Пропускане към основното съдържание

"P.S. Все още те обичам" от Джени Хан                  Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за "P.S. Все още те обичам" от Джени Хан.
                                     Издателство: ИБИС
                                     Цена: 12.90 лв.


--- --- --- --- ---


   АНОТАЦИЯ:

 
Продължението на бестселъра „До всички момчета, които съм обичала“
Очарователна и затрогваща история за порастването, влюбването и любовната мъка.
Лара Джийн не очаква да се влюби наистина в Питър. Те само се преструват, за да ревнува бившата му приятелка. Но после, съвсем неочаквано, на една училищна ски ваканция, те се целуват.
Да бъдат заснети как се целуват в басейна, е доста неприятно. Това, че клипчето е видяно от всички в училище, е катастрофа. Но когато Джон Амброуз Макларън се обажда на Лара Джийн, за да ѝ каже, че е получил любовното ѝ писмо, настъпва истински хаос.


Има едно нещо, наистина много важно, в което искам да се уверя.
– Питър? – казвам аз.
– Да?
– Не искам някога да си разбием сърцата.
Той се смее нехайно и обхваща лицето ми с длани.
– Да не възнамеряваш да ми разбиеш сърцето, Лара Джийн?
НОВ ДОГОВОР МЕЖДУ ПИТЪР И ЛАРА ДЖИЙН
- Питър няма да закъснява повече от пет минути.
- Питър не е длъжен да се обажда на Лара Джийн преди лягане, но може да го прави, ако поиска.
- Лара Джийн ще ходи на купони само ако има желание за това.
- Лара Джийн и Питър винаги ще си казват истината.
- Лара Джийн и Питър няма да си разбият сърцата.


--- --- --- --- --- 

      Първо искам да благодаря на Издателство ИБИС за предоставеното копие и поднасям искрени извинения за закъснялото ревю. 


Ето че издателство ИБИС ни зарадваха и със продължението на "До всички момчета, които съм обичала" а именно "P.S. Все още те обичам" от Джени Хан. 
Много се зарадвах на новината за бързото излизане на втората книга. 
Един от плюсовете на тази книга е че авторката продължава историята, там от където завърши първата и така не е нужно да препрочитам първата за да се подсетя какви бяха действията. 

Тук ще видим отново нашите познати главни герой, със техните радости и тревоги, както и един нов такъв. 
Лара Джийн ще се сблъска със много трудности, ще трябва да се пребори със това какво ще си помислят близките й, приятелите й и другите хора за клипа в който Лара и Питър се целуват във джакузито. Ще трябва също и да се пребори със бившата си най-добра приятелка Дженевив и всички номера на които ще я подложи. И все пак тук вече виждаме как във дадени моменти Лара започва да отстоява принципите си. Разбира се, това което винаги ще остане същото във характера й, е грижата за семейството и това да прави сладки, торти и кексчета. 

Докато във по-голяма част от първата книга Лара Джийн и Питър се преструваха на гаджета, то в края наистина се влюбиха един в друг и тук вече ще проследим по-обстойно техните взаимоотношения. Ще си позволя да кажа че според мен точно тази случка със изтеклото видео и много нахалната намеса на Дженевив ще бъдат причините те със времето и хода на историята, подсъзнателно да се сближат повече и повече. Имаше моменти в които Питър ме изненадваше, първо беше когато наистина взе при сърце притесненията на Лара Джийн за видеото и й обеща на всяка цена да разбере, кой го е пуснал във интернет и разбира се след това да го накара да го изтрие. Вторият момент, бяха същност, всички тези малки жестове които правеше към Лара, защото знаеше че тя обича това или онова. 
И разбира се колкото и време да се мине, човек не може да се промени изцяло, имаше и няколко ситуации в които стария надут и надменен Питър се връщаше и ми идеше да го ударя със нещо по-главата, та да се съвземе. Да разбирам че е бил гадже със Дженевив, но мисля че и отдели прекалено много време, което тя не заслужава, никак не я харесвам и се радвам че в края на краищата Лара Джийн и даде да се разбере. 

Голямата сестра на Лара Джийн, Марго съвсем изненадващо разбира се може би е направила грешка като е зарязала Джош, и бурни емоции започват да я заливат и все пак тя е решена да завърши обучението си в чужбина. Макар че след празниците се връща във университета, тя няма да спре да бъде опора за сестрите си. 

Кити е най-малката сестра, вярвам че не сте я забравили, ( че кой може 😜 ) любовта й към телевизията ни най-малко не е стихнал, а напротив, през повечето време си кисне пред телевизора и гледа какви ли не предавания и все пак намира време да намери приятелка на баща си в лицето на съседката госпожица Ротсчайлд или пък да си вре носа в работите на Лара Джийн. Определено Кити е една малка пакостница. 

Е стигам и до новият герой с който ще се запознаем - Джон Амброуз Макларън. Той е последното момче от 5-те, които получават писмата на Лара Джийн. Джон го получава, но със закъснение и все пак е силно заинтригуван от написаното вътре и става ясно че той също има симпатии към Лара. Ето тук става доста интересно, когато Лара Джийн разбира за тези негови чувства, точно тогава е във обтегнати взаимоотношения със Питър и е раздвоена какво да прави, тъй като Джон е много мил с нея. Няма да пиша повече, защото ако го направя ще ви разкрия целия сюжет, а не бих искала да ви отнемам удоволствието. За финал ще кажа че и "P.S. Все още те обичам" е доста поучителна и реална като история. Това е книга за това как няколко тинейджъри порастват и от най-добри приятели изведнъж стават врагове, заради странични обстоятелства във личните им животи. Тук авторката е засегнала една тема, която на мен лично ми е много добре позната, а именно тормозът било то във училище или във случая-гимназията. И все пак имаме както лошо така и хубаво, сред тази малка групичка от тинейджъри Лара Джийн е намерила ИСТИНСКИ приятел в лицето на Крис. 
И разбира се последно, но не и на последно място, темата за Любовта и всички неини нюанси! 

Сега няколко думи и за самото издание, корицата е оригиналната и е много красива, имаме си и традиционните за издателство ИБИС, тематични книгоразделители, които лично на мен са ми любими. Книгата се чете много бързо, лека е, Джени Хан отново е сътворила нещо наистина много красиво, интересно продължение което не те пуска да го оставиш докато не стигнеш и последната страница. Нямам търпение за 3-та част. 


--- --- --- --- --- 


                                          Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

"Елайза и нейните чудовища" от Франческа Запия

Здравейте, приятели!

                          Издателство: Ибис
                          Цена: 13,90лв.--- --- --- --- ---


    АНОТАЦИЯ:

Творбите й са феномен.
Животът й е катастрофа.

В реалния живот Елайза Мърк е срамежлива, странна и няма приятели. Но в интернет тя е ЛейдиСъзвездие – анонимният създател на изключително популярния уебкомикс „Чудовищно море“. Елайза не може да си представи да се наслаждава на реалния свят, така както го прави онлайн, а и няма желание да се опита.
Тогава Уолъс Уорленд, най-известният фен фикшън писател на нейния уебкомикс, се премества в същото училище и се сприятелява с Елайза. Той смята, че тя е просто един от многобройните фенове на „Чудовищно море“. Постепенно Уолъс успява да измъкне Елайза от нейната черупка и тя започва да се пита дали животът извън интернет не е също толкова вълнуващ.
Неочаквано тайната на Елайза е разкрита и всичко, което е градила – нейният комикс, връзката? с Уолъс, до…