Пропускане към основното съдържание

"Уилям Уентън и Агентът с орбулатора" от Боби Перс #3

                                              Здравейте, приятели!


                                            Издателство: Емас
                                            Страници: 232 
                                            Цена: 13,90лв. 

--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ: 

Приключението продължава - гениалният кодоразбивач Уилям Уентън се изправя пред ново предизвикателство

Символът на Лондон, прочутият часовник Биг Бен, спира да тиктака! Според Уилям няма място за съмнение, че това не може да е проста случайност, а знак, че се задава нещо значимо. И не греши - съвсем скоро се появява мистериозна личност, назоваваща се Агентът с орбулатора, а така се завихря и новото приключение на младия гений и най-добрата му приятелка Иския. Какво иска от него Агентът? И какво, за бога, е всъщност орбулатор?

Мрачни потайности и на пръв поглед невъзможни за разбиване кодове се крият между страниците на третата част от световнопризнатата поредица за Уилям Уентън - „Агентът с орбулатора“. Боби Перс ни връща в неговата вселена, изпълнена с нестихваща върволица от хитри и непредвидими обрати, роботи с характер и хаплив език, и с храброст - във всичките форми и размери.


--- --- --- --- ---

Със всяка следваща книга която чета за Уилям, толкова по-любима ми става тази поредица. Изпълнена с приключения, разшифроване на трудни механизми, кодове и партньорство с най-различни роботи и техните леко смешни имена.

Уилям се подготвя за един съвсем обикновен ден, докато сутринта когато тръгва за училище и чака автобуса си, той не получава пратка от съвсем непознат и леко странен мъж. Без разяснения и обяснения какво има в малката кутия и защо точно младият гений я получава, мъжът изчезва.
Разбира се, Уентън не може да стой мирно докато се прибере, още в училище отваря кутията и всичко започва наново. (белите и приключението)
След като се прибира за свой ужас вижда че всичко дървено у дома е станало на стърготина, веднага се сеща за любимото си бюро което е спомен от дядо му... уви него вече го няма, но с него, липсва и флашката на която има програма чрез която момчето може да разговаря с дядо си. Няма как, вече всичко му е ясно на Уилям, отново се случва нещо и преждевременното му връщане в Института само потвърждава това.

След последните случки, (от миналата книга) контрола на защита вече не е толкова затегнат, но пък се оказва че има нови видове роботи, които уж са по-добри от предишните. Първоначално всичко изглежда спокойно и наред, освен новите роботи, ученето в Института е вдигнало ниво, отново се приемат млади бъдещи гений с които сега се занимава Иския. Разхожда ги из сградите, показва им роботите и това което им предстой да изучат и не на последно място със правилата. Не на последно място и новата и много специална витрина, свързана с "онзи зловещ ден" когато Уентън се бореше с Корнелия и Шифрованият портал. Смятащ го за ненужно и леко прекалено, младият гений не е обеден че всички изложени неща там, всъщност трябва да са на толкова достъпно място и едно от тези неща е останала метална част от ръката на злата вещица.

И така, без повече да разкривам от сюжета, само ще кажа... отново и отново Уилям и всички негови съмнения ще се окажат истина!

Предизвикателството е такова че Биг Бен спира да работи и кой друг освен Уилям може да се справи? Но, всички се досещаме че няма да бъде толкова лесно.
Защо всъщност известната часовникова кула спира да работи, какво се случва в Института, къде е флашката с дядото на момчето, какво ново ще получи баща му и кой всъщност е Агентът с орбулатора?
На помощ заедно с Уентън ще се притекат Иския, Бенджамин и един по-специален робот... и може би и този доста потаен Агент. А освен вече познатата ни Корнелия, като лошият тип ще видим един познат персонаж, който ще бъде безмилостно използван от нея, но пък не мога да кажа че не си го заслужава.
От високата кула на Биг Бен, до морските дълбини... новата опасност застрашаваща света, подканва младият и невероятно надарен разбивач на кодове, отново да покаже на какво е способен и да спаси всички.

Не е ново но, все пак да си кажа че и тази трета част се чете изключително бързо, определено Боби Перс вече се превърна в един от любимите ми автори. Обичам когато стилът на автора е лесно достъпен, непринуден, увличащ и каращ читателя да отгръща страница след страница. Прочетох я за два дни и докато се усетя вече бях на последните страници.
Корицата отново е много красива, различаваща се и разбира се е дело на Стоян Атанасов от "Kontur Creative". Превода е от Ева Кънева.
 

      ✪ Ревю на книга 1: "Уилям Уентън и Крадецът на луридий" от Боби Перс
      ✪ Ревю на книга 2: "Уилям Уентън и Шифрованият портал" от Боби Перс #2


            Благодаря на издателство Емас, за предоставеното копие!


--- --- --- --- ---
                                    Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…