Пропускане към основното съдържание

Август 2018 FlamBox: " Лятна фиеста"                                                    Здравейте, приятели!

       Днес ще ви представя и втората ми кутия от Четящото фламинго.
Слънце, плаж, студена напитка, почивка, време за една Лятна фиеста, каквато е темата и на кутията. Както вече споменах това е едва втората ми кутия FlamBox, но отново останах страшно доволна, всичко което се намира вътре в нея крещи ЛЯТООО, от артикулите, та чак до жълтата опаковъчна хартия която не се вижда на снимките.

   Без повече да се отплесвам излишно, ще ви покажа какво имаше в кутията.


        1. Свещ "Само още една глава". 
     Сами виждате колко лятно изглежда свещта. Обичам свещи, особено книжните, харесва ми жълтия цвят и освен това никога не бих отказала още една в колекцията си. Мисля че всеки един книжен човек е казвал поне по-веднъж на някого, "Само още една глава", нали?! 😜 А колкото до аромата, разбира се много свеж и лек - Карамел, Ябълка и Кафе.


       2. Ароматно кафе "Целувката на Ана" от "THE COFFEE ROOM".
      Когато го извадих първо си помислих че е чай, но след като го разгледах по-обстойно и разбрах че всъщност е кафе, останах много доволна и все пак изненадана от присъствието на такъв вид артикул. Като човек който е луд по кафето, ( ама буквално) обичам да опитвам всякаква възможна разновидност а това определено е нещо различно и в най-скоро време ще си го отворя и ще си приготвя чаша кафе. 


        3. Специално подбрани рецепти за различни книжни коктейли.
     Определено се е получила много готина идея с тези рецепти. Още нещо което много ме изненада е рецептата от "Дотук с издънките" на Жил Льогардиние - Лимонада от киви. Съвсем на скоро прочетох книгата и буквално се влюбих в нея, спомням си за тази лимонада и много исках да си я направя и ето че сега това ще ми е по-лесно след като имам нагледно и рецепта. 


        4. Керамичен термос.
     Разбира се, как да си направим напитка от вече предложените ни, ако няма къде да ги слагаме. Термосите мисля че ги има в два вида, ( или поне толкова видях, Дес 😜) лично моят много ми допада и се радвам че ми се е паднал този тъй като на другият има розово, а аз не съм почитател на този цвят.          5. Картончета за снимки.      Не знам как точно ще ги оползотворя най-вече със залепянето на снимките, но определено много ми допадна като идея и ще си измисля какво да ги правя, излишно е да казвам колко красиво и цветно изглеждат... 😜


        6. Читателска карта. 

     Читателската карта е нов артикул за кутията, който ще присъства в всяка една следваща кутия.    Картата, може би е едно от любимите ми неща и ще си я ползвам точно за тази книга от кутията, макар и не прочетена през Август, а след това ще си я прибавя към Читателския дневник на Orange Books. 


        7. Торбичка свързана с темата на кутията. 

     Ето и торбичката за този месец, която пазеше вътре в себе си и книгата. 
     Разликата от другите торбички е че снимката която е използвана, не е корицата на книгата а снимката от информационната картичка, цитатът отзад е доста добро допълнение.       8. "Най-доброто в теб" от Колийн Хувър
              (Издателство: Ибис) 


  

         Чела съм само "9 Ноември" от Колийн Хувър и много ми хареса, след като видях че Ибис ще издават още една книга на авторката, много се зарадвах, прочетох анотацията и мисля че ще ми допадне самата история. Радвам се че тази книга е избрана за лятната кутия, а колкото до мен, съвсем скоро мисля да я прочета и мога само да се надявам и тази да ми хареса толкова колкото и предната която прочетох. 


  
     И този месец останах доволна и доста приятно изненадана от книжната кутия която си взех, определено след известно време отново ще си поръчам  FLAMBOX, без да се замислям ви я препоръчвам ГОРЕЩО и с две ръце. А мястото от където може да си я поръчате е ето тук https://thereadingflamingo.com/ --- --- --- --- --- 


                                     Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

LitCon Bulgaria 2018 - едно невероятно преживяване

Здравейте, приятели!
--- --- --- --- ---

   Толкова много и различни емоции все още има в мен, когато стане въпрос за LitCon 2018 че просто не знам от къде да започна и кое по-напред да споделя.
Емоции много, но всяка една ме кара да се чувствам толкова щастлива, позитивно настроена и също така създаване на скъпи спомени.

Ще се опитам да ви представя от моя гледна точка приключението наречено LitCon, като идеята ми е да ви опиша моята специална и незабравима събота, а датата беше 06.10.2018.
Реално моето приключение започна още от петък срещу събота вечерта, когато трябваше да си хвана влака от Стара Загора за София, а началният час беше 01:35ч. Последния път когато се бях качила на влак беше доста отдавна и вълнението в мен бе доста голямо, особено докато стигна до Пловдив когато се качи най-добрата ми приятелка и двете се запътихме към столицата. В 06:10ч. слязохме на ЖП Гарата в София и от този момент ентусиазма и вълнението в мен …