Пропускане към основното съдържание

"P.S. Все още те обичам" от Джени Хан



                  Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за "P.S. Все още те обичам" от Джени Хан.
                                     Издателство: ИБИС
                                     Цена: 12.90 лв.


--- --- --- --- ---


   АНОТАЦИЯ:

 
Продължението на бестселъра „До всички момчета, които съм обичала“
Очарователна и затрогваща история за порастването, влюбването и любовната мъка.
Лара Джийн не очаква да се влюби наистина в Питър. Те само се преструват, за да ревнува бившата му приятелка. Но после, съвсем неочаквано, на една училищна ски ваканция, те се целуват.
Да бъдат заснети как се целуват в басейна, е доста неприятно. Това, че клипчето е видяно от всички в училище, е катастрофа. Но когато Джон Амброуз Макларън се обажда на Лара Джийн, за да ѝ каже, че е получил любовното ѝ писмо, настъпва истински хаос.


Има едно нещо, наистина много важно, в което искам да се уверя.
– Питър? – казвам аз.
– Да?
– Не искам някога да си разбием сърцата.
Той се смее нехайно и обхваща лицето ми с длани.
– Да не възнамеряваш да ми разбиеш сърцето, Лара Джийн?
НОВ ДОГОВОР МЕЖДУ ПИТЪР И ЛАРА ДЖИЙН
- Питър няма да закъснява повече от пет минути.
- Питър не е длъжен да се обажда на Лара Джийн преди лягане, но може да го прави, ако поиска.
- Лара Джийн ще ходи на купони само ако има желание за това.
- Лара Джийн и Питър винаги ще си казват истината.
- Лара Джийн и Питър няма да си разбият сърцата.


--- --- --- --- --- 

      Първо искам да благодаря на Издателство ИБИС за предоставеното копие и поднасям искрени извинения за закъснялото ревю. 


Ето че издателство ИБИС ни зарадваха и със продължението на "До всички момчета, които съм обичала" а именно "P.S. Все още те обичам" от Джени Хан. 
Много се зарадвах на новината за бързото излизане на втората книга. 
Един от плюсовете на тази книга е че авторката продължава историята, там от където завърши първата и така не е нужно да препрочитам първата за да се подсетя какви бяха действията. 

Тук ще видим отново нашите познати главни герой, със техните радости и тревоги, както и един нов такъв. 
Лара Джийн ще се сблъска със много трудности, ще трябва да се пребори със това какво ще си помислят близките й, приятелите й и другите хора за клипа в който Лара и Питър се целуват във джакузито. Ще трябва също и да се пребори със бившата си най-добра приятелка Дженевив и всички номера на които ще я подложи. И все пак тук вече виждаме как във дадени моменти Лара започва да отстоява принципите си. Разбира се, това което винаги ще остане същото във характера й, е грижата за семейството и това да прави сладки, торти и кексчета. 

Докато във по-голяма част от първата книга Лара Джийн и Питър се преструваха на гаджета, то в края наистина се влюбиха един в друг и тук вече ще проследим по-обстойно техните взаимоотношения. Ще си позволя да кажа че според мен точно тази случка със изтеклото видео и много нахалната намеса на Дженевив ще бъдат причините те със времето и хода на историята, подсъзнателно да се сближат повече и повече. Имаше моменти в които Питър ме изненадваше, първо беше когато наистина взе при сърце притесненията на Лара Джийн за видеото и й обеща на всяка цена да разбере, кой го е пуснал във интернет и разбира се след това да го накара да го изтрие. Вторият момент, бяха същност, всички тези малки жестове които правеше към Лара, защото знаеше че тя обича това или онова. 
И разбира се колкото и време да се мине, човек не може да се промени изцяло, имаше и няколко ситуации в които стария надут и надменен Питър се връщаше и ми идеше да го ударя със нещо по-главата, та да се съвземе. Да разбирам че е бил гадже със Дженевив, но мисля че и отдели прекалено много време, което тя не заслужава, никак не я харесвам и се радвам че в края на краищата Лара Джийн и даде да се разбере. 





Голямата сестра на Лара Джийн, Марго съвсем изненадващо разбира се може би е направила грешка като е зарязала Джош, и бурни емоции започват да я заливат и все пак тя е решена да завърши обучението си в чужбина. Макар че след празниците се връща във университета, тя няма да спре да бъде опора за сестрите си. 

Кити е най-малката сестра, вярвам че не сте я забравили, ( че кой може 😜 ) любовта й към телевизията ни най-малко не е стихнал, а напротив, през повечето време си кисне пред телевизора и гледа какви ли не предавания и все пак намира време да намери приятелка на баща си в лицето на съседката госпожица Ротсчайлд или пък да си вре носа в работите на Лара Джийн. Определено Кити е една малка пакостница. 

Е стигам и до новият герой с който ще се запознаем - Джон Амброуз Макларън. Той е последното момче от 5-те, които получават писмата на Лара Джийн. Джон го получава, но със закъснение и все пак е силно заинтригуван от написаното вътре и става ясно че той също има симпатии към Лара. Ето тук става доста интересно, когато Лара Джийн разбира за тези негови чувства, точно тогава е във обтегнати взаимоотношения със Питър и е раздвоена какво да прави, тъй като Джон е много мил с нея. 



Няма да пиша повече, защото ако го направя ще ви разкрия целия сюжет, а не бих искала да ви отнемам удоволствието. За финал ще кажа че и "P.S. Все още те обичам" е доста поучителна и реална като история. Това е книга за това как няколко тинейджъри порастват и от най-добри приятели изведнъж стават врагове, заради странични обстоятелства във личните им животи. Тук авторката е засегнала една тема, която на мен лично ми е много добре позната, а именно тормозът било то във училище или във случая-гимназията. И все пак имаме както лошо така и хубаво, сред тази малка групичка от тинейджъри Лара Джийн е намерила ИСТИНСКИ приятел в лицето на Крис. 
И разбира се последно, но не и на последно място, темата за Любовта и всички неини нюанси! 

Сега няколко думи и за самото издание, корицата е оригиналната и е много красива, имаме си и традиционните за издателство ИБИС, тематични книгоразделители, които лично на мен са ми любими. Книгата се чете много бързо, лека е, Джени Хан отново е сътворила нещо наистина много красиво, интересно продължение което не те пуска да го оставиш докато не стигнеш и последната страница. Нямам търпение за 3-та част. 


--- --- --- --- --- 


                                          Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ