Пропускане към основното съдържание

"Благословени" от Цветелина Владимирова                   Здравейте приятели, тази вечер съм тук със мнението си за "Благословени" от прекрасната Цветелина Владимирова.
                                          Издателство: Orange Books
                                          Цена: 11.90 лв.--- --- --- --- ---


 АНОТАЦИЯ:

Благословени“ е третата  книга от поредицата Проклятието на Воронина, която ще ви отведе на едно последно вълнуващо пътешествие из света на вестители и пазители.

Всичко започна с едно пророчество, което ще промени съдбата на всички.
Битката с кръвожадните в подземията на базиликата в София приключва с кръвопролития и загуби, които могат да се окажат решаващи за войната с благословените. Ксения е пленник на Двореца, а Дорин се предава в ръцете на врага с надеждата да ѝ помогне да избегне фаталната си участ. Зоя, Воронин и Савченко намират Игор Алешкин сред руините на базиликата и единственото, което им остава, е да се надяват, че ще оцелее.
В Двореца Ксения се озовава лице в лице с един от представителите на най-могъщите благословени фамилии – Маркус Морел. Войната е вече в разгара си, а надеждата за оцеляване гасне с всеки ден. Но нищо не е такова, каквото изглежда.
Тайните продължават да се заплитат и бъдещето на вестителите и пазителите зависи от избора, който Ксения ще направи. Истината, към която Крамаренко е очертала пътя с цената на живота си, и отплатата с кръв са единственият изход от войната с благословените, в която не всички ще оцелеят.


--- --- --- --- ---


    Истината е че не знам от къде да започна, нооо... добре ще опитам.
Третата и за огромно съжаление последна книга от  поредицата "Проклятието на Воронина" си набавих, след като си поръчах лимитираната кутия BOPS, които "Четат ли двама" сътвориха за всички фенове на поредицата. Бях много щастлива че отново ще мога да се срещна със моите много скъпи приятели Ксения, Игор, Зоя, Дорин и Юри, но и изпитах трудност да я започна когато вече беше във ръцете ми, защото знаех че след това повече няма да ги срещна.
Може би, около седмица книгата седеше на рафта и ме чакаше, но просто не исках да започна да я чета, докато любопитството ми не се обади, а също и прекрасната авторка ми даде тласък да я започна. Както споменах във поста си, когато ви показах какво има във вече споменатата лимитирана кутия, Цвети Владимирова поддържа връзка със феновете си, и това да мога да си пиша със нея, за мен е нещо наистина много специално!


 И така без повече да се отплесвам...

Историята започва със един прекрасен и много прочувствен пролог.
   Тук имаме много глави от името на Зоя, след това е Ксения, Игор, Дорин.
Във тази книга ще проследим развръзката на цялата история и разбира се отново ще се срещнем със любимите ни герой.


Ще нахвърля няколко момента от самата книга, защото не искам да отнемам от удоволствието на тези, които все още не са я прочели.


   ✩  Историята започва със разказ на Зо, и това какво е станало във базиликата след тази така "кървава" нощ ако мога да се изразя. Зо, Воронин и другите са шокирани от това което намират там, и разбира се когато намират Игор във много лошо физическо състояние. Също така от Ксения и Дорин няма и следа, след това се стига до логичното, че са ги отвели във двореца.

  ✩ Във тази книга ще проследим доста бойни сцени, които Цвети Владимирова е описала изключително подробно и които лично за мен бяха много въздействащи. Аз си мислих че във "Пазители" Ксения израства и става невероятен боец, но истината е че тук тя, става още по-добра както във бойните сцени, така и във силите които намира във себе си. Изключително бързо успява да ги овладее, разбира се не без помощта на Маркус.

 ✩ Маркус - е нов герой за нас, той е един от Благословените. Като се има предвид от кои е, във началото признавам си хич не го харесах, но във последствие след лична и много болезнена трагедия, Маркус намразва така наречените "Благословени" и иска да им отмъсти, а какво по-добре от това че преди 20-години Крамаренко му се е доверила като му разкрива истината за тълкуването на Пророчеството и му е доставила този шанс във лицето на Ксения.

✩ Следващото много любимо нещо са взаимоотношенията между Зоя и Дорин. Те са ми любимата двойка след Ксения и Игор, разбира се. Беше ми много интересно и забавно, да проследя как се развиват нещата между тях и развръзката в края на историята страшно много ме зарадва.

✩ Както във предишните две книги и във тази елемента за приятелството отново е силно засегнато. Ксения през цялото време докато е заловена мисли за Зоя, Юри и Дорин и как може да разбере нещо повече за момчетата и да ги спаси.

✩ И последното което искам да споделя е връзката която доизграждат Ксения и Игор, за мен тя става много, много, много по-силна от преди, всяка трудност и всяко препятствие което или който излиза пред тях, те устояват и остават заедно, макар че края на книгата, ме разби емоционално.

Това бяха нещата които исках да споделя със вас, ДА не  е много подробно, ДА не е във синхонизиран ред, но ако започна да пиша по-подробно рискувам да ви разкрия неща, които е по-добре да прочетете сами, защото тогава удовоствието ще бъде по-голямо.
Мъчно ми е защото всичко свърши и както вече споменах във началото, аз наистина чувствам тези хора като мой близки книжни приятели, които бих искала да срещна отново, но уви...
И все пак се радвам че прочетох развръзката на историята и тази поредица и авторката й,  се настаниха във сърцето ми завинаги!!!

        Благодаря ти, Цвети Владимирова за прекрасните емоции които ни подари, нямам търпение, вече за нещо ново от теб!!!

--- --- --- --- ---                                  Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

BOPS:Limited edition: Индор и Сянката на страданието"

Здравейте приятели, тук съм за да ви покажа какво има във Лимитираната кутия BOPS.
              Темата е "Индор и Сянката на страданието" 


--- --- --- --- ---


     През месец Ноември прекрасните Алекс и Райс от "Четат ли двама" направиха така че вместо да ни предложат една редовна кутия, те избраха да ни зарадват със цели ТРИ лимитирани кутии.
И едната е свързана със поредицата на българския автор Б. Н. Добрев - "Индор и Братството на почти-пълната луна" а именно продължението и "Индор и Сянката на страданието. (книга втора)


     1. Създадени специално за кутията подложки за чаша с изображения от поредицата, дело на Добромир  Томов. От двете подложки тази със изображението на Козлите ми допада много, със сигурност няма да ги ползвам по-предназначение, просто защото не искам да ги съсипя - вече дори съм им намерила място на библиотеката ми. 


2. Плакати с кориците на първите две книги от поредицата за Индор. 

Книга първа.


                       …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…