Пропускане към основното съдържание

"P.S. Все още те обичам" от Джени Хан                  Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за "P.S. Все още те обичам" от Джени Хан.
                                     Издателство: ИБИС
                                     Цена: 12.90 лв.


--- --- --- --- ---


   АНОТАЦИЯ:

 
Продължението на бестселъра „До всички момчета, които съм обичала“
Очарователна и затрогваща история за порастването, влюбването и любовната мъка.
Лара Джийн не очаква да се влюби наистина в Питър. Те само се преструват, за да ревнува бившата му приятелка. Но после, съвсем неочаквано, на една училищна ски ваканция, те се целуват.
Да бъдат заснети как се целуват в басейна, е доста неприятно. Това, че клипчето е видяно от всички в училище, е катастрофа. Но когато Джон Амброуз Макларън се обажда на Лара Джийн, за да ѝ каже, че е получил любовното ѝ писмо, настъпва истински хаос.


Има едно нещо, наистина много важно, в което искам да се уверя.
– Питър? – казвам аз.
– Да?
– Не искам някога да си разбием сърцата.
Той се смее нехайно и обхваща лицето ми с длани.
– Да не възнамеряваш да ми разбиеш сърцето, Лара Джийн?
НОВ ДОГОВОР МЕЖДУ ПИТЪР И ЛАРА ДЖИЙН
- Питър няма да закъснява повече от пет минути.
- Питър не е длъжен да се обажда на Лара Джийн преди лягане, но може да го прави, ако поиска.
- Лара Джийн ще ходи на купони само ако има желание за това.
- Лара Джийн и Питър винаги ще си казват истината.
- Лара Джийн и Питър няма да си разбият сърцата.


--- --- --- --- --- 

      Първо искам да благодаря на Издателство ИБИС за предоставеното копие и поднасям искрени извинения за закъснялото ревю. 


Ето че издателство ИБИС ни зарадваха и със продължението на "До всички момчета, които съм обичала" а именно "P.S. Все още те обичам" от Джени Хан. 
Много се зарадвах на новината за бързото излизане на втората книга. 
Един от плюсовете на тази книга е че авторката продължава историята, там от където завърши първата и така не е нужно да препрочитам първата за да се подсетя какви бяха действията. 

Тук ще видим отново нашите познати главни герой, със техните радости и тревоги, както и един нов такъв. 
Лара Джийн ще се сблъска със много трудности, ще трябва да се пребори със това какво ще си помислят близките й, приятелите й и другите хора за клипа в който Лара и Питър се целуват във джакузито. Ще трябва също и да се пребори със бившата си най-добра приятелка Дженевив и всички номера на които ще я подложи. И все пак тук вече виждаме как във дадени моменти Лара започва да отстоява принципите си. Разбира се, това което винаги ще остане същото във характера й, е грижата за семейството и това да прави сладки, торти и кексчета. 

Докато във по-голяма част от първата книга Лара Джийн и Питър се преструваха на гаджета, то в края наистина се влюбиха един в друг и тук вече ще проследим по-обстойно техните взаимоотношения. Ще си позволя да кажа че според мен точно тази случка със изтеклото видео и много нахалната намеса на Дженевив ще бъдат причините те със времето и хода на историята, подсъзнателно да се сближат повече и повече. Имаше моменти в които Питър ме изненадваше, първо беше когато наистина взе при сърце притесненията на Лара Джийн за видеото и й обеща на всяка цена да разбере, кой го е пуснал във интернет и разбира се след това да го накара да го изтрие. Вторият момент, бяха същност, всички тези малки жестове които правеше към Лара, защото знаеше че тя обича това или онова. 
И разбира се колкото и време да се мине, човек не може да се промени изцяло, имаше и няколко ситуации в които стария надут и надменен Питър се връщаше и ми идеше да го ударя със нещо по-главата, та да се съвземе. Да разбирам че е бил гадже със Дженевив, но мисля че и отдели прекалено много време, което тя не заслужава, никак не я харесвам и се радвам че в края на краищата Лара Джийн и даде да се разбере. 

Голямата сестра на Лара Джийн, Марго съвсем изненадващо разбира се може би е направила грешка като е зарязала Джош, и бурни емоции започват да я заливат и все пак тя е решена да завърши обучението си в чужбина. Макар че след празниците се връща във университета, тя няма да спре да бъде опора за сестрите си. 

Кити е най-малката сестра, вярвам че не сте я забравили, ( че кой може 😜 ) любовта й към телевизията ни най-малко не е стихнал, а напротив, през повечето време си кисне пред телевизора и гледа какви ли не предавания и все пак намира време да намери приятелка на баща си в лицето на съседката госпожица Ротсчайлд или пък да си вре носа в работите на Лара Джийн. Определено Кити е една малка пакостница. 

Е стигам и до новият герой с който ще се запознаем - Джон Амброуз Макларън. Той е последното момче от 5-те, които получават писмата на Лара Джийн. Джон го получава, но със закъснение и все пак е силно заинтригуван от написаното вътре и става ясно че той също има симпатии към Лара. Ето тук става доста интересно, когато Лара Джийн разбира за тези негови чувства, точно тогава е във обтегнати взаимоотношения със Питър и е раздвоена какво да прави, тъй като Джон е много мил с нея. Няма да пиша повече, защото ако го направя ще ви разкрия целия сюжет, а не бих искала да ви отнемам удоволствието. За финал ще кажа че и "P.S. Все още те обичам" е доста поучителна и реална като история. Това е книга за това как няколко тинейджъри порастват и от най-добри приятели изведнъж стават врагове, заради странични обстоятелства във личните им животи. Тук авторката е засегнала една тема, която на мен лично ми е много добре позната, а именно тормозът било то във училище или във случая-гимназията. И все пак имаме както лошо така и хубаво, сред тази малка групичка от тинейджъри Лара Джийн е намерила ИСТИНСКИ приятел в лицето на Крис. 
И разбира се последно, но не и на последно място, темата за Любовта и всички неини нюанси! 

Сега няколко думи и за самото издание, корицата е оригиналната и е много красива, имаме си и традиционните за издателство ИБИС, тематични книгоразделители, които лично на мен са ми любими. Книгата се чете много бързо, лека е, Джени Хан отново е сътворила нещо наистина много красиво, интересно продължение което не те пуска да го оставиш докато не стигнеш и последната страница. Нямам търпение за 3-та част. 


--- --- --- --- --- 


                                          Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…