Пропускане към основното съдържание

"Басейнът" от Либи Пейдж                                                     Здравейте, приятели!
 
                                      Издателство: СофтПрес
                                      Цена: 17,99лв.--- --- --- --- ---

             АНОТАЦИЯ:

Един много специален басейн е заплашен от затваряне. Най-верният му плувец – възрастна дама, прекарала живота си там, прави всичко по силите си да го спаси. Прохождаща журналистка проследява развитието на случая, без да подозира, че той ще промени живота й завинаги… „Басейнът“ е очарователен роман за любовта, загубата, приятелството и остаряването за читатели от всички възрасти.

Кейт е на двайсет и шест, но за разлика от повечето си познати, е напуснала родния Бристол и се е установила в Лондон, където пише кратки обяви за малък вестник. За няколко години в столицата обаче така и не е създала истински приятелства и дните й са белязани от самота и борба с депресията. Всичко се променя, когато най-сетне й възлагат да отрази истинска история. Местният плувен басейн е застрашен от затваряне и прохождащата журналистка трябва да проследи развитието на случая.
На осемдесет и шест Розмари е жизнена, духовита и се наслаждава на всеки нов ден. Вече седем десетилетия утрото й започва с плуване в открития басейн „Брокуел” – мястото, където се е влюбила за пръв и последен път, където е намерила многобройни приятели и е преодоляла всевъзможни трудности. Сега, когато плувната база може да затвори врати завинаги, възрастната жена трябва да потърси в себе си силата и куража да я защити. На помощ изненадващо се притичва младо момиче, което моли Розмари за интервю…
Сближаването на двете жени променя из основи както техния живот, така и този на съседите и приятелите им от квартала. Защото басейнът е биещото сърце на общността и заслужава да бъде подкрепен от плувците си.
„Басейнът” е очарователен роман за любовта, загубата, приятелството и остаряването, който ще допадне на читатели от всички възрасти. Феновете на Фредрик Бакман ще останат възхитени!

Тази книга е прегръдка!
The Book Trail


--- --- --- --- ---

    Книгата я имам от месец Май, когато излезе, но бях решила да я оставя за морето и ето на... както никой друг път при мен, случи се точно така като си бях наумила.
Влюбих се в историята още от самото й начало.
Ще се запознаем с две невероятни жени, които са колкото различни, толкова и еднакви.
Осемдесет и шест годишната Розмари и двадесет и шест годишната Кейт.
 Докато Розмари е духовита, оптимистична, готова винаги да помогне на всеки който има нужда, то Кейт е затворена в себе си, несигурна, депресирана и неудовлетворена от живота си, но един ден всичко се променя когато получава шанс за първи път да напише истинска статия за вестника в който работи. И така всъщност двете жени се запознават и от среща за интервю в последствие Кейт и Розмари, постигат истинско приятелство което не познава, разлика в поколенията, различно мислене и съответно различния подход и т.н.
Както се досещате и от заглавието, тук, главната и свързваща цялата история е Басейнът, намиращ се в един от кварталите на Лондон, и за обществото на "Брикстън" и в частност за Розмари, той означава много повече, просто от място на което може да поплуваш и постоиш на шезлонга. Розмари плува в него от 80г, още когато е била малко момиче, там тя се запознава по-късно и с другите си приятели, среща бъдещият си съпруг, изживява толкова скъпи моменти на това място. След като остава сама, басейнът и всичко което символизира е единственото място на което се чувства цяла и по-близо до съпругът си, по-свободна и истинската Розмари.

Кейт тепърва ще разбере колко всъщност очарователно и специално е мястото в "Брикстън", заедно с звездата на деня, а именно Басейнът, не само че отново ще започне да плува, но ще намери както споменах истински приятел в лицето на старата дама Розмари, но още ще намери себе си, приятели и не на последно място, човек в който да се влюби.
А каква е причината която събира всички персонажи, които ще срещнем в книгата ще оставя на вас, все пак не искам да отнемам от удоволствието ви.  За самият сюжет повече няма да продължавам да пиша... знаете защо... просто трябва да прочетете тази книга.

 

      Това че прочетох книгата на морето определено ми помогна още повече да се принеса и усетя историята до край. Либи Пейдж има наистина прекрасен, лесен за разбиране и незатормозяващ стил на писане, който на мен ми допадна изключително много. Имаме добре изградени персонажи, дълбочина в историята, която на моменти ме караше да изпитвам това което и самите ни героини. И описанията не бяха ненужно дълги, но не и прекалено кратки, има и динамичност която те кара да искаш да прочетеш още една страница, и още една, и още една и така докато щеш не щеш осъзнаваш че си стигнал до последната страница.
Това е история за приятелството, как съвсем неволно можем да го срещнем в най-неочаквания човек и как ако си дадем шанс и се доверим, то ще имаме приятел за цял живот. История за това как един на оглед съвсем обикновен басейн, може да бъде целия живот на човек. История за това как чрез упорство, помощ от другите и вяра в себе си можем да постигнем всичко което пожелаем и не на последно място разбира се история за всички тези хора които обичат да плуват и... добре де, и за тези които не могат, но обичат да се плацикат във водата. 😜
И нещо също много важно което няма как да не споделя е че присъстват жълти патета и лисици.

   И остана да спомена и самото издание, което издателство СофтПрес ни предлагат. Много се радвам когато една красива история е облечена и в красива корица, а тази определено е точно такава. Корицата не е оригиналната, но между двете определено нашата ми харесва една идея повече, а корицата е дело на Радослав Донев. Превод - Габриела Кожухарова.


        "Прикляка и плъзва поглед по тях, припомня си радостта от откритието, че една книга 
         може да те отведе в друго време и място, да те пренесе в друг свят. Когато чете, би 
         могла да бъде когото си пожелае."


--- --- --- --- --- 


                                          Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

LitCon Bulgaria 2018 - едно невероятно преживяване

Здравейте, приятели!
--- --- --- --- ---

   Толкова много и различни емоции все още има в мен, когато стане въпрос за LitCon 2018 че просто не знам от къде да започна и кое по-напред да споделя.
Емоции много, но всяка една ме кара да се чувствам толкова щастлива, позитивно настроена и също така създаване на скъпи спомени.

Ще се опитам да ви представя от моя гледна точка приключението наречено LitCon, като идеята ми е да ви опиша моята специална и незабравима събота, а датата беше 06.10.2018.
Реално моето приключение започна още от петък срещу събота вечерта, когато трябваше да си хвана влака от Стара Загора за София, а началният час беше 01:35ч. Последния път когато се бях качила на влак беше доста отдавна и вълнението в мен бе доста голямо, особено докато стигна до Пловдив когато се качи най-добрата ми приятелка и двете се запътихме към столицата. В 06:10ч. слязохме на ЖП Гарата в София и от този момент ентусиазма и вълнението в мен …