Пропускане към основното съдържание

"Софийски магьосници: В сърцето на Странджа" от Мартин Колев (книга втора)                                             Здравейте, приятели!


                             Издателство: Сиела
                             Цена: 13,90лв.--- --- --- --- ---

              АНОТАЦИЯ:

Страшна буря идва... Вятърът довява пленителна самодивска песен и разярени мълнии. Фанатичната банда на непокорните всява смут в столицата, а страховити създания обикалят Народния театър.
Здрачниците и зорниците усещат, че наближава голяма опасност, а странните инциденти зачестяват. Младият чирак Бриян Тенев попада в окото на бурята – станал е герой, всички го познават, но се чувства по-безпомощен отвсякога.
Останал е без амулет след сблъсъка с демона на улица „Дъждовна“, Ванина и Свилен са изчезнали, а в сънищата му упорито се появява тайнствена врата, зад която съзира сянката на своя тайнствен и могъщ прадядо. Зад тази врата се крият всички отговори. Но дали Бриян знае правилните въпроси?

„Който го е страх от змейове, да не ходи в книгата!“
в-к „Магьосническо дело“

„Всичко, което очаквам от един роман - емоция, увлекателен сюжет, любов и караконджули...”
проф. дмн Дивна Козарова
„Да имаш шейсет стотинки, не ми стигат за билетче?”
Трайо Вентролога

--- --- --- --- ---

  Толкова много се зарадвах от факта че отново ще се върна в света на Софийските магьосници и новите случки и приключения които ги чакат.
В "Сърцето на Странджа" ще проследим как Бриян започва обучението си и се опитва да се развива като маг, негов учител е не кой да е а самата баба Буреносна, а котката й Жива я следва неотлъчно и все така й помага.
Известно време след битката на улица "Дъждовна", отново се срещаме с Бриян, освен че се обучава за маг, той се намира в ситуация в която малко му е трудно да реши какво иска, почти всички от групичката са заминали на някъде и няма вест от тях. Може би, един от най-важните хора за младият маг, Свилен също го няма, повечето си мислят че сигурно е заминал на някъде и ще се върне, но Бриян не е обеден в това, по-скоро се притеснява дали не му се е случило нещо.

Тъй като не искам да ви отнемам от удоволствието да прочетете книгата,  ще спомена някои случки, а по-интересните моменти и развръзката ще оставя на вас.

 ✩ Известният в магьосническите среди, учител Налъмов е представен с доста интересна история и пряка връзка с младият Бриян, лично на мен ми беше доста интересно, как го напътстваше посредством един бележник.

 ✩ След въпросната битка на улица "Дъждовна", нищо в магьосническият свят не е същото, дори и старата "Сврака" където се сбираха всички не е същата. Така наречената Управа е наложила доста строги мерки за използване на магия и зорко следят кой спазва новите закони и кой не.

 ✩ Тук идва време да спомена и един от новите ми любими персонажи, а именно Плам - едно доста готино момиче, което се оказва необикновено и забавно, заедно с Бриян ще попаднат в доста забавни ситуации и като тандем, според мен си пасват доста добре. Връзката която е пресъздал автора между тях е изградена по много реален и неподправен начин.

 ✩ Следващият интересен момент е когато Бриян и почти новата му шайка, попадат в света на книгата "В сърцето на Странджа", тогава започва истинското приключение, появяват се караконджоли, самодиви, вещици, нестинарки и какво ли още не...
Също така тук автора е обърнах внимание и на баба Буреносна и нейното минало, което сега отново надава звук в лицето на близък човек, който иска да навреди на нашите главни герои.


Наистина, повече няма да пиша за сюжета на книгата.
Определено, както споменах още в самото начало много се зарадвах отново да чета за Бриян и неговите приключения. Накратко ще я опиша като интересна, забавна и ненатоварваща история, имаше части от книгата на които, се смях от сърце и оценката която й дадох в Goodreads е 5 напълно заслужени ✪.
Ако има все още някой който все пак не е чел книгата, то ще ви кажа така, прочетох я за ден. Започнах я сутринта към 10:00ч. и вечерта може би към 19:00ч. вече затварях последната страница, ето колко интересно и забавно продължение ни е предложил Мартин Колев.
Следващото нещо на което искам да обърна внимание е самото копие и корицата. Корицата, отново разбива от всякъде както и първата, това са две от най-любимите ми корици, толкова са красиви и двете са дело на Исмаил Инджеоглу. Самото копие е поредното което е направено много качествено, най-важното за мен, е когато го отварям за да чета да не ми се налага да натискам много за да виждам текста и съответно гръбчето му да се намачква, тук отново нямах такъв проблем.


   
      " - И какво - попита Бриян, - няма ли да доживеем великият триумф на доброто?
        Буря стисна дланта му и прошепна: 
        - О, момчето ми, доброто никога няма да познае велик триумф... То съществува 
        единствено за да предотврати триумфа на злото."


--- --- --- --- --- 


                                  Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

  1. Много хубаво ревю! Аз обикнах тези книги и така както върви, изглежда, че с всяка следваща книга от поредицата Колев пише все по-интересни истории. Определено мисля, че втората книга е по-добра от първата и нямам търпение за третата! И честно казано... беше въпрос на време Бриян да си намери момиче и преди да се докоснах до книгата, именно това ми бе най-голямото желание и очакване.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Както се вижда и от ревюто, споделям напълно мнението ти. :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

LitCon Bulgaria 2018 - едно невероятно преживяване

Здравейте, приятели!
--- --- --- --- ---

   Толкова много и различни емоции все още има в мен, когато стане въпрос за LitCon 2018 че просто не знам от къде да започна и кое по-напред да споделя.
Емоции много, но всяка една ме кара да се чувствам толкова щастлива, позитивно настроена и също така създаване на скъпи спомени.

Ще се опитам да ви представя от моя гледна точка приключението наречено LitCon, като идеята ми е да ви опиша моята специална и незабравима събота, а датата беше 06.10.2018.
Реално моето приключение започна още от петък срещу събота вечерта, когато трябваше да си хвана влака от Стара Загора за София, а началният час беше 01:35ч. Последния път когато се бях качила на влак беше доста отдавна и вълнението в мен бе доста голямо, особено докато стигна до Пловдив когато се качи най-добрата ми приятелка и двете се запътихме към столицата. В 06:10ч. слязохме на ЖП Гарата в София и от този момент ентусиазма и вълнението в мен …