Пропускане към основното съдържание

Август 2018 FlamBox: " Лятна фиеста"                                                    Здравейте, приятели!

       Днес ще ви представя и втората ми кутия от Четящото фламинго.
Слънце, плаж, студена напитка, почивка, време за една Лятна фиеста, каквато е темата и на кутията. Както вече споменах това е едва втората ми кутия FlamBox, но отново останах страшно доволна, всичко което се намира вътре в нея крещи ЛЯТООО, от артикулите, та чак до жълтата опаковъчна хартия която не се вижда на снимките.

   Без повече да се отплесвам излишно, ще ви покажа какво имаше в кутията.


        1. Свещ "Само още една глава". 
     Сами виждате колко лятно изглежда свещта. Обичам свещи, особено книжните, харесва ми жълтия цвят и освен това никога не бих отказала още една в колекцията си. Мисля че всеки един книжен човек е казвал поне по-веднъж на някого, "Само още една глава", нали?! 😜 А колкото до аромата, разбира се много свеж и лек - Карамел, Ябълка и Кафе.


       2. Ароматно кафе "Целувката на Ана" от "THE COFFEE ROOM".
      Когато го извадих първо си помислих че е чай, но след като го разгледах по-обстойно и разбрах че всъщност е кафе, останах много доволна и все пак изненадана от присъствието на такъв вид артикул. Като човек който е луд по кафето, ( ама буквално) обичам да опитвам всякаква възможна разновидност а това определено е нещо различно и в най-скоро време ще си го отворя и ще си приготвя чаша кафе. 


        3. Специално подбрани рецепти за различни книжни коктейли.
     Определено се е получила много готина идея с тези рецепти. Още нещо което много ме изненада е рецептата от "Дотук с издънките" на Жил Льогардиние - Лимонада от киви. Съвсем на скоро прочетох книгата и буквално се влюбих в нея, спомням си за тази лимонада и много исках да си я направя и ето че сега това ще ми е по-лесно след като имам нагледно и рецепта. 


        4. Керамичен термос.
     Разбира се, как да си направим напитка от вече предложените ни, ако няма къде да ги слагаме. Термосите мисля че ги има в два вида, ( или поне толкова видях, Дес 😜) лично моят много ми допада и се радвам че ми се е паднал този тъй като на другият има розово, а аз не съм почитател на този цвят.          5. Картончета за снимки.      Не знам как точно ще ги оползотворя най-вече със залепянето на снимките, но определено много ми допадна като идея и ще си измисля какво да ги правя, излишно е да казвам колко красиво и цветно изглеждат... 😜


        6. Читателска карта. 

     Читателската карта е нов артикул за кутията, който ще присъства в всяка една следваща кутия.    Картата, може би е едно от любимите ми неща и ще си я ползвам точно за тази книга от кутията, макар и не прочетена през Август, а след това ще си я прибавя към Читателския дневник на Orange Books. 


        7. Торбичка свързана с темата на кутията. 

     Ето и торбичката за този месец, която пазеше вътре в себе си и книгата. 
     Разликата от другите торбички е че снимката която е използвана, не е корицата на книгата а снимката от информационната картичка, цитатът отзад е доста добро допълнение.       8. "Най-доброто в теб" от Колийн Хувър
              (Издателство: Ибис) 


  

         Чела съм само "9 Ноември" от Колийн Хувър и много ми хареса, след като видях че Ибис ще издават още една книга на авторката, много се зарадвах, прочетох анотацията и мисля че ще ми допадне самата история. Радвам се че тази книга е избрана за лятната кутия, а колкото до мен, съвсем скоро мисля да я прочета и мога само да се надявам и тази да ми хареса толкова колкото и предната която прочетох. 


  
     И този месец останах доволна и доста приятно изненадана от книжната кутия която си взех, определено след известно време отново ще си поръчам  FLAMBOX, без да се замислям ви я препоръчвам ГОРЕЩО и с две ръце. А мястото от където може да си я поръчате е ето тук https://thereadingflamingo.com/ --- --- --- --- --- 


                                     Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

"Елайза и нейните чудовища" от Франческа Запия

Здравейте, приятели!

                          Издателство: Ибис
                          Цена: 13,90лв.--- --- --- --- ---


    АНОТАЦИЯ:

Творбите й са феномен.
Животът й е катастрофа.

В реалния живот Елайза Мърк е срамежлива, странна и няма приятели. Но в интернет тя е ЛейдиСъзвездие – анонимният създател на изключително популярния уебкомикс „Чудовищно море“. Елайза не може да си представи да се наслаждава на реалния свят, така както го прави онлайн, а и няма желание да се опита.
Тогава Уолъс Уорленд, най-известният фен фикшън писател на нейния уебкомикс, се премества в същото училище и се сприятелява с Елайза. Той смята, че тя е просто един от многобройните фенове на „Чудовищно море“. Постепенно Уолъс успява да измъкне Елайза от нейната черупка и тя започва да се пита дали животът извън интернет не е също толкова вълнуващ.
Неочаквано тайната на Елайза е разкрита и всичко, което е градила – нейният комикс, връзката? с Уолъс, до…