Пропускане към основното съдържание

"Хюга ваканция" от Роузи Блейк
                                                            Здравейте, приятели!                                                Издателство: Хермес
                                                Цена: 14,95лв.
--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ:

Перфектната рецепта за хюга включва: горещ шоколад, спуснати завеси, светлина от свещи и... някого, в когото да се влюбиш.

Над английското провинциално градче Юлеторп се е спуснала есен. Времето е студено и дъждовно, небето е сиво и хората са потиснати. Магазинчето за играчки на главната улица затваря врати, защото собственичката му Луиза напуска града. Преди него кепенци са хлопнали и редица заведения, а много от къщите са обявени за продан. На жителите на Юлеторп, изглежда, никак не им върви... докато там не пристига датчанката Клара. Тя е красива, жизнерадостна и следва принципите на хюга – датската философия на уюта, близостта с любимите хора и щастието от простичките неща в живота.

Клара наема магазинчето и го превръща в атракция за децата. Но синът на Луиза – Джо, който работи в Лондонското сити, се усъмнява в подбудите й. Той пристига в градчето, за да разбере какво се крие зад ангелското излъчване на датчанката, но тя има план...

Може ли Джо, който отговаря на служебни имейли в три часа през нощта, да приеме хюга философията?


--- --- --- --- ---

  Спокойствие, топлота, уют, истински емоции, хумор, лежерност...ъъъ... май се отплеснах, прекалих ли!?
След като прочетох първата глава от историята, веднага в съзнанието ми изплуваха книги от същия тип, които страшно много обожавам, а именно "Мосю Жан в преследване на щастието" и книгите на Жил Льогардиние.
Определено много обичам и много специални са този тип истории, след четене за битки, принцеси, асасини, любовни триъгълници, петоъгълници и т.н. имам нужда от нещо коренно различно, което ме кара просто да се насладя и да отпочина.

 Клара ще покаже на всеки един от нас че с много доброта, търпение и прилагането на Хюга, можем да постигаме всичко което поискаме, как да бъдем една идея по-щастливи и да се радваме на малките неща от живота. Как живота не е само работа, използване на телефони, таблети, лаптопи и никаква комуникация с други хора.
След много лутане из света, Клара попада съвсем случайно в селцето Юлеторп, близо до Съсекс и отново съвсем случайно решава да попита Луиза, дали би дала магазина си за играчки и апартамента си, докато я няма и Клара да се грижи за тях. И от тук започва доста интересната част, ще станем свидетели как главната ни героиня, ще трябва да се бори с неодобрението и лошотията на някои жители от селото и как в същия този момент пък намира много близки и истински приятели в лицето на Гавин и Лорън. Ще се срещнем и със домашните любимци на Луиза, които определено са доста забавни и интересна част от книгата.
Следващия е Джо - синът на Луиза, в началото имах голям проблем с него, дразнеше ме на макс, но със леко побутване от страна на Клара и също така доста упорство от нейна страна в входа на историята, настъпва изключително голяма промяна в него.
Другото което много ми хареса е това как бяха включени смс-те на Луиза към Гавин, чрез тях проследихме колко всъщност луда е тя и как си прекарва във Испания.

Как ще се справи Клара с новото си начинание, дали Джо ще се научи на Хюга и по-малко работа и какво ще се случи с Луиза и Гавин? Всички тези неща ще разберете само ако решите да се потопите в тази много сладка и поучителна история.
Определено много ми допадна и стилът на писане на авторката, как е изградила героите и самия й начин на изразяване и определено голям плюс е че няма прекалено дълги и ненужни обяснения.

Следващото нещо на което искам да обърна внимание е българското издание, което Хермес ни предлагат. Веднага ви казвам че нашата корица ми харесва много, ама много повече от оригиналната и на 100% допълва историята. Корицата е дело на Мариана Кръстева Станкова, а превода е дело на Паулина Мичева.


     "Клара предпазливо свали превръзката. Намираше се пред магазина, заобиколена от тълпата, и когато погледът й обхвана картината пред нея, успя само да ахне. Цялата витрина бе натъпкана с колекцията от винтидж плюшени мечета на Гавин, усмихнатите им лица бяха обърнати към улицата и към децата, които притискаха носове в стъклото, за да ги видят по-ясно. Мечки в дрехи, мечки, седнали в различни пози, мечки, натрупани една върху друга в единия ъгъл. Ефектът беше невероятен и Клара се усмихна широко, когато влезе в магазина и видя рафтовете, отрупани с мечета."


--- --- --- --- --- 


                                        Благодаря Ви,за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…