Пропускане към основното съдържание

Април 2018 FlamBox: "Страховити заклинания"


                                Здравейте, приятели!


          Днес ще ви покажа какво има във априлската кутия на Четящото фламинго.

--- --- --- --- ---


  За първи път си поръчах FlamBox и кутията не ме разочарова, всичко вътре много ми хареса, а книгата е просто върха.
 Както сте прочели от заглавието, темата беше "Страховити заклинания", и определено всеки един артикул излъчва по-нещо магическо и потайно. 
Сега без повече да се бавя ще ви покажа всяко едно нещо по-отделно.


  1. Специално създаден тест от българският автор Мартин Колев, свързан със "Софийски магьосници".  Също така от Четящото фламинго, ни предоставят и интервюто което са направили с автора. (просто прекрасно)           Когато направим теста, ще разберем дали сме чираци, магесници или висши магове.
   А вие какви искате да бъдете? 😉
           Интервюто ми бе изключително интересно и забавно докато го четях, от него разбираме малко повече за самият автор.


   2. Тефтер.                Тефтера е много красив, различното за мен беше че вътре не е с редове, а на квадратчета. Още от малка съм си събирала много и различни тефтери, в някои съм писала и то глупости, а други все още си стоят недокоснати. Причината е че ако ще го загрозявам със почерка си, то искам поне да не пиша какво да е. Тъй като този наистина много ми харесва реших че все пак ще го използвам и ще си записвам всички любими цитати от книгите, които чета.


    3.  Свещ "Господарката на злото". - Сандалово дърво, Цитрус и Ванилия.             Злодеида е голяма моя любимка и това че тази свещ е свързана с нея е просто прекрасно. Като оставим ванилията която не ми е любима под никаква форма, свеща мирише много хубаво. Мирише силно, но не и натрапчиво, сандаловото дърво определено изпъква.
Много ми харесва, много!

  
    4.  Плакат на който трябва да свържем цитатите със авторите и книгата.              Определено това много ме изненада, нещо ново и доста добро като идея.
  Както виждате отгоре има снимки на авторите, а отдолу снимки на книгите. Цитатите които са представени тук, са много хубави и някой ден мисля да си отделя повече време за да си ги свържа. Без да драскам по плаката, разбира се! 😉    5. Две значки, които могат да бъдат и амулети против лошо настроение!
      Много сладки и красиви, моментално отиват във малката ми колекция от значки.

             ✩ "Книгите са уникална преносима магия" - Стивън Кинг

             ✩ "Моята реалност е различна от твоята" - Чеширския котарак от "Алиса в страната на чудесата"    6. Две шишенца с вълшебен пясък.             Шишенцата както предполагам сте се досетили са декоративни, макар да помня колко голяма стана Алиса и на мен ми се иска да порасна още малко, но.... 

 
       7. Книгоразделител!!!   Амиии.... МНОГО МИ ХАРЕСВАААА...
     Дайте ми книгоразделители и повече не ме търсете!!!

                     ✩ "Щастието може да бъде намерено дори в най-мрачните времена стига човек да светне лампата."   8. Кутийка посветена на "Домът на Мис Перигрин за чудати деца".
           В кутийката ще намерим части от пъзел който да си направим, както виждате посветен на Мис Перигрин. Признавам си че не съм чела книгите и не знам дали скоро ще го направя, но пъзела е много готин и някой ден ще си го наредя, а кутийката е много симпатична.

 

     9. "Софийски магьосници: В сърцето на Странджа" от Мартин Колев
                         (издателство: Сиела)          Ето и продължението на "Софийски магьосници", не мога да ви опиша колко много се зарадвах когато видях че от Четящото фламинго са избрали да сложат точно тази книга. Български автор, който пише много красиво и буквално ме накара да се влюбя още от първата страница в тази история. Надявам се че и тази книга ще е толкова добра колкото първата, та дори и още повече. А вижте и тази прекрасна торбичка, която я има във всяка една кутия, радвам се че аз имам точно тази.
 Както казах и във началото всички неща много ми харесват, доволна съм, дори много. Бих си я поръчала отново, но може би няма да бъде този месец, защото за мен има само един проблем и това е цената. Да, разбирам че вътре има доста артикули, които са лично правени от екипа на Четящото фламинго, разбирам че може би направата им не е лесна, но от моя гледна точка, аз не мога чисто финансово да отделям такава сума. Надявам се със времето екипа да намери някаква алтернатива за по-ниска цена, защото кутията наистина си струва.
https://thereadingflamingo.com/ мястото от което може да си поръчате новата кутия!

--- --- --- --- ---

             
                                     Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

BOPS:Limited edition: Индор и Сянката на страданието"

Здравейте приятели, тук съм за да ви покажа какво има във Лимитираната кутия BOPS.
              Темата е "Индор и Сянката на страданието" 


--- --- --- --- ---


     През месец Ноември прекрасните Алекс и Райс от "Четат ли двама" направиха така че вместо да ни предложат една редовна кутия, те избраха да ни зарадват със цели ТРИ лимитирани кутии.
И едната е свързана със поредицата на българския автор Б. Н. Добрев - "Индор и Братството на почти-пълната луна" а именно продължението и "Индор и Сянката на страданието. (книга втора)


     1. Създадени специално за кутията подложки за чаша с изображения от поредицата, дело на Добромир  Томов. От двете подложки тази със изображението на Козлите ми допада много, със сигурност няма да ги ползвам по-предназначение, просто защото не искам да ги съсипя - вече дори съм им намерила място на библиотеката ми. 


2. Плакати с кориците на първите две книги от поредицата за Индор. 

Книга първа.


                       …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…