Пропускане към основното съдържание

"Разстоянието помежду ни" от Кейси Уест






                                                     Здравейте, приятели!






                                         Издателство:Емас 
                                         Страници: 216
                                         Цена: 15лв.



--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ: 

    С пари не се купува добро първо впечатление

Кейман Мейърс, наскоро навършила тревожните седемнайсет, изучава богаташите - един вид личен социален експеримент - и дългогодишните наблюдения говорят за едно - те стават само да харчат пари за безполезни работи. Например, за порцелановите кукли в магазина на майка ?.
Ксандър Спенс влиза в магазина на госпожа Мейърс със задача да избере кукла за подарък на баба си и още от пръв поглед Кейман го слага в раздела „абсурдно богат“. Очарователен е и проявява разбиране към нея, както никой досега, ала тя е достатъчно умна да знае, че интересът му бързо ще се изпари. "Богатите страдат от сериозен дефицит на вниманието" - това предупреждение на майка ? се е забило като пирон в мозъка ?. Но колкото и да се старае да отблъсне Ксандър, младият мъж стиска зъби... И с огромно учудване Кейман си дава сметка, че всъщност ? се иска той да остане.
Очакванията на майка ?, отговорността, която изпитва към нея, неясното минало, страшното бъдеще... всичко това тежи от години върху мислите и раменете на тийнейджърката и тя трудно намира баланса. А сега и толкова неочакваните чувства към момче, паднало сякаш от друга планета... И то от породата на подозрителните свръхзаможни! Това вече идва в повече!
Ксандър обаче, с постоянство и внимание, е напът да докаже, че богатството не е недостатък на характера. И точно в този момент Кейман открива как парите играят още по-голяма роля във взаимоотношенията им.

При толкова пречки по пътя ще извървят ли разстоянието помежду им?

„Очарователна и озаряваща“
Къркъс Ривюс


--- --- --- --- ---

  Малко ми е минало времето за точно такъв тип романтични тийн романи, но от време на време нямам нищо против да чета и такива. А "Разстоянието помежду ни" за мен бе доста вдъхновяваща, на моменти малко наивна, но няма нищо лошо в това.

Разликата между Кейман и Ксандър е голяма или поне на пръв поглед, иначе лично аз мисля че повечето неща бяха по-скоро от несигурност, предразсъдъци и лоши спомени от миналото на майка й.Младото момиче се чувства длъжна да помага почти през цялото време на майка си в магазина им за кукли и така неведнъж дори самата тя си казваше че се чувства сякаш живее живот на 40г. жена, а не на 17г. момиче тийнейджър. Но магазинът не върви така както им се иска, и все пак имат поръчки колкото да не останат без пари, а една от лоялните и постоянни клиентки е жена с възможности. Кейман и майка и нямат нищо против това, дори и си говорят приятелски с нея, но тук се появява и едно правило за богатите и хората с по-малки възможности. Според майката на Кейман, те не могат да имат нищо общо помежду си, богатите са лоши хора и едва ли не трябва да се пази от тях.
Докато един ден Ксандър не се появява в магазина за да избере нова кукла за баба си, госпожа Далтън. (която се оказва тяхната постоянна клиентка) Не точно тогава, но почти малко след това магията започва да се случва.

 Кеймън и Ксандър започват да прекарват все повече и повече време заедно, първо съвсем по-приятелски, а после трудностите за младото момиче започват една след друга...
Тук се появява и Скай - най добрата приятелка на Кейман, тя заедно с новото си гадже са хората които винаги ще бъдат до главната ни героиня.
Скай е голям образ, много забавна с нея винаги е весело и забавно. Хенри пък е гаджето й, музикант в музикална група.

Ксандър - е от богато семейство и първото което всеки би си помислил е че ще бъде глезено момче, свикнало всичко да получава на мига, но далеч не е такъв. Напротив, притиснат от баща си да започне да се подготвя да наследи семейния бизнес, Алекс решава да разбере сам какво би искал да прави и тук идва и ролята на Кейман.

Двамата започват да си правят кариерни срещи в които да разберат какво им харесва и с какво биха искали да се занимават. И двамата малко по малко и съвсем ненадейно започват да изпитват чувства и влечение един към друг, хубаво им е заедно... но и тук не всичко ще мине по мед и масло.
Нещо се случва с госпожа Мейърс, Кейман крие от нея че се вижда с Ксандър, а какъв е точно проблема на майка й по-отношение на богатите и защо е твърдо против това тя или дъщеря и да имат допир до тях ще оставя сами да разберете.

Както вече споменах като цяло романа е забавен, бързо се чете, ненатоварва и все пак има и лека драма. Но в същото време те кара да се замислиш за някои неща от живота. За това какво всъщност е важно за теб или по-скоро да те подсети да се запиташ, дали това с което се занимаваш в момента е по твой избор и прави ли те щастлив и би ли променил нещо.
И не на последно място че не парите правят човека - а характера, отношението към живота, отговорността и искреността към другите. Определено бях в доста добро настроение след като затворих и последната страница.

Българската корица е дело на Фиделия Косева, още една нейна красива корица. Както нашата така и оригиналната много ми харесват. Превода е на Илияна Бенова - Бени.



   "Обвива кръста ми с ръката си и ме придърпва към себе си, заливайки ме с вълна от аромати - от този на паста за зъби до друг, на афтършейв. Стъпвам несигурно на токчетата, но се облягам на него и си възвръщам равновесието. Прегръщам го и се сещам, че майка ми сигурно гледа през прозореца. Ароматът и ръцете му обаче ми припомнят за какво се боря. За това. За него. Хубаво е да съм в прегръдките му. Там думите на майка ми изчезват."


    "През живота си съм виждала много счупени кукли. Някои поражения са малки - липсващо пръстче например, а други са със спукан череп или счупен крайник. Но нищо не е съизмеримо с това колко счупена се чувствам аз в момента. Вината си е моя. Бях наясно, че сме от тотално различни породи. Защо си позволих дори беглата надежда, че мога да се превърна в част от неговата?"



                   
                        Благодаря на издателство Емас за предоставеното копие! 



--- --- --- --- --- 


                                          Благодаря Ви, за отделеното време!!!     

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ