приключението наречено LitCon, като идеята ми е да ви опиша моята специална и незабравима събота, а датата беше 06.10.2018.
Реално моето приключение започна още от петък срещу събота вечерта, когато трябваше да си хвана влака от Стара Загора за София, а началният час беше 01:35ч. Последния път когато се бях качила на влак беше доста отдавна и вълнението в мен бе доста голямо, особено докато стигна до Пловдив когато се качи най-добрата ми приятелка и двете се запътихме към столицата. В 06:10ч. слязохме на ЖП Гарата в София и от този момент ентусиазма и вълнението в мен …