Пропускане към основното съдържание

"Забранете тази книга" от Алън Грац                                                     Здравейте, приятели!

       Тази вечер съм тук със мнението си за "Забранете тази книга" от Алън Грац.
  
                                                  Издателство: Софтпрес
                                                  Цена: 14.99лв.


--- --- --- --- ---

        АНОТАЦИЯ:

Всичко започва от едно празно място на рафта в училищната библиотека. Мястото, на което обикновено стои любимият роман на Ейми Ан. Книгата не е взета от друг ученик. Любимата книга на Ейми Ан е забранена. И не е само тя. В библиотеката се появяват списъци с "неподходящи за учениците" книги и броят на забранените заглавия продължава да расте. Обикновено мълчалива и нерешителна, този път Ейми Ан решава да действа и основава тайна библиотека на забранените книги в своето шкафче.

Но дали тайната е добър начин да защитиш онова, което обичаш? Скоро Ейми Ан се изправя не само срещу загрижените възрастни, забранили книгите в библиотеката, а и срещу собствените си грешни избори и страхове. С подкрепата на приятелите си тя има един-единствен избор - да докаже, че всеки има силата да предизвика промяна, дори да е само хлапе.
"Забранете тази книга" е изключителен роман и заслужава запазено място на лавиците на всяка библиотека в мултивселената!
Лорън Миракъл, автор на бестселър поредицата "Internet Girls"

"Читателите, библиотекарите и всички оспорвани книги си имат нов герой! Изправете се и ръкопляскайте, любители на книгите! Това е за вас."
Кати Апълт, носител на медала "Нюбъри"


--- --- --- --- --- 

   Ейми Ан е само на 9 години и вече си има нейна любима книга, и защо не!? 
Всеки ден след училище Ейми Ан, посещава библиотеката, за да си вземе любимата книга, докато един ден, тя просто изчезва, малкото момиче разбира от г-жа Джоунс, библиотекарката, че книгата й, "Из объркания архив на г-жа Базил И. Франкуайлър" от И. Л. Кьонигсбърг е забранена. 
Ейми Ан е много разстроена, винаги е била мълчалива и нерешителна, но когато вижда списъка със толкова много забранени книги, освен нейната, тя решава да направи тайна библиотека във шкафчето си. 
Разбира се, човек никога не е сам във приключенията, та дори и толкова рисковани като това, Ейми Ан, прави планове за тайната си библиотека заедно със най-добрата си приятелка и бъдещ адвокат Ребека и Дани, момчето което много държи на прическата си. 
За да бъде още по-трудно, Ейми Ан, трябва да се съобразява със двете си по-малки сестри, които непрекъснато мрънкат за всичко и искат винаги родителите им да угаждат на тях и така Ейми Ан е леко пренебрегната. Единствено двете й кучета и помагат да не полудее когато си е вкъщи. 
И така, повече няма да ви разказвам за сюжета, защото не искам да ви издам по-интересните неща, но ако поне малко съм запалила интереса ви към книгата, много ще се радвам. 
А за да разберете, кой и каква е причината да забранят толкова много книги, и на какви неща е способна малката и нерешителна Ейми Ан, то бързо, бързо, бягайте към книжарницата. 

   Това е малка книжка, която може да ни научи на много истински неща. Как да отстояваме себе си и това което искаме, как да го постигаме колкото и да е трудно. Също така, в трудните моменти когато си мислим че сме сами, всъщност можем да разберем на какви приятели сме попаднали, такива които ще бъдат до нас и ще ни подкрепят или такива които когато стане на печено, ще ни изоставят. И най-важното във случаят, любовта към книгите, защо трябва някой друг да решава вместо нас, кое е редно и кое не за четене. Хората сме много и различни, книгите също, за всеки има по-нещо. 


Сега искам да ви насоча към самото издание, което е много красиво, изработката е много добра, отваря се толкова колкото е нужно и така, гръбчето й не се намачква. 
Не обичам прекалено дългите описания на това как изглежда природата, или пък някоя стая и т.н. Тук описанията на автора бяха лично за мен достатъчни, нито прекалено къси или пък прекалено дълги, също така и разговорите между героите бяха много забавни. Определено бих прочела още от този автор. 
Главите са кратки, а аз обичам точно такива, самата книга се чете много бързо и просто те увлича, на самите странички, както виждате има изобразена купчинка със книги, която става все по-голяма и по-голяма. И разбира се, корицата, по мое мнение, нашата е много по-красива, дело е на Радослав Донев, поздравления. 
            " - Дами и господа - продължи госпожа Джоунс, - всеки родител има право
              да решава какво да чете или да не чете детето му. Но не може да взема това 
              решение от името на всички останали."

  

            " Хубавите книги не бива да остават скрити. Трябва да се четат от колкото 
              се може повече хора и колкото се може повече пъти. Само че това не бе 
              съвсем вярно.Не само хубавите книги не бива да остават скрити. Отнася 
              се за всички книги. За която и да е книга. Няма значение за какво се разказва 
              в тях и дали аз ги харесвам, нито дали ги харесва госпожа Спенсър или пък 
             училищното настоятелство."


             " Как така досега не бях смятала книгите за съкровище? 
               Обичах книги! Не можех да си представя да живея без тях! Но досега не бях 
               смятала отделната книга за толкова ценна вещ. Дори тези, които нямах 
               желание да чета, ми се струваха същинско злато. Нямаше значение какво 
               съдържат. Боклукът за един е съкровище за друг, казваше баба ми. 
               Същото важи и за книгите."


--- --- --- --- --- 


                          
                                                   Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…