Пропускане към основното съдържание

"Софийски магьосници: В сърцето на Странджа" от Мартин Колев (книга втора)                                             Здравейте, приятели!


                             Издателство: Сиела
                             Цена: 13,90лв.--- --- --- --- ---

              АНОТАЦИЯ:

Страшна буря идва... Вятърът довява пленителна самодивска песен и разярени мълнии. Фанатичната банда на непокорните всява смут в столицата, а страховити създания обикалят Народния театър.
Здрачниците и зорниците усещат, че наближава голяма опасност, а странните инциденти зачестяват. Младият чирак Бриян Тенев попада в окото на бурята – станал е герой, всички го познават, но се чувства по-безпомощен отвсякога.
Останал е без амулет след сблъсъка с демона на улица „Дъждовна“, Ванина и Свилен са изчезнали, а в сънищата му упорито се появява тайнствена врата, зад която съзира сянката на своя тайнствен и могъщ прадядо. Зад тази врата се крият всички отговори. Но дали Бриян знае правилните въпроси?

„Който го е страх от змейове, да не ходи в книгата!“
в-к „Магьосническо дело“

„Всичко, което очаквам от един роман - емоция, увлекателен сюжет, любов и караконджули...”
проф. дмн Дивна Козарова
„Да имаш шейсет стотинки, не ми стигат за билетче?”
Трайо Вентролога

--- --- --- --- ---

  Толкова много се зарадвах от факта че отново ще се върна в света на Софийските магьосници и новите случки и приключения които ги чакат.
В "Сърцето на Странджа" ще проследим как Бриян започва обучението си и се опитва да се развива като маг, негов учител е не кой да е а самата баба Буреносна, а котката й Жива я следва неотлъчно и все така й помага.
Известно време след битката на улица "Дъждовна", отново се срещаме с Бриян, освен че се обучава за маг, той се намира в ситуация в която малко му е трудно да реши какво иска, почти всички от групичката са заминали на някъде и няма вест от тях. Може би, един от най-важните хора за младият маг, Свилен също го няма, повечето си мислят че сигурно е заминал на някъде и ще се върне, но Бриян не е обеден в това, по-скоро се притеснява дали не му се е случило нещо.

Тъй като не искам да ви отнемам от удоволствието да прочетете книгата,  ще спомена някои случки, а по-интересните моменти и развръзката ще оставя на вас.

 ✩ Известният в магьосническите среди, учител Налъмов е представен с доста интересна история и пряка връзка с младият Бриян, лично на мен ми беше доста интересно, как го напътстваше посредством един бележник.

 ✩ След въпросната битка на улица "Дъждовна", нищо в магьосническият свят не е същото, дори и старата "Сврака" където се сбираха всички не е същата. Така наречената Управа е наложила доста строги мерки за използване на магия и зорко следят кой спазва новите закони и кой не.

 ✩ Тук идва време да спомена и един от новите ми любими персонажи, а именно Плам - едно доста готино момиче, което се оказва необикновено и забавно, заедно с Бриян ще попаднат в доста забавни ситуации и като тандем, според мен си пасват доста добре. Връзката която е пресъздал автора между тях е изградена по много реален и неподправен начин.

 ✩ Следващият интересен момент е когато Бриян и почти новата му шайка, попадат в света на книгата "В сърцето на Странджа", тогава започва истинското приключение, появяват се караконджоли, самодиви, вещици, нестинарки и какво ли още не...
Също така тук автора е обърнах внимание и на баба Буреносна и нейното минало, което сега отново надава звук в лицето на близък човек, който иска да навреди на нашите главни герои.


Наистина, повече няма да пиша за сюжета на книгата.
Определено, както споменах още в самото начало много се зарадвах отново да чета за Бриян и неговите приключения. Накратко ще я опиша като интересна, забавна и ненатоварваща история, имаше части от книгата на които, се смях от сърце и оценката която й дадох в Goodreads е 5 напълно заслужени ✪.
Ако има все още някой който все пак не е чел книгата, то ще ви кажа така, прочетох я за ден. Започнах я сутринта към 10:00ч. и вечерта може би към 19:00ч. вече затварях последната страница, ето колко интересно и забавно продължение ни е предложил Мартин Колев.
Следващото нещо на което искам да обърна внимание е самото копие и корицата. Корицата, отново разбива от всякъде както и първата, това са две от най-любимите ми корици, толкова са красиви и двете са дело на Исмаил Инджеоглу. Самото копие е поредното което е направено много качествено, най-важното за мен, е когато го отварям за да чета да не ми се налага да натискам много за да виждам текста и съответно гръбчето му да се намачква, тук отново нямах такъв проблем.


   
      " - И какво - попита Бриян, - няма ли да доживеем великият триумф на доброто?
        Буря стисна дланта му и прошепна: 
        - О, момчето ми, доброто никога няма да познае велик триумф... То съществува 
        единствено за да предотврати триумфа на злото."


--- --- --- --- --- 


                                  Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

  1. Много хубаво ревю! Аз обикнах тези книги и така както върви, изглежда, че с всяка следваща книга от поредицата Колев пише все по-интересни истории. Определено мисля, че втората книга е по-добра от първата и нямам търпение за третата! И честно казано... беше въпрос на време Бриян да си намери момиче и преди да се докоснах до книгата, именно това ми бе най-голямото желание и очакване.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Както се вижда и от ревюто, споделям напълно мнението ти. :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

BOPS:Limited edition: Индор и Сянката на страданието"

Здравейте приятели, тук съм за да ви покажа какво има във Лимитираната кутия BOPS.
              Темата е "Индор и Сянката на страданието" 


--- --- --- --- ---


     През месец Ноември прекрасните Алекс и Райс от "Четат ли двама" направиха така че вместо да ни предложат една редовна кутия, те избраха да ни зарадват със цели ТРИ лимитирани кутии.
И едната е свързана със поредицата на българския автор Б. Н. Добрев - "Индор и Братството на почти-пълната луна" а именно продължението и "Индор и Сянката на страданието. (книга втора)


     1. Създадени специално за кутията подложки за чаша с изображения от поредицата, дело на Добромир  Томов. От двете подложки тази със изображението на Козлите ми допада много, със сигурност няма да ги ползвам по-предназначение, просто защото не искам да ги съсипя - вече дори съм им намерила място на библиотеката ми. 


2. Плакати с кориците на първите две книги от поредицата за Индор. 

Книга първа.


                       …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…