Пропускане към основното съдържание

"С обич, Саймън" от Беки Албъртали                                                Здравейте, приятели!

                                Издателство: Ибис 
                                Цена: 12,90лв.--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ:

  Шестнайсетгодишният Саймън Спиър предпочита да запази драмата за училищния мюзикъл, а не да я превръща в част от живота си. Но когато негов съученик случайно получава достъп до електронната му поща, дълбоко пазената му тайна е на път да бъде разкрита.Сега Саймън е изнудван и ако не помогне на Мартин да спечели момичето, по което съученикът му си пада, писмата му, съдържащи най-съкровената му тайна, ще станат достояние на цялото училище...  


--- --- --- --- --- 

  "С обич, Саймън", определено е една стойностна и истинска книга, но най-вече заради самата тема която, авторката е засегнала, а именно сексуалната ориентация. Иначе като цялостност, има нещо което не ми достигна. Дали заради, това че бях чела и гледала само добри отзиви и колкото й в повечето случаи да не ми влияят, то този път се случи точно обратното. 
Лично за мен, точно тази тема е съвсем в реда на нещата и не виждам нищо нередно, лошо или неправилно. Всеки човек има право на щастие и ако това щастие е да харесва или обича човек от същия пол, то какъв е проблема!? Нека бъдем по-добри един към друг и приемаме решенията на хората. 

Както казах това което най-много ми хареса е самата тематика на книгата, харесаха ми и някои от героите, как бяха изградени и нещата които им се случваха. Определено не бих казала че съм разочарована, радвам се че има книга с такава тематика и то във Тийн категорията, защото аудиторията е доста по-голяма, а колкото по-голям отзвук, толкова по-добре. Но, признавам си очакванията ми като чи ли бяха доста по-големи от това което получих. Определено, това да се разкриеш пред семейството, приятелите и цялата вселена, хич не е малко и никак не е лесно, но останах с впечатлението че Саймън се страхува прекалено много от това какво ще кажат другите, а накрая когато го направи за повечето от тях се оказа че или са знаели или поне са подозирали, което малко или много ми взе от самата емоция. И за да не издам някой спойлер, ще кажа само че имаше и  други такива моменти, но няма да навлизам в по-голяма конкретика.
Саймън ми се стори доста противоречив образ и още нещо което не ми хареса в него бе това че предпочиташе да сподели някакви незначителни неща с наистина близките си хора, а важните ги криеше и в последствие се разбираха. 

Някои други неща които ми харесаха и оформиха крайното ми мнение за книгата са приятелите на Саймън, определено ми се искаше да прочета повече за тях, бяха много готини, откровенни и бяха рамо до рамо със Саймън. Хареса ми и как беше структурирана и самата книга, паралелно със главите в които Саймън разказваше за приготовленията около училищният мюзикъл, имаше и глави в които бяха представени въпросните имейли между Блу и Жак. 
На бързо да обобщя, крайната ми оценка е между 3,5 и 4 ✩, най-вече заради това че имаше доста моменти в които исках малко повече емоции и малко повече драма. Но пък не мога да дам прекалено ниска оценка защото главната тематика на книгата ми допада изключително много. 

Последно, но също толкова важно е и самото издание. Всичко в нея ми харесва като цвят, рисунките на училищните пособия, шрифта на заглавието и единственото което не ми се връзва е момчето. Имам си друг изграден образ на Саймън и определено той не изгледа така. Все пак не е лоша, не е от най-любимите ми, но пак е добра. Корицата е дело на Кремена Петрова, превод на Вера Паунова и разбира се един прекрасен книгоразделител.


   

   "Ето какво няма да разберат хората. За разкриването. Дори не става дума за това, че съм гей, защото дълбоко в себе си знам, че семейството ми ще го приеме. Не сме религиозни. Родителите ми са демократи. Татко обича да се шегува и определено ще бъде неловко, но предполагам, че съм късметлия. Знам, че няма да се отрекат от мен. И съм сигурен, че някои в училище ще се заяждат, но приятелите ми няма да имат проблем с това. Леа си пада по гей мъжете, така че вероятно страшно ще й хареса."


 --- --- --- --- --- 


                                     Благодаря Ви,за отделеното време!!! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…