Пропускане към основното съдържание

"Забранете тази книга" от Алън Грац                                                     Здравейте, приятели!

       Тази вечер съм тук със мнението си за "Забранете тази книга" от Алън Грац.
  
                                                  Издателство: Софтпрес
                                                  Цена: 14.99лв.


--- --- --- --- ---

        АНОТАЦИЯ:

Всичко започва от едно празно място на рафта в училищната библиотека. Мястото, на което обикновено стои любимият роман на Ейми Ан. Книгата не е взета от друг ученик. Любимата книга на Ейми Ан е забранена. И не е само тя. В библиотеката се появяват списъци с "неподходящи за учениците" книги и броят на забранените заглавия продължава да расте. Обикновено мълчалива и нерешителна, този път Ейми Ан решава да действа и основава тайна библиотека на забранените книги в своето шкафче.

Но дали тайната е добър начин да защитиш онова, което обичаш? Скоро Ейми Ан се изправя не само срещу загрижените възрастни, забранили книгите в библиотеката, а и срещу собствените си грешни избори и страхове. С подкрепата на приятелите си тя има един-единствен избор - да докаже, че всеки има силата да предизвика промяна, дори да е само хлапе.
"Забранете тази книга" е изключителен роман и заслужава запазено място на лавиците на всяка библиотека в мултивселената!
Лорън Миракъл, автор на бестселър поредицата "Internet Girls"

"Читателите, библиотекарите и всички оспорвани книги си имат нов герой! Изправете се и ръкопляскайте, любители на книгите! Това е за вас."
Кати Апълт, носител на медала "Нюбъри"


--- --- --- --- --- 

   Ейми Ан е само на 9 години и вече си има нейна любима книга, и защо не!? 
Всеки ден след училище Ейми Ан, посещава библиотеката, за да си вземе любимата книга, докато един ден, тя просто изчезва, малкото момиче разбира от г-жа Джоунс, библиотекарката, че книгата й, "Из объркания архив на г-жа Базил И. Франкуайлър" от И. Л. Кьонигсбърг е забранена. 
Ейми Ан е много разстроена, винаги е била мълчалива и нерешителна, но когато вижда списъка със толкова много забранени книги, освен нейната, тя решава да направи тайна библиотека във шкафчето си. 
Разбира се, човек никога не е сам във приключенията, та дори и толкова рисковани като това, Ейми Ан, прави планове за тайната си библиотека заедно със най-добрата си приятелка и бъдещ адвокат Ребека и Дани, момчето което много държи на прическата си. 
За да бъде още по-трудно, Ейми Ан, трябва да се съобразява със двете си по-малки сестри, които непрекъснато мрънкат за всичко и искат винаги родителите им да угаждат на тях и така Ейми Ан е леко пренебрегната. Единствено двете й кучета и помагат да не полудее когато си е вкъщи. 
И така, повече няма да ви разказвам за сюжета, защото не искам да ви издам по-интересните неща, но ако поне малко съм запалила интереса ви към книгата, много ще се радвам. 
А за да разберете, кой и каква е причината да забранят толкова много книги, и на какви неща е способна малката и нерешителна Ейми Ан, то бързо, бързо, бягайте към книжарницата. 

   Това е малка книжка, която може да ни научи на много истински неща. Как да отстояваме себе си и това което искаме, как да го постигаме колкото и да е трудно. Също така, в трудните моменти когато си мислим че сме сами, всъщност можем да разберем на какви приятели сме попаднали, такива които ще бъдат до нас и ще ни подкрепят или такива които когато стане на печено, ще ни изоставят. И най-важното във случаят, любовта към книгите, защо трябва някой друг да решава вместо нас, кое е редно и кое не за четене. Хората сме много и различни, книгите също, за всеки има по-нещо. 


Сега искам да ви насоча към самото издание, което е много красиво, изработката е много добра, отваря се толкова колкото е нужно и така, гръбчето й не се намачква. 
Не обичам прекалено дългите описания на това как изглежда природата, или пък някоя стая и т.н. Тук описанията на автора бяха лично за мен достатъчни, нито прекалено къси или пък прекалено дълги, също така и разговорите между героите бяха много забавни. Определено бих прочела още от този автор. 
Главите са кратки, а аз обичам точно такива, самата книга се чете много бързо и просто те увлича, на самите странички, както виждате има изобразена купчинка със книги, която става все по-голяма и по-голяма. И разбира се, корицата, по мое мнение, нашата е много по-красива, дело е на Радослав Донев, поздравления. 
            " - Дами и господа - продължи госпожа Джоунс, - всеки родител има право
              да решава какво да чете или да не чете детето му. Но не може да взема това 
              решение от името на всички останали."

  

            " Хубавите книги не бива да остават скрити. Трябва да се четат от колкото 
              се може повече хора и колкото се може повече пъти. Само че това не бе 
              съвсем вярно.Не само хубавите книги не бива да остават скрити. Отнася 
              се за всички книги. За която и да е книга. Няма значение за какво се разказва 
              в тях и дали аз ги харесвам, нито дали ги харесва госпожа Спенсър или пък 
             училищното настоятелство."


             " Как така досега не бях смятала книгите за съкровище? 
               Обичах книги! Не можех да си представя да живея без тях! Но досега не бях 
               смятала отделната книга за толкова ценна вещ. Дори тези, които нямах 
               желание да чета, ми се струваха същинско злато. Нямаше значение какво 
               съдържат. Боклукът за един е съкровище за друг, казваше баба ми. 
               Същото важи и за книгите."


--- --- --- --- --- 


                          
                                                   Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

BOPS:Limited edition: Индор и Сянката на страданието"

Здравейте приятели, тук съм за да ви покажа какво има във Лимитираната кутия BOPS.
              Темата е "Индор и Сянката на страданието" 


--- --- --- --- ---


     През месец Ноември прекрасните Алекс и Райс от "Четат ли двама" направиха така че вместо да ни предложат една редовна кутия, те избраха да ни зарадват със цели ТРИ лимитирани кутии.
И едната е свързана със поредицата на българския автор Б. Н. Добрев - "Индор и Братството на почти-пълната луна" а именно продължението и "Индор и Сянката на страданието. (книга втора)


     1. Създадени специално за кутията подложки за чаша с изображения от поредицата, дело на Добромир  Томов. От двете подложки тази със изображението на Козлите ми допада много, със сигурност няма да ги ползвам по-предназначение, просто защото не искам да ги съсипя - вече дори съм им намерила място на библиотеката ми. 


2. Плакати с кориците на първите две книги от поредицата за Индор. 

Книга първа.


                       …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…