Пропускане към основното съдържание

"Благословени" от Цветелина Владимирова







                   Здравейте приятели, тази вечер съм тук със мнението си за "Благословени" от прекрасната Цветелина Владимирова.
                                          Издателство: Orange Books
                                          Цена: 11.90 лв.



--- --- --- --- ---


 АНОТАЦИЯ:

Благословени“ е третата  книга от поредицата Проклятието на Воронина, която ще ви отведе на едно последно вълнуващо пътешествие из света на вестители и пазители.

Всичко започна с едно пророчество, което ще промени съдбата на всички.
Битката с кръвожадните в подземията на базиликата в София приключва с кръвопролития и загуби, които могат да се окажат решаващи за войната с благословените. Ксения е пленник на Двореца, а Дорин се предава в ръцете на врага с надеждата да ѝ помогне да избегне фаталната си участ. Зоя, Воронин и Савченко намират Игор Алешкин сред руините на базиликата и единственото, което им остава, е да се надяват, че ще оцелее.
В Двореца Ксения се озовава лице в лице с един от представителите на най-могъщите благословени фамилии – Маркус Морел. Войната е вече в разгара си, а надеждата за оцеляване гасне с всеки ден. Но нищо не е такова, каквото изглежда.
Тайните продължават да се заплитат и бъдещето на вестителите и пазителите зависи от избора, който Ксения ще направи. Истината, към която Крамаренко е очертала пътя с цената на живота си, и отплатата с кръв са единственият изход от войната с благословените, в която не всички ще оцелеят.


--- --- --- --- ---


    Истината е че не знам от къде да започна, нооо... добре ще опитам.
Третата и за огромно съжаление последна книга от  поредицата "Проклятието на Воронина" си набавих, след като си поръчах лимитираната кутия BOPS, които "Четат ли двама" сътвориха за всички фенове на поредицата. Бях много щастлива че отново ще мога да се срещна със моите много скъпи приятели Ксения, Игор, Зоя, Дорин и Юри, но и изпитах трудност да я започна когато вече беше във ръцете ми, защото знаех че след това повече няма да ги срещна.
Може би, около седмица книгата седеше на рафта и ме чакаше, но просто не исках да започна да я чета, докато любопитството ми не се обади, а също и прекрасната авторка ми даде тласък да я започна. Както споменах във поста си, когато ви показах какво има във вече споменатата лимитирана кутия, Цвети Владимирова поддържа връзка със феновете си, и това да мога да си пиша със нея, за мен е нещо наистина много специално!






 И така без повече да се отплесвам...

Историята започва със един прекрасен и много прочувствен пролог.
   Тук имаме много глави от името на Зоя, след това е Ксения, Игор, Дорин.
Във тази книга ще проследим развръзката на цялата история и разбира се отново ще се срещнем със любимите ни герой.


Ще нахвърля няколко момента от самата книга, защото не искам да отнемам от удоволствието на тези, които все още не са я прочели.


   ✩  Историята започва със разказ на Зо, и това какво е станало във базиликата след тази така "кървава" нощ ако мога да се изразя. Зо, Воронин и другите са шокирани от това което намират там, и разбира се когато намират Игор във много лошо физическо състояние. Също така от Ксения и Дорин няма и следа, след това се стига до логичното, че са ги отвели във двореца.

  ✩ Във тази книга ще проследим доста бойни сцени, които Цвети Владимирова е описала изключително подробно и които лично за мен бяха много въздействащи. Аз си мислих че във "Пазители" Ксения израства и става невероятен боец, но истината е че тук тя, става още по-добра както във бойните сцени, така и във силите които намира във себе си. Изключително бързо успява да ги овладее, разбира се не без помощта на Маркус.

 ✩ Маркус - е нов герой за нас, той е един от Благословените. Като се има предвид от кои е, във началото признавам си хич не го харесах, но във последствие след лична и много болезнена трагедия, Маркус намразва така наречените "Благословени" и иска да им отмъсти, а какво по-добре от това че преди 20-години Крамаренко му се е доверила като му разкрива истината за тълкуването на Пророчеството и му е доставила този шанс във лицето на Ксения.

✩ Следващото много любимо нещо са взаимоотношенията между Зоя и Дорин. Те са ми любимата двойка след Ксения и Игор, разбира се. Беше ми много интересно и забавно, да проследя как се развиват нещата между тях и развръзката в края на историята страшно много ме зарадва.

✩ Както във предишните две книги и във тази елемента за приятелството отново е силно засегнато. Ксения през цялото време докато е заловена мисли за Зоя, Юри и Дорин и как може да разбере нещо повече за момчетата и да ги спаси.

✩ И последното което искам да споделя е връзката която доизграждат Ксения и Игор, за мен тя става много, много, много по-силна от преди, всяка трудност и всяко препятствие което или който излиза пред тях, те устояват и остават заедно, макар че края на книгата, ме разби емоционално.

Това бяха нещата които исках да споделя със вас, ДА не  е много подробно, ДА не е във синхонизиран ред, но ако започна да пиша по-подробно рискувам да ви разкрия неща, които е по-добре да прочетете сами, защото тогава удовоствието ще бъде по-голямо.
Мъчно ми е защото всичко свърши и както вече споменах във началото, аз наистина чувствам тези хора като мой близки книжни приятели, които бих искала да срещна отново, но уви...
И все пак се радвам че прочетох развръзката на историята и тази поредица и авторката й,  се настаниха във сърцето ми завинаги!!!

        Благодаря ти, Цвети Владимирова за прекрасните емоции които ни подари, нямам търпение, вече за нещо ново от теб!!!

--- --- --- --- --- 



                                 Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ