Пропускане към основното съдържание

"Талант за Убийство" от Андрю Уилсън






                                                     Здравейте, приятели!






                            Издателство: Хермес 
                            Страници: 296
                            Цена:17,95лв.





--- --- --- --- ---

 АНОТАЦИЯ: 

Изчезването на Агата Кристи през зимата на 1926 г. е една от неразрешените мистерии на миналия век. В „Талант за убийство“ Андрю Уилсън преразказва събитията от реалната случка, опирайки се на исторически факти, като запълва неизвестните с помощта на собствения си талант и въображение.

Един декемврийски ден Агата Кристи е блъсната към релсите на лондонското метро. Спасена е от непознат, информиран за най-интимните тайни на писателката. Той шантажира Агата и я въвлича в коварен план, който ще преобърне живота й завинаги.

Вие, госпожо Кристи, ще извършите убийство. Но преди това ще изчезнете.

Когато Уилям Кенуърд, заместник главен комисар на полицията, намира изоставената кола на госпожа Кристи, това слага началото на мащабна операция по търсенето й. А съпругът на писателката – Арчибалд, се превръща в основен заподозрян по случая.

--- --- --- --- ---

 Кой не е чувал за Агата Кристи и мистерията която се върти около нея. Гледала съм филми и сериали, по-нейните романи, но искам да ви кажа че, автентичните й романи нямат равни. Хубавото е че имам доста да чета, но нямам нищо против и да чета за нея, от някой друг автор. В тази книга Андрю Уилсън, ни представя, една предполагаема история за това какво може да се е случило през тези 11 дни в които Кристи е изчезнала мистериозно.
Според мен автора е успял много майсторски да вплете истинските факти от случката с тези които той си е измислил за да запълни празнотите. Също така ми беше много интересно че историята се разказваше от името на Агата Кристи.

След като е издала една от първите си книги и появилите се проблемите в къщи, госпожа Кристи е загубила музата си, според мен, тук тя се намира на кръстопът.
Силно вярваща че ще успее да спаси брака си и отново ще намери желанието си за писане, тя не спира да се бори и все пак, няма и най-малка напредстава какво приключение я очаква.
   В един зимен ден когато Агата е блъсната към релсите и в същият момент спасена, тя всъщност среща своя недоброжелател.
Д-р Патрик Кърс е човекът който я спасява от връхлитащият влак и човекът който е запознат с доста пикантни за обществото новини. Той започва да изнудва Кристи с това че ако не прави това което иска и не изпълни пъкления му план ще разкрие за проблемите на писателката и съпруга й, както и че ще навреди на дъщеря й.
С голяма неохота и страх тя приема да направи всичко което Кърс и казва и то най-вече за да зашити дъщеря си.
А през това време Старши инспекторът и заместник главен комисар Уилям Кенуърд получава сигнал за изоставена кола. Когато се разбира кой е притежателя на колата и след още един подаден сигнал за изчезналата писателка, той започва разследване и е твърдо решен да открие какво се е случило с нея.

Мисля да спра до тук, защото не искам да разкрия нещо важно. Тази книга е от тези в които е по-добре в разследването да ви води самият главен герой.

Но, ако искате да разберете какъв е плана на Кърс и защо е избрал точно Агата Кристи, какво иска от нея. А дали инспектор Кенуърд е тръгнал по-правилната следа за откриването на писателката и защо съпругът на Кристи - Арчи е главният заподозрян ще разберете след като прочетете книгата.

Историята е увлекателна, мистериозна и лично за мен до края, когато дойде време за развръзката признавам си не подозирах как точно ще постъпи Кристи и как ще успее да се измъкне от тази ситуация. Признавам си че когато започвах книгата ми се искаше в нея да намеря някаква информация, била тя и малка за това мистериозно изчезване. Не мога да кажа че научих нещо ново и все пак не съжалявам че я прочетох, аз обичам такъв тип книги и за мен тя бе едно разтоварващо, но й каращо ме да си правя какви ли не предположения какво ще се случи и как ще свърши всичко това. Както вече споменах стилът на писане е увличащ и се чете много бързо на два-три пъти се чете, главите са кратки което също много помага.


    "- А кой е този - как се произнася - Поаро? - попита Уна, докато разлистваше книгата. 
      - О, изключително особен, но интригуващ детектив. Белгиец. Работи със силата на малките си сиви клетки. Странна птица. Всъщност и самата писателка е много необичайна. Госпожа Кристи може и да се преструва на обикновена съпруга и майка, съвсем като другите, но ако разровиш под повърхността, ти гарантирам, че ще откриеш много по-загадъчна и интересна личност."


--- --- --- --- --- 



                                           Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Писателката: (15 дни с Фани Попова-Мутафова) от Владо Трифонов

                                                   Здравейте,             Издателство: Лемур   Страници: 192   Цена: 18,90лв. Признавам си, че не съм много, много запозната с живота на Фани Попова- Мутафова, но тази книга, това интервю от Владо Трифонов е едно много добро начало. Той ще ни представи един човек, който най-вече се е борил за романите си, те да видят бял свят и да бъдат четени. За 15 дни в които се среща с Фани Попова- Мутафова, честно казано мога да кажа, че главните теми са романите й, борбата да ги запази и най-вече дали е била нацистки настроена.  Аз бих казала, че НЕ - не е била нацистка. Но, тъй като е живяла и творила по времето на Втората Световна война, тя по-скоро е била успешно облъчена в така наречените "идеали" на един шизофреник. Била е убедена, че това което е представил като едно красиво, велико и светло бъдеще за просперитет е било правилно и това я води към затвора. За съжаление милиони хора са били излъгани и подведени от болната а