Пропускане към основното съдържание

"Батман: Нощният хищник" от Мари Лу





                                                        Здравейте, приятели!





                                           Издателство: Ciela 
                                           Страници: 378 
                                           Цена: 16лв. 




--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ: 

Преди да стане Батман, той беше Брус Уейн.

Едно безразсъдно момче, готово да наруши правилата за момиче, което може да се окаже най-големият му враг. 


--- --- --- --- ---

  "Батман: Нощният хищник" е книга втора от серията на DC ICONS, която излезе съвсем скоро на българския пазар и искам да ви кажа че ми беше много интересна, не толкова колкото, моята любимка "Жената-Чудо" и все пак ми допадна.

Тази книга е първата която чета oт Мари Лу и много ми хареса стилът и на писане, как е изградила героите и ми хареса че имаше доста диалози, приятелските взаимоотношения между Брус, Харви и Даян беше другото което проследих с най-голямо удоволствие.
 Определено ми допадна идеята да прочета повече за момчето Брус Уейн преди да се превърне в познатия ни Батман. Виждаме едно 18-сет годишно момче в което всички виждат бъдещ милиардер, получил всичко на тепсия, но истината е много по-различна.
Брус иска да постигне много повече, иска да помогне на родния си Готъм Сити да бъде по-безопасно място и за тази цел, много хора в корпорация УейнТех, разработват тайно иновативни дронове и роботи за да бъдат в помощ на местната полиция.
И все пак, не може всичко да мине гладко, в навечерието на 18-тия си рожден ден, Уейн става свидетел на това как полицейските коли се опитват да настигнат престъпник и да го хванат. Тогава става ясно че няма да успеят и Брус подтикнат от това да бъде в помощ на Готъм Сити, тръгва след престъпника. И от там започва всъщност голямо приключение за Брус - къде хубаво, къде лошо, всичко си има последствия.
А за Брус последствията са 5 седмици пробация в Психиатричната болница "Аркъм", срещата му с мистериозната и много опасна Мадлен и връзката и с "Нощните хищници".

Брус Уейн - тук е 18 годишно момче което тъжи за родителите си и все пак това което иска най-много е да продължи тяхното дело, а именно да подобри сигурността на родния си град - Готъм Сити. Виждаме го колко е добър и състрадателен, дори и към най-големите си врагове. На моменти податлив към лошата страна и все пак главната му цел е да бъде закрилник на града си, най-близките му останали хора и лоялността към приятелите му. В края на книгата вече виждаме малко от бъдещия Батман.

Мадлен - е много интересен и интелектуален герой. Страшно добра в манипулациите и лесно постигаща това което иска. Тя е просто гениалния отрицателен герой за мен и определено тя беше втория водещ персонаж след Брус, разбира се. Тя беше тази която изпита до край, добрата и лошата страна на Брус и всъщност накрая подсъзнателно, тя му помогна да разбере че той трябва да бъде от добрите.

Разбира се тук искам да спомена и настойника на Брус, Алфред - голяма опора за него и двамата сформират страшно добър екип.

Лушъс Фокс е гения в корпорация "УейнТех" и макар че нямаше много прояви, то участваше в най-важните моменти от историята.

Детектив Дрейкон и Доктор Джеймс - с тези двете първоначално имах голям проблем, но в хода на историята започнах да ги харесвам. Особено когато разбраха че всъщност младия Уейн иска и може да им помогне да разберат кой е големия шеф и водач на групата на "Нощните хищници".

Както вече споменах стилът на Мари Лу, много ми допадна и буквално прочетох книгата за два дни, със всяка една страница ми ставаше все по-интересно и все по-интересно. Обичам когато е лесно достъпно написана една книга и не ме затормозява излишно. Също така изненадващия елемент - кой е истинския водач на Хищниците, каква е неговата история и защо прави всички тези жестокости ме държа до самия край. Първоначално подозирах един от героите, после друг, но така и не успях да заподозра истинския виновник, а за мен това значи че книгата е държала вниманието ми на 100%.

Корицата е оригиналната, много ми харесва - художествената адаптация на българската корица е дело на Фиделия Косева, превода е на Богдан Русев.


    
     "Може и да съм бил твърде малък, за да спася родителите си, но сега мога да потърся справедливост. Мога да предотвратя нови убийства, преди Нощните хищници да нанесат следващия си удар. Няма да им позволя да ме включат в списъка с постигнатите си цели.' 

   
   "Гневът на Брус се разпали и му даде нови сили. Предишните й три жертви бяха загинали, защото се бяха опитали да избягат от дома си. Това беше първата им грешка - бяха започнали да се държат като плячка още преди да ги уловят. Но това беше домът на Брус - домът на неговите родители. Сега те бяха на негова територия. 
А на неговата територия хищникът беше той." 


  "Даян прегърна Харви и Брус се присъедини към тях, като се наслаждаваше на близостта им. Ето това тук беше най-важното. Той си помисли, че днес не бяха длъжни да идват; и двамата бяха понесли тежко изминалата нощ и вероятно бяха също толкова изтощени, колкото и той. Но въпреки това бяха дошли, за да бъдат до него, да се опитат да го ободрят, и той беше обзет от дълбока благодарност, че има тези приятели, с които може просто да бъде себе си. 
  На света винаги щеше да има лъжци, предатели и крадци, но щеше да има и добри хора като тях двамата."

   
  "Погледнат отдалеч, Брус почти със сигурност беше невидим - миниатюрен силует, потънал в сенките на концертната зала и града зад нея. В небето нямаше светлини за него, нито вдигнати лица, и никой не викаше името му. Може би дори никой нямаше да разбере, че изобщо е бил там - като мълчалив страж на пост над града. 
  Но когато погледна пред себе си, той видя океан от светлина - цялото проблясващо сърце на Готъм Сити, отворено пред него. Не знаеше какво го очаква - все още не - но все пак знаеше, че каквото и да имаше в неговото бъдеще, то беше тук. 
  Този град му изглеждаше като място, което си струваше да защитава. 
  Този град беше неговият дом."


--- --- --- --- --- 

   
                                  Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ