Пропускане към основното съдържание

Април 2018 FlamBox: "Страховити заклинания"


                                Здравейте, приятели!


          Днес ще ви покажа какво има във априлската кутия на Четящото фламинго.

--- --- --- --- ---


  За първи път си поръчах FlamBox и кутията не ме разочарова, всичко вътре много ми хареса, а книгата е просто върха.
 Както сте прочели от заглавието, темата беше "Страховити заклинания", и определено всеки един артикул излъчва по-нещо магическо и потайно. 
Сега без повече да се бавя ще ви покажа всяко едно нещо по-отделно.


  1. Специално създаден тест от българският автор Мартин Колев, свързан със "Софийски магьосници".  Също така от Четящото фламинго, ни предоставят и интервюто което са направили с автора. (просто прекрасно)           Когато направим теста, ще разберем дали сме чираци, магесници или висши магове.
   А вие какви искате да бъдете? 😉
           Интервюто ми бе изключително интересно и забавно докато го четях, от него разбираме малко повече за самият автор.


   2. Тефтер.                Тефтера е много красив, различното за мен беше че вътре не е с редове, а на квадратчета. Още от малка съм си събирала много и различни тефтери, в някои съм писала и то глупости, а други все още си стоят недокоснати. Причината е че ако ще го загрозявам със почерка си, то искам поне да не пиша какво да е. Тъй като този наистина много ми харесва реших че все пак ще го използвам и ще си записвам всички любими цитати от книгите, които чета.


    3.  Свещ "Господарката на злото". - Сандалово дърво, Цитрус и Ванилия.             Злодеида е голяма моя любимка и това че тази свещ е свързана с нея е просто прекрасно. Като оставим ванилията която не ми е любима под никаква форма, свеща мирише много хубаво. Мирише силно, но не и натрапчиво, сандаловото дърво определено изпъква.
Много ми харесва, много!

  
    4.  Плакат на който трябва да свържем цитатите със авторите и книгата.              Определено това много ме изненада, нещо ново и доста добро като идея.
  Както виждате отгоре има снимки на авторите, а отдолу снимки на книгите. Цитатите които са представени тук, са много хубави и някой ден мисля да си отделя повече време за да си ги свържа. Без да драскам по плаката, разбира се! 😉    5. Две значки, които могат да бъдат и амулети против лошо настроение!
      Много сладки и красиви, моментално отиват във малката ми колекция от значки.

             ✩ "Книгите са уникална преносима магия" - Стивън Кинг

             ✩ "Моята реалност е различна от твоята" - Чеширския котарак от "Алиса в страната на чудесата"    6. Две шишенца с вълшебен пясък.             Шишенцата както предполагам сте се досетили са декоративни, макар да помня колко голяма стана Алиса и на мен ми се иска да порасна още малко, но.... 

 
       7. Книгоразделител!!!   Амиии.... МНОГО МИ ХАРЕСВАААА...
     Дайте ми книгоразделители и повече не ме търсете!!!

                     ✩ "Щастието може да бъде намерено дори в най-мрачните времена стига човек да светне лампата."   8. Кутийка посветена на "Домът на Мис Перигрин за чудати деца".
           В кутийката ще намерим части от пъзел който да си направим, както виждате посветен на Мис Перигрин. Признавам си че не съм чела книгите и не знам дали скоро ще го направя, но пъзела е много готин и някой ден ще си го наредя, а кутийката е много симпатична.

 

     9. "Софийски магьосници: В сърцето на Странджа" от Мартин Колев
                         (издателство: Сиела)          Ето и продължението на "Софийски магьосници", не мога да ви опиша колко много се зарадвах когато видях че от Четящото фламинго са избрали да сложат точно тази книга. Български автор, който пише много красиво и буквално ме накара да се влюбя още от първата страница в тази история. Надявам се че и тази книга ще е толкова добра колкото първата, та дори и още повече. А вижте и тази прекрасна торбичка, която я има във всяка една кутия, радвам се че аз имам точно тази.
 Както казах и във началото всички неща много ми харесват, доволна съм, дори много. Бих си я поръчала отново, но може би няма да бъде този месец, защото за мен има само един проблем и това е цената. Да, разбирам че вътре има доста артикули, които са лично правени от екипа на Четящото фламинго, разбирам че може би направата им не е лесна, но от моя гледна точка, аз не мога чисто финансово да отделям такава сума. Надявам се със времето екипа да намери някаква алтернатива за по-ниска цена, защото кутията наистина си струва.
https://thereadingflamingo.com/ мястото от което може да си поръчате новата кутия!

--- --- --- --- ---

             
                                     Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

LitCon Bulgaria 2018 - едно невероятно преживяване

Здравейте, приятели!
--- --- --- --- ---

   Толкова много и различни емоции все още има в мен, когато стане въпрос за LitCon 2018 че просто не знам от къде да започна и кое по-напред да споделя.
Емоции много, но всяка една ме кара да се чувствам толкова щастлива, позитивно настроена и също така създаване на скъпи спомени.

Ще се опитам да ви представя от моя гледна точка приключението наречено LitCon, като идеята ми е да ви опиша моята специална и незабравима събота, а датата беше 06.10.2018.
Реално моето приключение започна още от петък срещу събота вечерта, когато трябваше да си хвана влака от Стара Загора за София, а началният час беше 01:35ч. Последния път когато се бях качила на влак беше доста отдавна и вълнението в мен бе доста голямо, особено докато стигна до Пловдив когато се качи най-добрата ми приятелка и двете се запътихме към столицата. В 06:10ч. слязохме на ЖП Гарата в София и от този момент ентусиазма и вълнението в мен …