Пропускане към основното съдържание

"Игра на живот" от Кен Гримуд
                                             Здравейте, приятели!


                                  Издателство: Orange Books
                                  Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Какво ще стане, ако можете да изживеете живота си отново?

Джеф Уинстън не знае, че му е даден този шанс.
Докато не умира.
И се събужда двадесет и пет години по-млад.
И изживява друг живот. И отново, и отново...
Може би един от тези животи ще е правилният.

--- --- --- --- ---

 Разбрах за книгата от поста на Савина, където разказа лична история свързана с нея. Анотацията отзад е доста оскъдна, но за сметка на това пък събуди и то доста любопитството ми, добавих си я към книгите които искам да прочета и мислих съвсем скоро да се сдобия с нея след като излезе. И да, сдобих се много по-скоро от колкото предполагах, беше в последния BOPS и ето на вече е прочетена.

Самия сюжет много ми допадна, да прочета за някой, който може да изживее живота си, отново и отново и отново... беше нещо ново и различно за мен. Сега след като завърших книгата, мога да ви кажа че преминах през няколко състояния с нея. В началото много ми хареса, определено започна много ударно, след известно време и в хода на историята малко ме загуби, поради причината че имаше период в който не се случваше нищо което да задържи вниманието. След средата книгата, имаше пет или шест глави в които някои от многото засегнати теми от ежедневието на главният ни герой Джеф ми дойдоха малко в повече. И така, след това дойдоха последните 80 страници, където започва и развръзката, та те бяха много интересни и силни, определено края ми хареса и ми помогна за крайното ми мнение.

Джеф, изживява 5 или 6 пъти живота си като се връща 25 години назад, и всеки един живот е различен. Преминава през много, изживява отново някои неща от първия си живот и със знанията от него си помага в настоящия. В началото объркан и шокиран, след това и в хода на историята натрупал още повече знания някак успява се нагоди към настоящия си живот.
Памела е любимият ми персонаж, определено след нейната поява, Джеф стана по-уверен и внесе повече действие в историята. Хареса ми това което двамата споделят като съдба, взаимоотношенията които изградиха помежду си и трудностите през които преминаха и все пак останаха заедно.
Както споменах и по-горе, във самите животи на Джеф, бяха засегнати доста различни теми, било свързани със самата му работа или събития които се случват през дадената година и това дали всъщност може да се промени нещо. Политика, извънземни, бизнес инвестиции и залагания не са теми, които лично на мен са ми интересни и на моменти когато бяха по-силно засегнати, имах лек проблем с това, но това си е лично до мен.


Ако трябва да си извадя поука от тази история, то тя е такава че все пак живеем един живот и НЕ трябва да го пропиляваме. Нека го изживеем както искаме, да бъдем благодарни и най-вече да бъдем добри! А ако получим втори шанс... е тогава ще му се мисли. 😉

Много мислих каква оценка бих искала да и дам - 4✩.
 Хареса ми сюжета, героите са добре изградени, стилът на писане ми допадна и както вече споменах Джеф и Памела много ми допаднаха и ме накараха на моменти да изживявам съдбата им заедно с тях. Другото което много ми харесва е самото издание което изглежда много стилно. Издържано в бяло и черно, а буквите в жълто, наистина много красиво.
 Но тук идва и обратната страна, това което не ми хареса бяха няколко момента на бездействие и по-горе изредените теми, които бяха засегнати.
Корицата е дело на Живко Петров, а превода е от Петко Петков.


          "Може би просто имаше нужда да се върне в началото, да се убеди, че самият той е истински, да си припомни, че е имало време, когато реалността е била нещо стабилно и неповторимо."

          "Дилемата ни, колкото и необикновена да е тя, не се различава съществено от проблемите, с които се сблъсква всеки, живял на този свят. Тук сме, но не знаем защо. Можем да фолософстваме колкото си искаме, да търсим пътя към тайната по хиляди различни начини и пак да си останем на изходна позиция." 

          "- Във всеки живот има поражения. На мен ми бяха необходими много, много години, за да се науча да се справям с тях, и пак не съм сигурен, че някога ще успея. Но това още не означава, че трябва да се отеглим от света и да спрем да се стремим да извлечем най-доброто от себе си. Поне това си дължим и заслужаваме наградата, полагаща се за подобни усилия."


--- --- --- --- ---                                              Благодаря Ви,за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…